DELÅRSRAPPORT CloudRepublic AB (publ) januari - september 2018

CloudRepublic vänder till vinst och positiv cashflow. Sammanfattning för kvartal tre 2018 (jämfört med samma period föregående år) · Nettoomsättningen i koncernen ökade med 2 585 % till 5 746 TSEK från motsvarande kvartal föregående år (214 TSEK) · Nettoomsättningen i koncernen ökade med 14% från föregående kvartal i år · Rörelseresultatet i koncernen uppgick till +80 TSEK (-2 090 TSEK) · Resultatet efter skatt uppgick i koncernen till +67 TSEK (-2 120 TSEK) · Resultat per aktie uppgick till +0,03 SEK (-1,01 SEK) Sammanfattning för januari – september 2018  (jämfört med samma period föregående år) · Nettoomsättningen för första 9 månaderna uppgår till 14 353 TSEK, vilket är en ökning mot samma period föregående år med 907 % (1 426 TSEK) · Rörelseresultatet uppgick till -3 426 TSEK (-4 257 TSEK) · Resultat efter skatt uppgick till -4 045 TSEK (-4 372 TSEK) · Resultat per aktie -1,93 kr (- 2,09 kr)

VD har ordet

Det som är speciellt glädjande är att vi nu fått ordning på lönsamheten. Inte så att vi är nöjda med marginalen på något sätt, den skall naturligtvis upp. Men vi börjar nu tjäna pengar och kassan växer. Marknaden fortsätter att vara urstark samtidigt som vår paketering blivit betydligt mer konkurrenskraftig. Vi har gjort en översyn av vårt produktutbud och kommer snart att lansera en ny generation som är betydligt bättre anpassat efter våra kunders behov än första generationens plattform. Det vet vi eftersom vi nu i mycket större utsträckning utvecklar produkterna i nära anslutning till kundprojekt. Detta garanterar att vi dels utvecklar mer relevanta funktioner samtidigt som vi involverar fler av våra och kundernas experter i utveckling och design av nya funktioner.

Omsättningen fortsätter att öka för fjärde kvartalet i rad. Nu med 14% från föregående kvartal. Ni som följt bolaget vet att kvartalen dessförinnan växte bolaget med 93%, 94% respektive 42%. EBIT-marginalen har under motsvarande kvartal varit -402%, -67%, -22% till 1% under det senaste kvartalet. Vi har nu för första gången en positiv rörelsemarginal med en EBIT resultat om 80 TKR. Även koncernens kassaflöde från den löpande verksamheten är för första gången positivt med 311 TKR och kassan ökar till 3118 TKR. Beaktar man att semesterperioden, som traditionellt har en lägre kundaktivitet, infaller i det tredje kvartalet är det en tämligen bra prestation.

Precis som föregående kvartal fortsätter vi att både öka våra åtaganden hos flertalet av våra befintliga kunder samtidigt som vi vunnit 15 nya kunder. 

Av grafen ovan framgår den mix av nya kunder vi erhållit efter Q2s utgång. Notera att några av kunderna var med i Q2-rapporten eftersom de inkommit efter Q2s utgång. Nu med ett ökat ordervärde efter att engagemanget vuxit. Observera att detta inte skall ses som en den totala orderingången utan enbart nya kunder. Den totala orderingången är betydligt större om man räknar med förlängda avtal och nya affärer hos befintliga kunder. Att vi inte redovisar hela mixen beror på att vi inte riktigt har systemen för att på ett enkelt sätt särskilja förlängda prenumerationer från nya affärer hos befintliga kunder.

Jag vill också ta tillfället i akt och notera att nu när vi har ödet i egna händer och ser en hälsosam organisk tillväxt har vi även intensifierat våra förvärvsambitioner. Vi har ett flertal aktiva diskussioner igång där bägge parter är eniga om de synergier som finns mellan verksamheterna. Det är vår förhoppning att vi ska kunna accelerera vår tillväxt ytterligare med hjälp av nya förvärv även om det svåraste steget återstår i samtliga fall – att komma överens om priset.

Slutligen, jag och resten av ledningen är övertygade om att vi nu hittat receptet för lönsam tillväxt.

Ari Liukko,

VD CloudRepublic AB (publ)

För ytterligare information kontakta:

Ari Liukko, VD, Telefon +46 733 15 15 15, E-post: ari@cloudrepublic.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?