Annons

vChain förvärvar mjukvaruplattformen I-Deal Purchase

vChain har idag tecknat avtal om att förvärva I-Deal Purchase från VFM International AB, ett svenskt bolag specialiserat på utveckling samt tillhandahållande av mjukvarulösningar inom avvikelsehantering (EMS -Exception Management Systems) för inköp, order och planering.

Genom förvärvet stärker vChain sitt erbjudande och kan erbjuda en än mer långtgående kontroll av kundernas flöden med fokus på automatiserad övervakning inom inköp, order och distribution.

I-Deal Purchase tillhandahåller en molnbaserad EMS tjänst (Exception Management System) för inköpsorderövervakning och blir ett naturligt komplement i vChains portfölj av tjänster och kommer på sikt att erbjudas till vChains kunder under varumärket Globl.

I-Deal blir ett starkt komplement till vChains befintliga utbud och ett naturligt steg i vår ambition att leverera tjänster som underlättar våra kunders vardag och beslutsfattande. Genom förvärvet får vi också möjlighet att leverera en en mer komplett lösning till våra kunder från det att ett behov skapas till leverans hos kunden där vi kan övervaka hela flödet.

Inom VFM finns ett stort kunnande inom utveckling av mjukvara för supply chain relaterade tjänster som nu kommer komma alla vChains kunder till del, säger Carl-Henrik Lundh, marknadsdirektör på vChain.

I -Deal Purchase har utvecklats och marknadsförts av VFM International som grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Lund. Förvärvet görs från den nuvarande ägaren som kvarstår i en rådgivande roll.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Carl-Henrik Lundh, Director of Sales and Marketing: +46 (0) 72 730 7440

 

 

Om vChain

vChain är en leverantör av kontrolltornslösningar inom supply chain management med fokus på avvikelsehantering inom inköp, order och distribution. 

Vi hjälper våra kunder att omsätta möjligheterna i sin data för att optimera interna processer samt förse dem beslutsstöd för att nå hållbar förändring. Via en integrerad uppsättning av molntjänster under varumärket Globl ger vi våra kunder tillgång till våra tjänster on-demand med full integration av deras data.

vChain grundades 2014 och har huvudkontor i Malmö. Verksamheten sysselsätter 21 medarbetare i 3 länder och omsatte under 2017 cirka 90 miljoner SEK

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från SileonAnnons

Banker behöver växla upp tempot när BNPL-marknaden växer

I takt med konsumenternas ökande efterfrågan på flexibla betaltjänster växer marknaden för Buy Now Pay Later (BNPL) snabbt runt om i världen. Samtidigt är det många banker som halkar efter i utvecklingen och riskerar att tappa marknadsandelar om de inte agerar fort.

– Vi ser att bolag som kan erbjuda BNPL-tjänster växer och tar marknadsandelar från retailbankernas kaka där konsumentkredit är en viktig del av verksamheten. Det här gör att alla internationella banker, inklusive de svenska, nu måste börja agera på konsumenternas förändrade köpbeteenden och efterfrågan, och också börja erbjuda BNPL-tjänster, menar David Larsson, vd på Sileon.  

Det pågår ett tydligt skifte på betal- och kreditmarknaden där de yngre generationerna styr efterfrågan på den digitala och flexibla upplevelsen som BNPL-lösningar tillför. Enligt en rapport från Insider Intelligence i februari 2022 väntas marknaden för BNPL-tjänster nå ett transaktionsvärde på 680 miljarder dollar globalt redan år 2025*. Det innebär en fördubbling av den marknadsstorlek man prognostiserade för några år sedan. För att hänga med i trenden bör man dock agera snabbt, något som kan vara utmanande för banker.

– Svårigheterna för bankerna är att möta den här utvecklingen själva, då många av dem sitter fast i gammal, komplex infrastruktur. Det gör att det krävs stora resurser och tunga IT-investeringar för bankerna om de själva internt ska bygga upp en BNPL-plattform, säger David Larsson. 

Kort ”time to market”

Svenska Sileon, som verkar på den internationella marknaden, erbjuder sina kunder en flexibel och innovativ BNPL-plattform. Genom plattformen kan banker få tillgång till en fullt skalbar BNPL-funktionalitet i egen regi. 

– En BNPL-tjänst måste vara flexibel och det måste gå snabbt att få ut erbjudandet till marknaden. Med vår modulära SaaS-lösning kan bankerna lansera sitt BNPL-erbjudande på endast några veckor. Vår tjänst är enkel att använda, fullt skalbar och går att anpassa med olika erbjudanden till olika kundgrupper på olika marknader och i olika länder, förklarar David Larsson. 

Till skillnad från att bygga en BNPL-plattform internt, blir det oftast betydligt snabbare, enklare och billigare för banker att använda Sileons SaaS-lösning. Då BNPL-tjänsten är fullständigt modulär kan Sileons kunder välja om de vill använda delar av den för att utöka sitt eget betalerbjudande eller satsa på en helhetslösning.

– Vi är ganska ensamma om det här erbjudandet på marknaden. Väljer man Sileon får man även en framtidssäkring på köpet, då vi ligger i framkant och ständigt utvecklar tjänsten för att hela tiden möta konsumenternas ständigt föränderliga behov. Våra kunder kan känna sig trygga i att det är det här vi kan och som vi alla verkligen brinner för, avslutar David Larsson.  

Om Sileon

Sileon är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ SaaS-baserad Buy Now Pay Later (BNPL) funktionalitet till banker, långivare och fintechs. Med Sileons modulära SaaS-lösning får kunder snabbt tillgång till en skalbar, kostnadseffektiv och API-baserad BNPL plattform – i egen regi.

Läs mer här 

*Statistik från Insider Intelligence, publicerad 3 februari 2022

 

Mer från Sileon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sileon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera