1515

InCoax ingår avsiktsförklaring angående avtal med affärspotential på 100 000 – 200 000 lägenheter

InCoax Networks AB ingår avsiktsförklaring, Letter of Intent, med en ledande bredbandsintegratör/distributör.

Som ett första steg har InCoax och bredbandsintegratören tillsammans med en ledande operator genomfört lyckade valideringar av lösningen (laboratorietester hos operatören). För närvarande detaljplaneras nästa fas med operatörsfältprov, med avsikt att installera fältproven hos operatören under januari 2019. Om fältproven är framgångsrika, ska kunden köpa InCoax In:xtnd lösning för distributörens utrullning till operatören. Affärspotentialen för denna utrullning är 100 000 – 200 000 lägenheter.

Avsiktsförklaringen stipulerar att parterna genomför förhandlingar med målet att ingå ett avtal där systemintegratören blir den exklusiva distributören för InCoax i landet. Distributören kommer att sälja InCoax In:xtnd™ lösning, som erbjuder upp till 4 x 2,5 gigabit per sekund symmetrisk bandbredd baserad på MoCA Access™ 2.5.

InCoax uppskattar att det finns potential för fler utrullningar i landet, eftersom den marknaden har mer än 2 miljoner hushåll.

“Vi är mycket glada att ingå denna avsiktsförklaring som ett första steg i att formera ett partnerskap. Vi är imponerade av deras kompetens och ser fram mot ett fruktbart affärssamarbete tillsammans med dem och deras operatörskunder på deras marknad”, säger Peter Carlsson, VD för InCoax.

Bredbandsintegratören och deras operatörskund har begärt av InCoax att inte avslöja namn eller land på grund av konkurrensskäl på deras marknad. InCoax har valt att acceptera att inte avslöja bolagens namn eller land.

Denna information är sådan information som InCoax Networks AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 december 2018 kl. 11.50 CET.

För ytterligare information:
Peter Carlsson, VD, InCoax Networks AB                                                   
peter.carlsson@incoax.com                                                                      
+46 70-8563427

Följande bilagor finns för nedladdning:
InCoax ingår avsiktsförklaring angående avtal med affärspotential på 100 000 – 200 000 lägenheter (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PayerAnnons

Returpack väljer Payer för en ny digital utbetalningslösning för pantpengar

Returpack har valt betalningsbolaget Payers plattform för att ta in pantsystemet i en ny och digital era. 

Den nya digitala utbetalningslösningen börjar nu rullas ut på Returpacks egna storpantarautomater, Pantamera Express, i hela landet.

Sedan 1980-talet har svenskarna vallfärdat till landets pantmaskiner för att lämna in sina burkar och flaskor. Returpack är företaget som införde pantsystemet och bolaget hanterar nu över 2 miljarder burkar och flaskor varje år.

Returpack valde 2019 Payer som partner att digitalisera pantsystemets utbetalningslösning av pantpengar och bolaget har nu utvecklat den tekniska plattformen som gör det möjligt att starta tester och utrullning över hela landet.

Utbetalning till bankkontot

88% av alla flaskor och burkar som säljs i Sverige i dag pantas och materialåtervinns genom Returpacks pantsystem.

Returpack jobbar med att ständigt utveckla systemet för att förenkla och öka tillgängligheten för pantaren. Att kunna betala ut pant på fler sätt än via det traditionella pantkvittot är ett av förnyelseområdena. Den digitala överföringen direkt till det egna bankkontot ger en smidig lösning och följer digitaliseringsutvecklingen i samhället. 

Returpack har implementerat denna lösning i de egenägda storpantarautomaterna,  Pantamera Express. Ett test ihop med dagligvaruhandeln planeras och därefter tas beslut om vidare implementeringar.

– Pantamera Express-automaterna är en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring framtidens pantsystem. Här har vi haft möjlighet att testa en ny digitaliserad utbetalningslösning i stor skala och kan nu erbjuda en säker, enkel och smidig tjänst för överföring av pantpengar direkt in på bankkontot, säger Carita Classon, produktchef på Returpack/Pantamera.

Internet-of-things – kommunikation mellan pantmaskin och mobilapp

Payer valdes för att utveckla motorn, en digital betalningslösning direkt till konsumentens bankkonto. Lösningen fungerar i en kombination mellan pantmaskinen, molnet och en mobilapp. Den nya Pantamera-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Redan efter två månader har appen laddats ned 20 000 gånger.

Innan appen kan användas första gången kopplas bankkontot genom Mobilt Bank-ID av användaren. Det är en process som tar mindre än 1 minut att genomföra. Efter att pantaren hällt i sina burkar och PET-flaskor i Pantamera Express, skannar pantaren en QR-kod med mobilappen för att slutföra transaktionen.

I den första fasen av utrullningen ingick Returpacks 57 egenägda storpantarautomater, Pantamera Express. Dessa står utplacerade på större återvinningscentraler över hela landet. Under 2020 pantades 90 miljoner förpackningar via Pantamera Express.

Under pilotfasen har över 25% av användarna valt den digitala lösningen. Det är något som Returpack tror kommer öka snabbt ju fler svenskar som känner till appen. Den digitala lösningen är ett komplement till papperskvittot som kommer finnas kvar.

– Payer har varit mycket lyhörda för våra önskemål och vi har hela tiden känt oss trygga med att dom levererat en stabil och säker lösning för vårt digitala genombrott, säger Henric Oscarsson, Utvecklingsansvarig på Returpack/Pantamera.

– Vi på Payer är otroligt stolta över att vi fick förtroendet att utveckla nästa generations utbetalningslösning i det svenska pantsystemet. Ett system som alla svenskar har en relation till och bidrar till. Förutom att det är smidigt för konsumenten att få pengarna direkt på kontot, när man pantar, säger Peder Berge, vd och grundare av Payer.

Klicka här för att läsa mer om samarbetet mellan Returpack och Payer 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?