Annons

Båtflyktingen som idag driver en av Sveriges bästa och mest lönsamma redovisningsbyråer


Delar av Lamooi Accounting på scen för att ta emot priset som Bästa Redovisningsbyrån 2018.

Seven Lamooi kom som båtflykting till Sverige 1980 som barn, efter att familjen flydde Vietnam efter kriget. Idag driver han en av Sveriges bästa och mest lönsamma redovisningsbyråer. Lamooi Accounting fick i förra torsdags pris som Sveriges Bästa Redovisningsbyrå 2018, Företagarnas Val, som delades ut på branschdagen Visma Forward.

Priset Bästa Redovisningsbyrå 2018 delas ut av Visma Spcs, Sveriges största programvaruleverantör inom branschen, och har en del som är Företagarnas val, och en del som är Medarbetarnas val.

- Vi var nominerade i båda kategorierna, och är otroligt glada över att ha vunnit Företagarnas val, även om vi hade hoppats på det andra också, sa Seven Lamooi, bolagets vd, direkt efter utdelningen. Det här priset var oerhört viktigt för oss att vinna, då det är en kvittens på allt hårt arbete alla medarbetare har lagt ner under en lång tid. Vi har vetat om att vi har nåt bra på gång och nu var det skönt att även få branschens erkännande på nåt sätt. Extra kul att det är våra kunder som har lyft fram oss.

Förutom resan från en liten enmanskonsult till att vinna pris för Bästa Redovisningsbyrå, som tog 5-6 år, hade Seven också en personligare resa som båtflykting från Vietnam till Sverige för snart 40 år sen. Familjen, som är av kinesisk bakgrund, tvingades fly Vietnam efter kriget, och efter en mardrömsresa ute till havs på en vecka, och med påhälsningar av sjörövare ett antal gånger, lyckades de ta sig till Malaysias östkust. Efter nästan ett år i ett flyktingläger där, så lyckades de ta sig till Sverige.

- Vi fick ett fantastiskt mottagande av Sverige när vi kom i början av 80-talet, och jag hade en fantastiskt uppväxt, även om jag nu i efterhand har förstått att det var ganska tufft psykiskt och ekonomiskt för mina föräldrar, säger Seven, vi var såklart väldigt fattiga. Svenska samhället betalade så mycket för oss, och tog så väl hand om oss, att jag nu vill ge tillbaka till Sverige.

Visionen är att hjälpa alla Sveriges företag att maximera sin potential och göra dem mer lönsamma, vilket gör att man skapar fler jobb och tillsammans bättrar på landets ekonomi. Enligt Seven har en redovisningskonsult en bra position, man kan hjälpa sina kunder att förstå sina siffror, så att de kan bättre styra sina företag, och coacha dem till att bli bättre entreprenörer.


Seven Lamooi delade med sig av sin erfarenhet till andra 100-tals andra byråägare på Visma Forward

- Det är viktigt att bokföringen görs rätt och att rapporteringar sker i tid, men dessa är ju bara hygienfaktorer, de ska ju bara funka och finnas där, fortsätter Seven. Vi ligger långt framme i digitaliseringen och automatiseringen, allt det där ska bara funka av sig självt. Det är först när vi kan gräva djupare, analysera siffror och kan bolla idéer med kunderna, som vi kan göra mest nytta.

Vid frågor och intervjuförfrågningar, kontakta:
Alicia Hulthén, Media Coordinator. alicia.hulthen@lamooi.se, 070 880 7510
Seven Lamooi, VD. seven@lamooi.se, 070 754 6183

-------------------------------------------------------------------

“Vi anser att en bra ekonomi är grunden till ett bra samhälle. Vår vision är att kunna ge tillbaka genom att hjälpa Sveriges företag att maximera sin potential och tillsammans bygga ett bättre samhälle.”

Lamooi Accounting är en redovisningsbyrån som grundades av Seven och Michelle Lamooi 2004, och har på senare år växt till att bli en framtidsbyrå och en riktig framgångssaga. Byrån var tidigt med i digitaliseringståget, ersatt timdebitering med fasta månadspriser, och har numera ett stort fokus på att att hjälpa sina kunder att bli mer lönsamma och fungera som en affärscoach. Byrån har kontor på Ringvägen 100 i Stockholm.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från GoCo Development Annons

Innovationskluster inom hälsa i Mölndal tar form

Signaturbyggnaden The House – en miljö konstruerad för naturliga möten över kontorsgränserna med dedikerade innovationsledare.
Signaturbyggnaden The House – en miljö konstruerad för naturliga möten över kontorsgränserna med dedikerade innovationsledare.

I januari tidigare i år togs det första spadtaget för det som ska bli GoCo Health Innovation City i Mölndal – ett innovationskluster vars huvudsyfte är att driva innovation inom hälsa och skapa ett bättre liv för människor. 

Det började med att AstraZeneca hade markyta som bolaget inte behövde för sin egen expansion. Istället för att exempelvis bygga logistik- och lagerlokaler vände man sig till stadsutvecklingsbolaget Next Step Group och fastighetsbolaget Vectura, som i sin tur skapade en joint venture: GoCo Development AB.

- Mölndal har många ledande aktörer inom life science och i närområdet finns redan etablerade hälsoföretag som AstraZeneca och Essity, så vi har redan en bra grund att stå på, säger Peder Wahlgren, vd på GoCo Development.

”För att vi ska nå målet krävs en bra mix av aktörer”

Målet med GoCo Health Innovation City är att driva innovation inom hälsa och i slutändan skapa ett bättre liv för människor. Det är GoCo Developments uppgift att driva projektet och skapa en attraktiv stadsdel tillsammans med olika aktörer och verksamheter. 

- För att klustret ska bli levande krävs en bra mix av aktörer. Utveckling kring nya innovationer har blivit alltmer komplex och kräver många kompetenser. Istället för att skapa allt själva, kan det vara enklare och bättre att liera sig med mindre företag som är mer agila. Vi vill att innovationsklustret ska vara som ett knytkalas – man tar med det man själv gillar och testar något nytt, säger Peder Wahlgren och fortsätter:

- Men stadsdelen ska inte bara huseras av life science-företag, utan vi vill också ha hit Chalmers och Göteborgs universitet, Västra Götalandsregionen, it-företag och staten i form av exempelvis RISE. Vi ska också bygga hotell, äldreboende och trygghetsboende. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om GoCo Health Innovation City 

Det första bolaget flyttar in hösten 2021 

I januari togs det första spadtaget, efter att detaljplanen på 100 000 kvadratmeter byggrätt blivit godkänd. Först ut är en toppmodern laboratoriebyggnad för det japanska cancerdiagnostikbolaget Fujirebo. Inflyttning sker under hösten 2021. 

- Parallellt ska vi påbörja byggnationen av vår signaturbyggnad – The House – efter semestern. Det är en 21 000 kvadratmeter stor byggnad som representerar mycket av vad vi vill uppnå med GoCo Health Innovation City. The House ska främja naturliga möten över kontorsgränserna där samarbeten och kunskapsutbyten ska frodas, säger Peder Wahlgren. 

Trots den rådande coronakrisen, har GoCo Development fortsatt drivit projektet framåt och rekryterat personal. 

- Vissa bolag har varit avvaktande, men vi fortsätter i den förutbestämda produktionstakten med övertygelsen att innovationsklustret är mer relevant än någonsin. Om det är något som pandemin har lärt oss, är det vikten av samarbete – både nationellt och internationellt, avslutar Peder Wahlgren.

Fakta GoCo Health Innovation City

* GoCo Health Innovation City ska bli Sveriges största life science-kluster.

* 100 000 kvadratmeter utvecklas i anslutning till AstraZenecas anläggning i Mölndal.

* Inom fem till åtta år ska klustret bestå av 350 stora och små företag, forskare och studenter.

* En satsning på 3,5 miljarder.

* Bakom satsningen står Next Step Group, Vectura Fastigheter och AstraZeneca.

EXTERN LÄNK: Läs mer på www.goco.se 

Mer från GoCo Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med GoCo Development och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?