1515

NETSCOUT ARBOR LANSERAR SÄKERHETSLÖSNINGEN EDGE DEFENSE

AUTOMATISERAR UPPTÄCKT OCH BLOCKERING AV HOT INIFRÅN OCH UTIFRÅN

Stockholm, 29 oktober, 2018.  IT-säkerhetsföretaget NETSCOUT SYSTEMS, INC., lanserar NETSCOUT Arbor Edge Defense (AED), en ny säkerhetslösning som omdefinierar hur ett heltäckande perimeterskydd för cybersäkerhet utformas, genom att fungera som skydd mot flera olika typer av hot oavsett om de kommer inifrån eller utifrån. 

-       Datacenters och nätverksarktitekturer blir allt mer distribuerade, vilket ökar kraven på hur perimeterskydd behöver utformas för att stå emot säkerhetshot. Samtidigt utformas riktade attacker ofta på ett sätt som gör att de omfattar hela internet, till exempel som NotPetya gör. Den unika kombinationen av kontextfri filtrering, omfattande användning av hotdata i förebyggande syfte och hjälp av tredjepartslösningar gör det möjligt för NETSCOUT att blockera utgående hot med samma effektivitet som företaget i många år har skyddat verksamheter från inkommande hot som DDOS-attacker, säger Jeff Wilson, analyschef inom cybersecurity på IHS Markit.

Kontextoberoende (stateless) säkerhet dras till sin spets 

NETSCOUT AED kan driftsättas i form av en fysisk enhet eller som en virtuell nätverksfunktion. Den placeras utanför brandväggen, mellan företaget eller datacentret och internet. En unik och kontextoberoende motor för bearbetning av internet-paket innebär att trafik som matchar särskilda hotindikatorer (Indicators of Compromise eller IoCs) effektivt blockeras, utan att ta hänsyn till sessionens kontext. Därigenom kan NETSCOUT AED skydda andra perimeterskydd från DDoS-attacker och därmed göra dem mer effektiva.  

NETSCOUT AED baseras på företagets DDoS-skyddsteknologi, vilken redan används av tusentals företag runt om i världen. Resultatet blir avancerade paket-baserade skydd mot applikationsspecifika DDoS-attacker, state-exhaustion-tekniker och skydd mot hot på internetnivå genom att neutralisera de samlingar av malware som utgör globala botnäthot. Med miljontals hotindikatorer i ryggen kan den kontextoberoende lösningen även upptäcka och blockera utgående kommunikation från interna källor som påverkats på grund av att andra säkerhetseneheter har misslyckats med att skydda dem. Det hjälper företaget att stoppa ytterligare spridning av de skador som avancerade hotkampanjer kan medföra.

NETSCOUT har en unik förmåga att ge säkerhets- och nätverksteam möjlighet att koppla samman unik information om internetbaserade hot och trender med synlighet över vad som händer över hela företaget. NETSCOUTs Active Threat Level Analysis System (ATLAS®), samlar in, prioriterar och presenterar data kring hotbilder baserat på en unik insyn i en tredjedel av all internettrafik. The ATLAS Security Engineering & Response Team (ASERT) skickar löpande information om aktuella hot via ATLAS Intelligence Feed, vilket gör att kunder både kan blockera hot i realtid och se till att utveckla sin förmåga att skydda sig över tid. 

NETSCOUT menar att information om hotbilder inte bara måste identifiera hoten, utan också ge en helhetsbild som gör att företag förstår hur attackinfrastrukturen ser ut, vilka metoder som används och vilka hotindikatorer som kan kopplas till varandra för att på så sätt göra det möjligt att ta snabbare och bättre beslut. NETSCOUT AED stödjer standarder som STIX/TAXII för att kunna använda hotinformation från tredje part och erbjuder ett REST API för att integrera threat detection och blockera telemetri- och kontextbaserad hotinformation till befintliga arbetsflöden och verktyg.

-       NETSCOUT AED upptäcker och blockerar trafik som kan vara skadlig och det går enkelt att skala upp lösningen utefter behov.  Med ATLAS Intelligence Feed (AIF) och tredjepartslösningar för hotindikation som införs via STIX/TAXII, kan vi upptäcka och blockera många aktuella hot samtidigt som vi förser andra delar av den totala säkerhetslösningen med information via robusta API:er, säger Darren Anstee, NETSCOUT’s chief technology officer.  

För mer information om NETSCOUT Arbor Edge Defense, se företagets blogg: https://www.netscout.com/five-things-about-aed

About NETSCOUT 

NETSCOUT SYSTEMS, INC. (NASDAQ: NTCT) assures digital business services against disruptions in availability, performance, and security. Our market and technology leadership stems from combining our patented smart data technology with smart analytics. We provide real-time, pervasive visibility, and insights customers need to accelerate and secure their digital transformation. Our approach transforms the way organizations plan, deliver, integrate, test, and deploy services and applications. Our nGenius service assurance solutions provide real-time, contextual analysis of service, network, and application performance. Arbor security solutions protect against DDoS attacks that threaten availability and advanced threats that infiltrate networks to steal critical business assets. To learn more about improving service, network, and application performance in physical or virtual data centers, or in the cloud, and how NETSCOUT’s performance and security solutions, powered by service intelligence can help you move forward with confidence, visit www.netscout.com or follow @NETSCOUT and @ArborNetworks on Twitter, Facebook, or LinkedIn.

Safe Harbor 

Forward-looking statements in this release are made pursuant to the safe harbor provisions of Section 21E of the Securities Exchange Act of 1934 and other federal securities laws. Investors are cautioned that statements in this press release, which are not strictly historical statements, including without limitation, the statements related to the benefits and capabilities of NETSCOUT Arbor Edge Defense solution, constitute forward-looking statements which involve risks and uncertainties. Actual results could differ materially from the forward-looking statements due to known and unknown risk, uncertainties, assumptions and other factors. Such factors include ongoing development of NETSCOUT AED to adequately address current and future customer requirements in a timely manner. For a more detailed description of the risk factors associated with the Company, please refer to the Company’s Annual Report on Form 10-K for the fiscal year ended March 31, 2018 and subsequent Quarterly Reports on Form 10-Q, which are on file with the Securities and Exchange Commission. NETSCOUT assumes no obligation to update any forward-looking information contained in this press release or with respect to the announcements described herein.

©2018 NETSCOUT SYSTEMS, INC. All rights reserved. NETSCOUT, the NETSCOUT logo, Guardians of the Connected World, Adaptive Service Intelligence, Arbor Networks, the Arbor Networks logo, ATLAS, InfiniStream, InfiniStreamNG, nGenius, and nGeniusONE are registered trademarks or trademarks of NETSCOUT SYSTEMS, INC., and/or its subsidiaries and/or affiliates in the USA and/or other countries. Third-party trademarks mentioned are the property of their respective owners. 

Kevin Whalen

Sr. Director, Corporate & Marketing Communications

001 (781) 362-4377 

kevin.whalen@netscout.com 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från KIAAnnons

Biltillverkarens plan: Ska lansera 11 nya elbilar

Nya EV6 är startskottet på en ambitiös elbilssatsning.

Målet är att kunna erbjuda ett utbud av 11 elbilar varav 7 dedikerade elbilar fram till 2026.

– Vi har en vision och ett mål med omställningen till laddbara bilar. EV6 var första dedikerade elbilen – och redan nu visar allt på att det är en succé, säger David Lilja, press- och kommunikationschef Kia Sverige.

Så ska Kia lyckas ställa om till laddbara bilar till 2024 

Elrevolutionen är här när det kommer till fordonsmarknaden. I dag finns över 90 000 personbilar med ren eldrift i Sverige, enligt elbilsstatistik.se, och totalt rullar över 275 000 laddbara bilar på våra vägar. Allt pekar mot att detta bara är början på den laddbara revolutionen.

Ett företag som var tidiga med en tydlig strategi om att ställa om till elektrifierade och laddbara bilar är Kia. Inte mindre än 21 procent av den 10-åriga Kia-vagnparken är i dag laddbar – och Kia har det lägsta CO2-snittet, 105 gram, av alla bilmärken från 2011 och framåt.

Kia är i dag marknadsledare på laddbara bilar: laddhybrider och rena elbilar – och ligger i framkant i omställningen till en mer hållbar mobilitet. Företaget har nu en laddbar försäljning på 77 procent, men det stannar inte där.

– 2024 ska 100 procent av bilar Kia säljer i Sverige vara laddbara, säger Peter Himmer, VD Kia Sverige.

11 nya elbilar

När Kia nu tar nästa steg i den elektrifierade utvecklingen är det med ett stort fokus på rena elbilar.

Fram till 2026 kommer företaget att lansera 11 elbilar, varav 7 dedikerade elbilar byggda på den nya elbilsplattformen E-GMP (Electric Global Modular Platform).

– Kia har serietillverkat elbilar i snart tio år. Nu har man tagit all kunskap vidare och utvecklat en dedikerad elbil som från början är byggd för att vara en elbil, förklarar David Lilja, press och kommunikationschef Kia Sverige.

800 volts-teknik

Den första av de sju dedikerade elbilarna har precis lanserats – Kia EV6.

Baserad på elbilsplattformen E-GMP (Electric Global Modular Platform) har bilen stöd för 800 volts-teknik, vilket gör det möjligt med ultrasnabb laddning. Vid en laddstation med minst 250 kW kan batteriet snabbladdas från 10 till 80 procent på bara 18 minuter eller så kan du på endast 4,5 minuters laddning uppnå en räckvidd på 100 km.

Alla versioner av EV6 på den svenska marknaden kommer med det stora batteriet på 77,4 kWh, och batteriets placering i golvet skapar rymlighet i kupén och ett platt golv för bästa komfort.

EV6 släpps i fyra olika versioner: EV6, EV6 Plus, GT Line och GT. Kia EV6 och EV6 Plus finns med bakhjulsdrift, EV6 Plus går även att få med fyrhjulsdrift och GT Line finns endast med fyrhjulsdrift. EV6 Plus och EV6 GT Line med fyrhjulsdrift, det vill säga med dubbla elmotorer – en på fram- och en på bakaxeln – har sammanlagt 325 hästkrafter. EV6 med bakhjulsdrift har en räckvidd på upp till 528 kilometer på en laddning, enligt WLTP.

EV6 GT, som kommer i slutet av nästa år, är fyrhjulsdriven med dubbla elmotorer – en på fram- och en på bakaxeln. Detta ger bilen 585 hästkrafter. 0 till 100 km/h klaras av på 3,5 sekunder och topphastigheten anges till 260 km/h.

EV9 – en ny elsuv

EV6 är den första av 7 dedikerade elbilar byggda på plattformen E-GMP som Kia planerar att lansera fram till 2026.

Nyligen fick vi en föraning om nästa elbil – en elsuv – när Kia visade upp Concept EV9 på AutoMobility Los Angeles, USA.

Concept EV9 är Kias vision för suv-segmentet och konceptbilen för samman design i framkant, hög tekniknivå och en avancerad helelektrisk drivlina i en banbrytande paketering.

Designen är inspirerad av naturen och Kia har använt material från återvunnet skräp från våra hav.

Elektriska suven EV9 har en räckvidd på upp till 480 kilometer och har, likt EV6, utrustats med ultrasnabb laddningskapacitet. 10-80 procent laddning på 20-30 minuter.

7 dedikerade elbilar

Förutom att den helelektriska drivlinan innebär nollutsläpp under körning har Concept EV9 rymd, hög tekniknivå och god flexibilitet vilket innebär att suven är lika hemma i urbana områden som på utflykter utanför stadsmiljön.

När och hur elsuven från Kia kommer att lanseras till allmänheten är inte klart, men den är en del i Kias laddbara rörelse för att påskynda elektrifieringen av bilar.

Fram till 2026 kommer Kia att presentera ett utbud av 11 elbilar varav 7 dedikerade elbilar byggda på den nya elbilsplattformen.

Kia EV6 – den nya generationens elbil

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?