Annons

Acando delårsrapport 1 januari - 30 september 2018

Kvartalet 1 juli– 30 september 2018 · Nettoomsättning 590 MSEK (518) · Rörelseresultat 31 MSEK (27) · Rörelsemarginal 5,2 % (5,2 %) · Resultat efter skatt 32 MSEK (17) · Resultat per aktie 0,30 SEK (0,17) Ackumulerat 1 januari - 30 september 2018 · Nettoomsättning 2 029 MSEK (1 753) · Rörelseresultat 181 MSEK (157) · Rörelseresultat före engångskostnader 186 MSEK · Rörelsemarginal 8,9 % (8,9 %) · Resultat efter skatt 147 MSEK (113) · Resultat per aktie 1,41 SEK (1,09) · Likvida medel 51 MSEK (59)

Koncernchef Carl-Magnus Månsson kommenterar

Under tredje kvartalet 2018 fortsatte vi att växa i en marknad där efterfrågan på våra tjänster var fortsatt god. Vinst och omsättning ökade jämfört med samma kvartal föregående år med 14 procent och för årets första nio månader med 16 procent. Vårt traineeprogram fortsätter att attrahera talanger och under sommaren har vår största kull någonsin påbörjat sin resa på Acando och vi är tacksamma att de valt oss. Samtidigt blir konkurrensen om talanger allt hårdare och vi är stolta över att vi vid kvartalets utgång vara fler medarbetare än någonsin, nästan 200 fler än vid årets början och 70 fler än vid kvartalets start. Vår förmåga att attrahera och behålla de bästa medarbetarna kommer vara avgörande för vår fortsatta framgång, och vi fortsätter att skapa tydliga och empatiska miljöer där våra medarbetare ges mod att utmanas och utvecklas, både professionellt och som människor.

Världen runt oss drivs allt snabbare av de möjligheter teknologi ger. Samtidigt är förståelse för mänskliga beteenden och tillämpning i vår vardag avgörande för att skapa den bästa lösningen. Regulatoriska krav och vikten av att skapa uthållig samhällsnytta blir allt viktigare komponenter i många av våra uppdrag.   Acandos strategi, att vara ”Technology Driven and Behavior Centric” har fortsatt hög relevans och vi fortsätter fördjupa och bredda vårt erbjudande för att bibehålla den relevansen i en snabbt föränderlig värld.

Vi förstärker vårt erbjudande genom att addera nya förmågor för att på så sätt alltid driva en starkare och mer innovativ position på marknaden. Förvärvet av Alterview gör oss inte bara till den ledande partnern inom molnbaserade affärssystem och NetSuite, utan ger oss också tillgång till några av de mest innovativa och snabbväxande kunderna inom digital tjänstebaserad industri.

Vi ser också hur innovativa processer och teknologins möjligheter ställer krav på att integrera designtänkande i hela processen. Genom förvärvet av Inventas skapar vi en hel teknologikedja, från sensorer och inbyggd programvara till prisbelönt industridesign och inte minst tillgång till avancerad analyskompetens och industriell systemintegration. Detta ger oss en unik position inom industriell digitalisering och tillämpning av Internet of Things.

Vi ser också en fortsatt spännande utveckling inom några av Acandos strategiska tillväxtområden som Retail och Healthcare. Vi är stolta över att utvecklas med både nya och etablerade kunder och det förtroende vi får att dela deras resa i en föränderlig värld. MQs vision om en mer engagerande kundupplevelse och Avonovas ambition att skapa en ny typ av datadriven hälsovård är bara några exempel.

Denna information är sådan information som Acando AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 oktober 2018 klockan 08:00 (CET).

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Carl-Magnus Månsson, vd och CEO, +46 8 699 70 00
Anneli Lindblom, CFO, +46 8 699 70 00

Följande bilagor finns för nedladdning:
Läs hela rapporten som pdf.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera