1515
Annons

Stark trio klar för den nya utmanaren i IT-sektorn – Fredrik Almén utses till ny koncern-VD för gruppen. Lars Pettersson och Eva Lindqvist förstärker styrelsen

Fredrik Almén har utsetts till ny koncern-VD i den nybildade gruppen på den svenska IT-marknaden – som etablerades när Office IT-Partner, Zetup och Dicom gick samman tidigare i år. Fredrik, som har en gedigen erfarenhet inom IT-branschen tillträder sin nya tjänst i februari 2019. Han kommer närmast från tjänsten som EVP Sweden (ansvarig för den svenska verksamheten) inom EVRY, dit Fredrik rekryterades 2015 efter utköpet av EVRY. Lars Pettersson (ordförande) och Eva Lindqvist ansluter till styrelsen från årsskiftet.  

Fredrik Almén kommer närmast från EVRY där han var Sverigechef, och del av koncernledningen. Han har också innehaft en roll med ansvar för verksamheten i Indien, Ukraina och Baltikum. Fredrik Almén har tidigare haft flera ledande befattningar på CGI Sverige, och även varit VD för Antula Healthcare International, COO på KIN Group, Procurement Director på Eniro.
Fredrik började sin karriär som managementkonsult på Accenture och har en masterexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet.

 

Fredrik Almén, tillträdande koncernchef kommenterar:
”Det är en mycket spännande möjlighet att få vara med och bygga en ny utmanare på den nordiska marknaden. De tre bolag som idag ingår i gruppen är starka spelare inom sina områden och kommer att komplettera varandra på ett effektivt och innovativt sätt. Gruppen går nu in i en ny tillväxtfas. Styrkan ligger i de personliga relationerna, lokala närvaron och starka kultur som finns och som kommer möjliggöra en fortsatt utveckling med fokus på kundnöjdhet och mot att bli marknadsledare i SME segmentet.”

 

Lars Pettersson och Eva Lindqvist tillkommer som två nya erfarna styrelseledamöter.

 

Lars tillträder som styrelsens nya ordförande och har över 25 års VD-erfarenhet inom IT-sektorn. Tidigare erfarenhet inkluderar bla VD-roller inom Martinsson, Atea Sweden, Bisnode och Nexus.

 

Eva Lindqvist som har över 20 års styrelseerfarenhet från både stora och små företag inom en rad olika branscher, tillför ytterligare ledarskapskompetens till styrelsen. Hon har uppdrag hos bland annat ComHem, Sweco och Bodycote, samt har tidigare haft styrelseuppdrag för bland andra Tieto, Schibsted och Assa Abloy. Eva började sin karriär på Ericsson och har även haft seniora roller inom Telia.

 

”Jag är mycket nöjd med att välkomna Fredrik Almén som ny koncernchef. Med sin djupa kompetens inom tekniksektorn och bevisade förmåga att generera tillväxt har han det som krävs för att framgångsrikt leda koncernen genom den snabba utvecklingen i branschen. Vidare är det mycket tillfredsställande att kunna välkomna två mycket starka ledamöter i Lars och Eva till styrelsen”, säger Andreas Bruzelius, tf styrelseordförande och Principal FSN Capital Partners.

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?