Husqvarna och Sogeti startar gemensamt Robotic Development Center i Mumbai

Husqvarna är en ledande leverantör av robotgräsklippare och företagets senaste samarbete med Sogeti har som mål att accelerera time to market och utveckling av smarta produkter.

Stockholm, Paris, 8 november, 2018 – Sogeti meddelar idag att man sätter upp ett gemensamt utvecklingscenter för Robotic Research & Development (R&D) i Mumbai tillsammans med Husqvarna Group, en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel, med målet att vidareutveckla tekniken bakom kundens robotgräsklippare.

Att digitalisera och skapa en maximal användarupplevelse för sina kunder är högsta prioritet inom Husqvarnas produktstrategi. Sogeti har samarbetat med Husqvarna i över fyra år, och 2015 lanserades deras Digital Solutions Service Center i Mumbai. Husqvarnas Automower® Connect är en av flera digitala innovationer skapade av Husqvarna, som stöttas av Sogetis DevOps-inriktade team i Mumbai. Lösningen möjliggör för användarna att kontrollera, styra och positionera (med hjälp av Google Maps) Husqvarnas robotgräsklippare via en app.

Som ledande inom robotgräsklippare kommer Husqvarnas nya R&D-partnerskap med Sogeti att skapa förutsättningar för ökad effektivitet och snabbare utveckling. Det nya centret kopplar samman Husqvarnas branschexpertis med Sogetis specialister inom inbyggda system. Tillsammans kommer man att skapa förutsättningar för nästa generations robotgräsklippare, ett samarbete som i förlängningen även kan komma att involvera andra uppkopplade produkter för utomhusbruk med nya och framtida Internet of Things-lösningar och -tekniker. Samarbetet möjliggör för Husqvarna att snabba upp sin time to market av nya robotprodukter i större omfattning.

- Vår förmåga att innovera och ligga före branschtrenderna är avgörande för vår ambition att fortsätta att vara marknadsledande. Att samarbeta med Sogeti kring vår R&D-verksamhet är ett viktigt strategiskt steg för oss. Vi har mycket gemensamt, särskilt vår passion för att locka till oss begåvade talanger och att använda innovation för att vara mer framgångsrika och få ännu nöjdare kunder, säger Lars Roos, global R&D Director på Husqvarna.

- Vi brinner för att skapa värde och konkreta, innovativa lösningar med smart teknik för våra kunder. Det här nya centret som vi lanserar tillsammans med Husqvarna, ledande i sin bransch, passar på ett naturligt sätt in i vår egen strategi att fokusera på att stötta våra kunder att arbeta disruptivt med innovativa lösningar och bidra med vår expertis, säger Thobias Dencker, försäljningschef, Sogeti Sverige.  

Om Sogeti 
Sogeti levererar högkvalitativa konsulttjänster inom IT och Engineering. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, test- och kvalitetssäkring, Cyber Security, Cloud, systemförvaltning, samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 27 000 medarbetare i 13 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?