1515
Annons

Econello.com inleder samarbete med Djurskyddet Sverige

Från och med den 1 januari 2019 och ett år framöver kommer Econello.com att stödja Djurskyddet Sverige med sina donationer. Fem kronor per tecknat avtal hos Econello.com kommer att skänkas till Djurskyddets betydelsefulla arbete för djuren.

”Från att tidigare haft kortare samarbeten med flera välgörenhetsorganisationer inleder vi nu ett fördjupat samarbete med Djurskyddet inför 2019. Vi tror att detta gör att vårt bidrag kan göra större skillnad, vilket gynnar alla.”, säger Alexandra Eriksson, Content Manager och ansvarig för välgörenhetsprojektet.

Djurskyddet Sverige är en landsomfattande organisation som kämpar för djurens rättigheter, både på lång och kort sikt. Organisationen jobbar dels med att påverka lagar och regler gällande djurens grundläggande skydd samt med att ta hand om och omplacera djur utan hem.

”Vi uppskattar att Econello.com vill stödja vårt arbete för att förbättra för djuren och hoppas och tror att samarbetet kommer att vara lönsamt för alla inblandade parter”, säger Åsa Hagelstedt, Generalsekreterare på Djurskyddet Sverige.

Djurskyddet Sverige har rötter som sträcker sig över 100 år tillbaka, närmare bestämt till år 1893. Utöver det arbete som de utför inom Sveriges gränser är de även verksamma på internationell nivå, till exempel genom Eurogroup for Animals, som arbetar med djurskyddsfrågor inom EU.

”Varje månad kommer Djurskyddet att ge oss en uppdatering om deras arbete som vi kommer att dela på vår egen välgörenhetssida. Vi tror att våra besökare uppskattar att få följa med i samarbetet.”, säger Marcello Rongione, projektledare på Econello.com.

Teamet bakom Econello.com ser fram emot samarbetet som startar i början av 2019 och uppmanar alla att besöka Djurskyddet Sveriges hemsida och stödja deras viktiga arbete.

”Djurskyddet Sverige gör ett otroligt arbete som vi på Econello.com är mycket imponerade av. Därför är vi mycket stolta över detta samarbete som tillåter oss att informera andra om den skillnad de skapar för djuren.”, säger Alexandra Eriksson.

För mer information, kontakta:
Marcello Rongione, Projektledare
Marcello.rongione@weoptimizeltd.com

Alexandra Eriksson, Content Manager & Välgörenhetsansvarig
Alexandra.eriksson@weoptimizeltd.com

Om Econello.com
Econello.com är en jämförelsesajt som tillåter besökare att helt kostnadsfritt jämföra allt som har med privatekonomi att göra. Med hjälp av de smarta verktyg som erbjuds är det enkelt att hitta förmånliga sparräntor och billigare alternativ när det gäller lån, kreditkort, försäkringar och elavtal.

För varje tecknat avtal skänker Econello.com 5 kronor till välgörande ändamål.

Relevanta länkar:

https://www.econello.com/sv/

https://www.econello.com/sv/valgorenhet/

https://www.djurskyddet.se/

https://www.djurskyddet.se/om-oss/

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ISRAnnons

Nasalt vaccin i pulverform – gör dagens kylkedja för vaccin överflödig

ISR, Immune System Regulation, arbetar sedan 2012 på bred front för att bekämpa några av världens mest ökända sjukdomar. Just nu är de i full färd med att utveckla ett covid-19-vaccin som bereds i pulverform för nasal administration. 

Under 2020 och 2021 har svenska ISR, med bas på Karolinska Institutet i Stockholm, fortsatt sitt arbete med att utveckla nästa generations immunstimulerande läkemedelskandidater för att bekämpa hiv, cancer, hepatit B – och även covid-19. I ett nytt projekt, som bland annat finansieras av Vinnova, har ISR:s arbete med utvecklande av vaccinationsplattform mot luftburna virus accelererats, med covid-19 som första vaccinkandidat. 

Nasal administrering

Idén bygger på att skapa ett första försvar som neutraliserar viruset och förhindrar att det fäster vid slemhinnan i lungan eller tarmen. Nu pågår arbetet med att komma fram till en optimal dosering och beredning av vaccinet, som ska ges i pulverform för inhalation via en inhalationsprodukt utvecklad av företaget Iconovo AB. Under 2021 har flera viktiga avtal slutits, i syfte att säkerställa storskalig produktion.

– Nu när det prekliniska programmet på slutberedningen är genomfört, förbereder vi oss för start av det kliniska prövningsprogrammet under 2022. Vi har kommit en god bit på vägen och tror starkt på vår kandidats potential – även för i dag förekommande och framtida mutationer, säger Ola Winqvist, CEO på ISR, och tillägger: 

– Då nästan alla andra vacciner måste hanteras i kylkedja, vid exakt rätt temperatur, begränsar logistiken av vaccin många aktörer i användandet – ISR:s nasala vaccin i pulverform eliminerar det problemet!

Utvecklar hiv-medicin

Parallellt med arbetet med att ta fram en ny vaccinkandidat, har ISR under 2021 inlett kliniska studier på två centra – i Berlin och München, om hiv-patienter som får bromsmedicin kan minska den integrerade virusmängden och eventuellt bota sjukdomen.

– Det är kliniker som är dedikerade för hiv och som inte berörs av pandemin på samma sätt som våra svenska kliniker. Vi hoppas kunna slutföra rekryteringen av 52 hiv-patienter under det första halvåret 2022 och därefter sker utläsningen av studien under sex månader, säger Ola Winqvist och tillägger: 

– Som patient blir du aldrig av med sjukdomen. Så fort du skulle ha ett uppehåll i medicineringen är viruset tillbaka inom tio dagar. Genom att använda hormonet GnRH som aktiverar viktiga delar av immunsystemet, hoppas vi kunna slå ut alla reservoarer av hiv-dna som finns i patientens arvsmassa.

Behandling mot hepatit B

I början av 2020 slöt ISR dessutom avtal med det kinesiska CRO-bolaget Shanghai Innostar Biotech, där målet med samarbetet är att utveckla ISR:s läkemedelskandidat för behandling av hepatit B. 

Arbete pågår nu intensivt med att fatta strategiska beslut kring den fortsatta kliniska utvecklingen.

– Anledningen till att vi arbetar med ett bolag från Kina är att det är det geografiska område där hepatit B är som mest utbrett, säger Ola Winqvist och avslutar:

– Vår utvecklingsportfölj har ett brett anslag, där immunsystemet alltid är i fokus. Nu ser vi fram emot ett spännande 2022 – där det finns en enorm marknad globalt.

Om ISR Immune System Regulation:
ISR Immune System Regulation Holding AB är ett innovationsdrivet forskningsbolag med fokus på immunsystemet, baserat på Karolinska Institutet i Stockholm. 

Bolaget utvecklar immunstimulerande läkemedel för att behandla kroniska infektionssjukdomar och cancer genom att aktivera det egna immunsystemet. Just nu genomför ISR flera viktiga studier, både när det gäller hiv och cancer som kan få stor betydelse för framtidens behandlingar. 

Läs mer om ISR här 

Mer från ISR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ISR och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?