Latour avyttrar sitt innehav i Diamorph

Investment AB Latour (publ) har träffat avtal om att avyttra hela sitt aktieinnehav i Diamorph på totalt 14 923 571 aktier, motsvarande 28,2 procent av kapitalet, i samband med att brittiska Epiris Fund II förvärvar samtliga aktier i Diamorph. Epiris har en lång historik av framgångsrika investeringar, och vi betraktar Epiris som en ägare som säkerställer den framtida utvecklingen av Diamorph.

Latour har varit delägare i Diamorph sedan 2012. Försäljningen är en konsekvens av beslut som fattats med stöd från över 90 procent av bolagets aktieägare. Köpeskillingen för Latours del uppgår till cirka 290 Mkr. Latours investerade kapital uppgår till 164 Mkr. Affären förväntas slutföras i januari 2019, under förutsättning att vissa villkor uppfyllts dessförinnan.

Göteborg, 20 november 2018

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)
Jan Svensson
VD och koncernchef

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Mörck, CFO Latour, 0706 46 52 11

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 51 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter 10 miljarder kronor.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande 2018-11-20

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?