1515

vChain förvärvar mjukvaruplattformen I-Deal Purchase

vChain har idag tecknat avtal om att förvärva I-Deal Purchase från VFM International AB, ett svenskt bolag specialiserat på utveckling samt tillhandahållande av mjukvarulösningar inom avvikelsehantering (EMS -Exception Management Systems) för inköp, order och planering.

Genom förvärvet stärker vChain sitt erbjudande och kan erbjuda en än mer långtgående kontroll av kundernas flöden med fokus på automatiserad övervakning inom inköp, order och distribution.

I-Deal Purchase tillhandahåller en molnbaserad EMS tjänst (Exception Management System) för inköpsorderövervakning och blir ett naturligt komplement i vChains portfölj av tjänster och kommer på sikt att erbjudas till vChains kunder under varumärket Globl.

I-Deal blir ett starkt komplement till vChains befintliga utbud och ett naturligt steg i vår ambition att leverera tjänster som underlättar våra kunders vardag och beslutsfattande. Genom förvärvet får vi också möjlighet att leverera en en mer komplett lösning till våra kunder från det att ett behov skapas till leverans hos kunden där vi kan övervaka hela flödet.

Inom VFM finns ett stort kunnande inom utveckling av mjukvara för supply chain relaterade tjänster som nu kommer komma alla vChains kunder till del, säger Carl-Henrik Lundh, marknadsdirektör på vChain.

I -Deal Purchase har utvecklats och marknadsförts av VFM International som grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Lund. Förvärvet görs från den nuvarande ägaren som kvarstår i en rådgivande roll.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Carl-Henrik Lundh, Director of Sales and Marketing: +46 (0) 72 730 7440

 

 

Om vChain

vChain är en leverantör av kontrolltornslösningar inom supply chain management med fokus på avvikelsehantering inom inköp, order och distribution. 

Vi hjälper våra kunder att omsätta möjligheterna i sin data för att optimera interna processer samt förse dem beslutsstöd för att nå hållbar förändring. Via en integrerad uppsättning av molntjänster under varumärket Globl ger vi våra kunder tillgång till våra tjänster on-demand med full integration av deras data.

vChain grundades 2014 och har huvudkontor i Malmö. Verksamheten sysselsätter 21 medarbetare i 3 länder och omsatte under 2017 cirka 90 miljoner SEK

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från DC SydAnnons

Så garanterar medtechföretag standardiserad säkerhet i hela leveranskedjan – med DC Syd

Produktionschefen Helena är en av kollegorna med lång erfarenhet av lagerhantering, varuförädling och distribution.
Produktionschefen Helena är en av kollegorna med lång erfarenhet av lagerhantering, varuförädling och distribution.

I medtech- och läkemedelsbranschen ställs höga krav på produktion, paketering och leverans. För att säkerställa att deras kunder enkelt kan visa att man uppfyller krav enligt lag genomgår tredjepartslogistikföretaget DC Syd en ISO 13485-certifieringsprocess – så här kommer den att underlätta för medtechbranschen.

DC Syd hjälper i dag tillverkande företag, grossister och e-handlare inom flera olika branscher med både lagerhållning, distribution och förädlingsarbeten; allt från företag som säljer kläder, köks- och heminredning, fritidsartiklar, livsmedel, till hälsokost och läkemedel. I sin fortsatta satsning mot medtechbranschen genomgår de nu en ISO 13485-certifiering, något de än så länge är ganska unika med.

– ISO 13485 är ett kvalitetsledningssystem för företag och organisationer som är verksamma i en eller flera delar av en medicinteknisk produkts livscykel. Den är baserad på vissa standarder och kriterier som beskriver hur tillverkare av medicintekniska apparater bör bete sig och omfattar även lagring och distribution, säger Johan Pagels, försäljnings- och marknadsföringsansvarig på DC Syd.

– Våra kunder inom medtech efterfrågar det här. Eftersom vi är en tredjepartsaktör som sköter kundens logistik, med allt från montering, paketering, utskick och servicetjänster är det minst lika viktig att vi uppfyller de krav som finns. Även om vi länge jobbat utifrån dessa krav kan vi med certifieringen på ett tydligt sätt visa att allt är gjort på rätt sätt och är spårbart, fortsätter han.

Spårbarhet genom hela leveranskedjan

Som ett led i certifieringen kommer DC Syd bland annat kunna märka alla olika förpackningsnivåer för att få en fullständig och komplett spårbarhet för alla olika produktserier.

– Skulle något mot förmodan bli fel kan vi plocka bort produkten från lagret, eller kalla tillbaka den för kunderna för att korrigera felet, till exempel ett tryckfel. Det stora syftet är att underlätta för våra kunder så att de kan fokusera på kärnverksamheten och vara trygga med att vi uppfyller de krav som ställs.

Så möter DC Syd varierade behov

DC Syds erfarenhet går ända tillbaka till 1985 och kompentensen inom tredjepartslogistik är stor. Med en flexibel affärsmodell och kundanpassade tjänster kan de möta skilda behov och vara en långsiktig partner till sina kunder. Kundportföljen är bred och geografiskt utspridd över hela Sverige, i EU samt utanför EU.

– Vi hanterar även tillfälliga uppdrag och kampanjhantering med totalansvar för lagring, packning och distribution, och kan helt enkelt möta tillfälliga och förändrade behov. Oavsett om det är snabba och mindre eller större mer långsiktiga uppdrag så fixar vi det medan kunden kan frigöra tid och fokusera på affärsverksamheten, avslutar Johan Pagels.

Om DC Syd
DC Syds verksamhet startade 1985 under namnet Distributionscenter med postorderlogistik. 2012 bildades DC Syd och tog över verksamheten. De erbjuder tredjepartslogistik (3PL, TPL) för e-handlare, tillverkare och grossister med en integrerad varuförädlingsproduktion. Det kan vara tjänster som etiketteringsjobb, ompackningsuppdrag eller någon annan tjänst kunden har behov av.

ISO 13485-certifieringsprocessen beräknas vara klar våren 2022.

Läs mer på dc-syd.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med DC Syd och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?