ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Båtflyktingen som idag driver en av Sveriges bästa och mest lönsamma redovisningsbyråer


Delar av Lamooi Accounting på scen för att ta emot priset som Bästa Redovisningsbyrån 2018.

Seven Lamooi kom som båtflykting till Sverige 1980 som barn, efter att familjen flydde Vietnam efter kriget. Idag driver han en av Sveriges bästa och mest lönsamma redovisningsbyråer. Lamooi Accounting fick i förra torsdags pris som Sveriges Bästa Redovisningsbyrå 2018, Företagarnas Val, som delades ut på branschdagen Visma Forward.

Priset Bästa Redovisningsbyrå 2018 delas ut av Visma Spcs, Sveriges största programvaruleverantör inom branschen, och har en del som är Företagarnas val, och en del som är Medarbetarnas val.

- Vi var nominerade i båda kategorierna, och är otroligt glada över att ha vunnit Företagarnas val, även om vi hade hoppats på det andra också, sa Seven Lamooi, bolagets vd, direkt efter utdelningen. Det här priset var oerhört viktigt för oss att vinna, då det är en kvittens på allt hårt arbete alla medarbetare har lagt ner under en lång tid. Vi har vetat om att vi har nåt bra på gång och nu var det skönt att även få branschens erkännande på nåt sätt. Extra kul att det är våra kunder som har lyft fram oss.

Förutom resan från en liten enmanskonsult till att vinna pris för Bästa Redovisningsbyrå, som tog 5-6 år, hade Seven också en personligare resa som båtflykting från Vietnam till Sverige för snart 40 år sen. Familjen, som är av kinesisk bakgrund, tvingades fly Vietnam efter kriget, och efter en mardrömsresa ute till havs på en vecka, och med påhälsningar av sjörövare ett antal gånger, lyckades de ta sig till Malaysias östkust. Efter nästan ett år i ett flyktingläger där, så lyckades de ta sig till Sverige.

- Vi fick ett fantastiskt mottagande av Sverige när vi kom i början av 80-talet, och jag hade en fantastiskt uppväxt, även om jag nu i efterhand har förstått att det var ganska tufft psykiskt och ekonomiskt för mina föräldrar, säger Seven, vi var såklart väldigt fattiga. Svenska samhället betalade så mycket för oss, och tog så väl hand om oss, att jag nu vill ge tillbaka till Sverige.

Visionen är att hjälpa alla Sveriges företag att maximera sin potential och göra dem mer lönsamma, vilket gör att man skapar fler jobb och tillsammans bättrar på landets ekonomi. Enligt Seven har en redovisningskonsult en bra position, man kan hjälpa sina kunder att förstå sina siffror, så att de kan bättre styra sina företag, och coacha dem till att bli bättre entreprenörer.


Seven Lamooi delade med sig av sin erfarenhet till andra 100-tals andra byråägare på Visma Forward

- Det är viktigt att bokföringen görs rätt och att rapporteringar sker i tid, men dessa är ju bara hygienfaktorer, de ska ju bara funka och finnas där, fortsätter Seven. Vi ligger långt framme i digitaliseringen och automatiseringen, allt det där ska bara funka av sig självt. Det är först när vi kan gräva djupare, analysera siffror och kan bolla idéer med kunderna, som vi kan göra mest nytta.

Vid frågor och intervjuförfrågningar, kontakta:
Alicia Hulthén, Media Coordinator. alicia.hulthen@lamooi.se, 070 880 7510
Seven Lamooi, VD. seven@lamooi.se, 070 754 6183

-------------------------------------------------------------------

“Vi anser att en bra ekonomi är grunden till ett bra samhälle. Vår vision är att kunna ge tillbaka genom att hjälpa Sveriges företag att maximera sin potential och tillsammans bygga ett bättre samhälle.”

Lamooi Accounting är en redovisningsbyrån som grundades av Seven och Michelle Lamooi 2004, och har på senare år växt till att bli en framtidsbyrå och en riktig framgångssaga. Byrån var tidigt med i digitaliseringståget, ersatt timdebitering med fasta månadspriser, och har numera ett stort fokus på att att hjälpa sina kunder att bli mer lönsamma och fungera som en affärscoach. Byrån har kontor på Ringvägen 100 i Stockholm.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer