ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

ChromoGenics får order om 4,5 MSEK att leverera ConverLight glas till Ångströmlaboratoriet i Uppsala

ChromoGenics AB (publ) har skrivit avtal med byggbolaget NCC att leverera cirka 685 kvm ConverLight® dynamiska glas till en ny- och utbyggnation av Nya Ångströmlaboratoriet. Fastigheten ägs av Akademiska Hus.

Projektet är en ny- och utbyggnation av Nya Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet, vars fastigheter ägs av Akademiska Hus. Byggbolaget NCC är entreprenör för byggnationen. Leveranser är planerade till andra kvartalet 2019.

”Vi är glada att forskning från Uppsala universitet kommer till användning när Ångströmlaboratoriet nu byggs ut. Det var här som teknologin för dynamiska fönster med varierbar genomskinlighet för ljus och solvärme började utvecklas för 25 år sedan under ledning av professor Claes-Göran Granqvist. Forskningen ledde till att ChromoGenics AB knoppades av 2003. Vi har följt företagets utveckling, och det gläder oss att se deras färdiga produkt i våra byggnader,” säger Johan Tysk, professor och vicerektor för teknik och naturvetenskap, Uppsala universitet.

”Vi har noterat att det ökade marknadsintresset för våra produkter nu resulterar i konkreta ordrar. Det är glädjande att Akademiska Hus tillsammans med NCC väljer ConverLight som en kostnadseffektiv och miljövänlig solskyddslösning till fastigheten där Ångströmlaboratoriet bedriver sin verksamhet. Det är här ConverLight har sitt ursprung från världsledande forskning inom elektrokroma material. ConverLight ger ett behagligt ljusinsläpp i lokalerna samtidigt som värmen stängs ute under sommartid, vilket ökar komfort och energieffektivitet samt bidrar till miljöcertifieringar av fastigheter,” säger Jerker Lundgren, VD för ChromoGenics.

Kontakt:

Jerker Lundgren, VD
Susanne Andersson, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: info@chromogenics.com
Certified Adviser: G&W Fondkommission

Denna information är sådan information som ChromoGenics AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 6 december 2018 kl 13.30 CET.

Om ChromoGenics
ChromoGenics erbjuder dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp. Bolagets unika teknologi ConverLight® ger ett hållbart solskydd för ökad inomhuskomfort och energieffektivitet. ConverLight® bidrar även till fastigheters miljöcertifieringar. Under 2016 påbörjades kommersiell försäljning till fastighetsprojekt i Skandinavien.

ChromoGenics är baserat i Uppsala och härstammar från världsledande forskning på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Bolagets produktionsanläggning har delvis finansierats med ett villkorslån från Energimyndigheten. ChromoGenics aktie (CHRO) är noterad på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.  www.chromogenics.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies