1515

Preems julgåva – 250 000 kr till hjälpande organisationer

Snart är det jul och det är dags för oss på Preem att dela ut vår årliga julgåva. Totalt omfattar julgåvan 250 000 kronor som fördelas på SOS Barnbyar, Arken i Lysekil, Stockholms Stadsmission och Stadsmissionen i Göteborg.

Julbild

Gemensamt för de fyra organisationerna är att de hjälper medmänniskor i nöd och med behov av stöd, speciellt under storhelger när ensamhet och utsatthet kan bli extra påtaglig.

– Att bidra till en mer hållbar värld innebär engagemang och delaktighet på många plan. Ett av flera initiativ i denna ambition är vår julgåva som tilldelas olika organisationer som arbetar för ett bättre samhälle, säger Lena Göransson, projektledare och kommunikationsstrateg för sociala samarbeten på Preem.

SOS Barnbyar är en världsomspännande barnrättsorganisation som verkar i 135 länder för att hjälpa barn som lever i utsatthet. Genom långsiktiga och individanpassade insatser ger de barnen förutsättningar att växa upp till självständiga, självförsörjande vuxna.

– Vi är fantastiskt glada för Preems stöd och engagemang. Julgåvan ger ett fantastiskt bidrag till SOS Barnbyars arbete med att ge utsatta barn en trygg uppväxt. Den används till vår verksamhet runt om i världen där behovet just nu är som störst.  Tack vare gåvan kan mer än 1 400 barn få en vuxen som bryr sig, kramar om och alltid finns där för utsatta barn i jul, säger Dalibor Belanovic, Key Account Manager på SOS Barnbyar.

Arken i Lysekil drivs sedan 2001 av Lysekils församling och Lysekils frikyrkoförsamling, och samverkar även med Arbetsförmedlingen och socialtjänsten. Utöver att vara ett hus för möten, integration och lärande har de bland annat second hand-verksamhet och soppkök. Till jul delar man ut julklappspaket och mat samt anordnar julfirande för ensamma.

– Vi är så tacksamma för stödet från Preem. Med stödet kan vi göra ännu mer för de människor som vänder sig till oss. Utöver vår vardagliga verksamhet att alltid erbjuda soppa eller fika till de som behöver, ser vi en ökning av hjälpsökande familjer som inte har pengar till mat i slutet av månaden, eller behöver varma kläder under vintern till sina barn, säger Ulla Johansson, föreståndare på Arken.

Stockholms Stadsmission stödjer människor i utsatthet genom att arbeta med social omsorg, vård, utbildning och arbetsintegration.

– Under julhelgen kan vi erbjuda extra värme, gemenskap och julklappar. Hos oss kan föräldrar få stöd och råd om hur de kan förändra sin situation för en bättre framtid. Preems julgåva bidrar exempelvis till matkassar för 70 barnfamiljer, vilket skapar trygghet, glädje och julstämning för många utsatta barn och familjer, säger Rebecca Schulze på Stockholms Stadsmission.

Göteborgs Stadsmission och merparten av gåvor och bidrag går till verksamheten för barn och unga i form av mat, julklappar, sommarläger, ekonomiskt stöd till fritidsaktiviteter etcetera samt samtalsstöd.

– Den här julen kommer vi att hjälpa 700 familjer med julklappar och mat. Alla skänkta gåvor har vi packat upp i en julklappsbutik dit dessa familjer får komma och välja julklappar till sina barn och sig själva. Det är föräldrarna som bäst vet vad barnen önskar sig och behöver. Vi har också jul- och nyårsfirande i S:t Johanneskyrkan. Under fyra dagar kommer vi servera mat till närmare 2000 personer, säger Jennie Elheim på Göteborgs Stadsmission.

Läs mer SOS Barnbyar
https://sos-barnbyar.se/varfor-finns-vi/

Läs mer om Arken i Lysekil
http://lysekil.dnn.agrando.se/lysekil/diakoni-arken

Läs mer om Stockholms Stadsmission
https://www.stadsmissionen.se/

Läs mer om Göteborgs Stadsmission
https://www.stadsmissionen.org/detta-gor-vi/


För mer information, kontakta:
Lena Göransson, kommunikationsstrateg CSR, Preem, +46 (0)70 450 11 73
Preems pressjour, +46 (0)70 450 10 01, press@preem.se


Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från OracleAnnons

Tre viktiga områden – som gett stora vinster

När Oracle tog sin egen medicin och gjorde om hel sina affärsmodell med hjälp av Oracle Cloud var en del extra viktig: ekonomihantering och finansiella operationer. Tack vare det revolutionerades tre viktiga områden, något som har gett stora tidsvinster.

Vill du veta mer om Business Transformation in Finance? 

När Oracle digitaliserade sin ekonomihantering hade man tre viktiga mål.

– För det första ville vi möjliggöra obegränsad skalbarhet genom att eliminera den mänskliga faktorn i våra affärsprocesser, säger Enzo Tolino, VP Finance EMEA på Oracle.

Det krävde i sin tur transaktionshantering som inte har några stegvisa kostnadsökningar, ingen mänsklig inblandning och inte heller någon kostnadsökning på grund av ökande volymer.

Bästa beslutsunderlaget

Det andra målet var att skapa det bästa beslutsunderlaget genom att kontinuerligt förbättra rapportering och analysförmåga, framförallt genom AI och maskininlärning.

– Att använda de teknikerna gör det möjligt för oss att förbättra våra sökinsatser och därmed våra analyser och insikter över tid.

Det tredje målet handlade om människorna.

– Vi ville skapa ett system som kunde glädja både våra kunder och anställda genom en bättre användarupplevelse.

De här målen valde Oracle att försöka nå genom att automatisera tre nyckelområden inom ekonomihanteringen, områden där man skulle kunna få stora effekter direkt efter införande: rapportering via Oracle ERP Cloud, planering via Oracle EPM Cloud samt utgiftshantering Oracle ERP Cloud. Och visst gav det resultat.

- Inom rapporteringen kunde vi till exempel se stora tidsvinster och  bättre rapportering och beslutsunderlag, något som gör att våra anställda kan lägga mer tid på att utveckla affären istället för att ägna sig åt administration.

Prediktiva analyser

Samma resultat ser man inom planeringen. 

– Nu får vi kontinuerligt rekommendationer och prediktiva analyser som är en stor hjälp i vår utveckling och i vårt strategiarbete.

Och inom utgiftshanteringen har automatiseringen verkligen skapat stor glädje hos de anställda, som nu slipper sitta och manuellt gå igenom kreditkortsräkningar och hotellkvitton.

– Att använda det automatiska systemet för första gången var himmelskt, säger Samuel Witt, vice president, product managment på Oracle.

– Det känns som att jag tidigare har ägnat flera år av mitt liv åt att gå igenom utgiftsredovisningar, så det här var en fantastisk upplevelse. Stort tack till teamet som har gjort det här möjligt.

 

Mer från Oracle

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oracle och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?