ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Northmill utsett till “Di Gasell” för andra året i rad

Northmill är för andra året i rad Di Gasell. Under 2017 omsatte koncernen SEK 307 m (138) vilket motsvarar en tillväxttakt på 123 procent jämfört med 2016. Bolagets vinst före skatt (EBT) uppgick till SEK 120 m (47) vilket motsvarar en ökning om SEK 73 m. Northmill sysselsätter idag cirka 85 medarbetare och finns i tre länder.

En av framgångsfaktorerna är Northmills digitala strategi där man sedan starten utvecklat och förbättrat sin egenutvecklade IT-plattform som idag hanterar över 90 000 ärenden per månad och till stora delar är automatiserad. Målet är att ständigt ligga i teknikens absoluta framkant och integrera ny teknik i processer och flöden för att kunna leverera traditionella finansiella tjänster på ett modernt och effektivt sätt.

Utmärkelsen “Gasell” ges ut av Dagens Industri, Nordens största finanstidning med 328 000 dagliga läsare. Titeln ämnar att belöna startups och scale-ups med hög organisk tillväxt. Northmill är stolt över att återigen bli tilldelade utmärkelsen.

För att utmärkas som ett Gasell-företag måste följande kriterier uppfyllas:

  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.

  • Minst tio anställda.

  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.

  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.

  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.

  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

  • Sunda finanser.

Northmill är ett svenskt fintechbolag som i över 10 år utvecklat enkla och trygga finansiella tjänster med målet att underlätta människors finansiella vardag. Idag har Northmill över 400 000 kunder och 85 medarbetare i 3 länder. Northmill är ett svenskt finansiellt institut och en registrerad betaltjänstleverantör som verkar under tillsyn av Finansinspektionen. Läs mer på www.northmill.com.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer