Annons

COSEL öppnar nytt R&D och innovationscenter i Toyama Japan

COSEL (https://en.cosel.co.jp/) Co, Ltd (6905: Tokyo) publicerar idag öppnandet av ett nytt R&D och innovationscenter i Toyama, Japan. Den helt nya anläggningen, specialutformad för ändamålet, omfattar 8200 kvadratmeter där 250 R&D medarbetare med hjälp av de mest avancerade teknologier och utrustningar kommer att utveckla högkvalitativa strömförsörjningslösningar med reducerad time-to-maket. Med ett öga på framtiden och för att snabbt kunna svara upp på marknadens behov utformas centret för att snabbt kunna expanderas med ytterligare 100 R&D medarbetare. Den här investeringen på 13 miljoner euro befäster COSELs position som en av de största krafterna inom utveckling av strömförsörjningsteknologi för krävande kunder i världen idag.

Det nya R&D och innovationscentret har inte mindre än fem ekofria EMC mätrum, inklusive ett som uppfyller de stränga tre meters kraven för test av emission och immunitet för radiostörningar. Förmågan att inom R&D centret samtidigt testa många produkter reducerar kraftigt tiden för verifiering och kvalificering. Det är en viktig egenskap på en marknad där normer, förordningar och deras efterlevnad snabbt ökar i både omfattning betydelse.

Centret omfattar fem avdelningar; kretskortmonterade kraftlösningar, AC/DC standardenheter och konfigurationer, intelligenta kraftenheter, kundmodifieringar och anpassningar, samt EMI filter. Avdelningarna delar det nya centret, med ökade synergier inom COSELs R&D verksamhet. Med kvalitet och energibesparingar som starka ledstjärnor drivs ett antal projekt med sikte på ökad omvandlarverkningsgrad, som Wide Bandgap (GaN, SiC) halvledare, digital effektstyrning och energihantering, där nära kontakt med samtliga fem avdelningar kraftigt bidrar till framgång.

"Att kombinera resurserna och kunnandet i det nya R&D och innovationscentret i Japan med det nyligen genomförda förvärvet av Powerbox, med tre R&D center i Europa och mycket högtstående expertis och erfarenhet inom kundspecifika kraftlösningar för krävande applikationer, positionerar COSEL som en obestridlig marknadsledare” säger Tatsuo Yamamoto, COSELs EU & USA Sales Director. ”Från kretskortkraft till högspecialiserade applikationer som t.ex. drift i de höga magnetfälten i MRI utrustning, har vi lösningar som hjälper våra kunder. Vi ser stor potential i vår senaste forskning inom minskad energiförbrukning, något som hela samhället har nytta av.”

För utveckling av produkter för industriella och krävande miljöer har COSELs R&D och innovation center klimatkammare där olika utmanande driftbetingelser, som hög salthalt i luften och nedsänkning i oljebad, enkelt kan reproduceras.

Den nya anläggningen utnyttjar den senaste tekniken inom energistyrning och energibesparing, som t.ex. luft/luft värmeväxlare för att reglera temperaturen i både testrum och byggnaden som helhet. Miljö och energidistribution i byggnaden styrs kontinuerligt av en central dator. Även på parkeringen finns den senaste teknologin, här för laddning av el-bilar. I sitt nya R&D och innovation center har COSEL inte nöjt sig med att uppfylla kraven i  ISO 9001-2015 och ISO 14001-2015, utan även där så varit möjligt överträffat dem för att skapa ett i sanning ledande state-of-the-art innovationscenter.


COSELs nya R&D och innovationscenter i Toyama, Japan

För mer information kontakta:
Säljavdelning US och EU
sales@cosel.co.jp
+81 (0)76 432 8152
https://en.cosel.co.jp/


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera