ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

UNITI blir Sveriges första equity crowdfunding unicorn

UNITI blir FundedByMe:s första officiella unicorn efter att ha värderats till över en miljard SEK i deras senaste finansieringsrunda.

I oktober 2016 lanserade UNITI, företaget bakom det innovativa elfordonet UNITI One, deras equity crowdfunding-kampanj hos FundedByMe. Kampanjen blev en succée, och nådde sitt finansieringsmål inom 36 timmar. I slutet lyckades de få in över EUR 1,200,000 från 570 investerare från 29 olika länder.  

UNITI har nu expanderat deras produktion till Silverstone, UK. De anger att anledningen bakom flytten är på grund av chansen att få lära sig från den ikoniska F1 Grand Prix, samt för att få en bättre förståelse av deras racerbana. Med expansionen, hoppas UNITI kunna fortsätta utveckla deras UNITI One prototyp till att bli en “production-ready, globally homologated vehicle with an increased emphasis on safety and environmental protection.” För att uppnå dessa mål har UNITI startat en finansieringsrunda för att ta in upp till £30,000,000, där £1,000,000 kommer att tas in via FundedByMe:s brittiska branschkollega, Crowdcube.

När UNITI lanserade sin FundedByMe-kampanj, värderades företaget till EUR 9,800,000, vilket vid den tidpunkten var en av FundedByMe:s största kampanjer. Den här gången har de valt att ta in kapital till en värdering av £97,000,000, eller SEK 1,100,000,000, vilket gör dem till FundedByMe:s första unicorn och en av de första inom equity crowdfunding marknaden. Denna nya värdering är en fantastisk milstolpe för både equity crowdfunding, FundedByMe, UNITI, Crowdcube och den svenska startup världen.

“Vi var imponerade när Lewis Horne och hans team utförde en helt perfekt crowdfunding-kampanj hos FundedByMe, men vi är ännu mer imponerade av deras ambitioner, outtröttliga energi och utav att se hur de har verkställt deras tillväxt. De här kan komma att bli ett av de exempel i hur man bäst bygger och expanderar företag. Nu ser vi jättemycket fram emot framtiden då vi får testköra UNITI One och se dem på gatorna,” säger Daniel Daboczy, VD och medgrundare av FundedByMe.com.

 

FundedByMe är en av få ”full-service crowdfunding plattformar” som erbjuder finansieringsstöd och marknadsföring genom equity crowdfunding. Sedan start har bolaget hjälpt mer än 470 bolag från mer än 25 olika länder och totalt samlat in över SEK 550 miljoner. Bolaget har mer än 250,000 registrerade investerar medlemmar från närmare 111 länder. FundedByMe har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige samt samägda partnerbolag i Dubai, Finland, Malaysia, Polen, Holland och Singapore.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies