1515

Stark organisk tillväxt matchar hög efterfrågan

I tredje kvartalet ökade Knowit EBITA-resultatet med 12,2 procent till 56,2 MSEK och omsättningen ökade med 14,5 procent till 661,1 MSEK.  Under kvartalet fördubblade Knowit nettorekryteringen jämfört med samma kvartal 2017.

För niomånadersperioden ökade nettoomsättningen med 13,7 procent, EBITA-resultatet med 14,9 procent och marginalen till 9,7 procent. Nettorekryteringen uppgick till nära 180 medarbetare.

-        Vi ser en god utveckling av omsättning och resultat, inom Knowits alla områden under niomånaders- perioden. Särskilt glädjande är den starka rekryteringen. Att många söker sig till Knowit visar att vi är bra på att ta hand om och utveckla våra medarbetare, säger Per Wallentin, vd och koncernchef för Knowit.

Employerbrandingföretaget Universum har än en gång rankat Knowit som den populäraste arbetsplatsen bland svenska konsultbolag. Med målsättningen att skapa en ännu mer inkluderande företagskultur arbetar Knowit medvetet med jämställdhetsfrågor, för att behålla, utveckla och attrahera befintliga och nya medarbetare.

-        Vi ökar stadigt antalet kvinnliga medarbetare och kvinnliga chefer. Det är då extra roligt att vi är nominerade till »Allbrightpriset«, säger Per Wallentin.

Under perioden har Knowit tagit ett flertal affärer som ligger i linje med företagets strategiska inriktning att skapa ett hållbart och mänskligt samhälle genom digitalisering och innovation. Knowit har av Vinnova utsetts till innovationspartner, för DNB leder Knowit ett genusarbete och för norska EnTur utvecklar Knowit en systemportfölj som förenklar köp av biljetter till kollektivtrafiken.

För detaljerad information om utvecklingen för Knowit under niomånadersperioden 2018 hänvisas till delårsrapporten som bifogas detta pressmeddelande.

Denna information är sådan som Knowit AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom Per Wallentins, vd och koncernchef, försorg, för offentliggörande den 23 oktober kl. 08.30 CET.

För mer information, kontakta
Per Wallentin, Koncernchef, 073-074 68 60 eller per.wallentin@knowit.se 

Anna Jennehov, CFO, 073-074 06 70 eller anna.jennehov@knowit.se

Patrik Syrén, IRO, 073-0746630 eller patrik.syren@knowit.se

Christina Johansson, Kommunikationschef Knowit AB, 070-542 1734 eller christina.johansson@knowit.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release
Knowit Q3 23OKT2018


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?