Annons

Flexion Mobile Plc is growing its game developer base in China

Expanding partnership with YOOZOO Games

LONDON, 19th of October, 2018 – Flexion Mobile Plc ( NASDAQ: FLEXM), the London-based company that helps game developers maximise the growth potential of their android games, today announced it is expanding its partnership with YOOZOO Games, one of the leading Chinese Entertainment companies.

After 12 months of successful collaboration based on the title Legacy of Discord, Flexion and YOOZOO Games have agreed to extend their co-publishing agreement and include YOOZOO Games’ recently launched title Rise of Ragnarok.

In 2017, the top grossing title Legacy of Discord from YOOZOO Games was launched by Flexion in channels such as Amazon App Store and Samsung Galaxy Apps. This was Flexion’s first big title from China and the performance has exceeded expectations. To date, Legacy of Discord has successively topped the top grossing charts in 57 countries and regions, reaching TOP 3 in 94 countries.

“We are proud of our achievements over the last 12 months and it has been a great experience working with YOOZOO Games, one of the leading Chinese companies in our space. They have really showed us and the market their ambitious plans by securing top western IP and it is an honour for us to be part of their expansion”, says Jens Lauritzson, CEO of Flexion Mobile Plc.

The Chinese mobile games market is the world’s largest market representing approximately 25% of the total revenues with local giants such as Netease and Tencent dominating the charts. As domestic Chinese competition and regulatory approvals have made life more difficult for developers many are now looking for ways to expand outside of China. This is where Flexion plays an important role and can help and assist them navigate the western distribution landscape.

“We are currently seeing strong demand from Chinese developers who are coming to western markets. It is very difficult for developers to stay focussed on making great games for global markets and at the same time become experts in regional marketing and distribution. That’s why we are busier than ever right now”, concludes Lauritzson.

More information:

Niklas Koresaar, CFO, Email: ir@flexionmobile.com. Tel: +44 207 351 5944

About Flexion Mobile Plc

Flexion is the leading multi-channel distribution platform for android games. The company works with many of the top tier game developers and help them with distribution on a growing number of platforms such as Samsung, Amazon, One Store, 9apps, Yandex and KDDI. At the core of Flexion's patent pending technology is the enabling and enhancement software that lets developers distribute one version of their game in multiple channels across several monetization models without any work required. From its headquarter in London, Flexion is now increasing its sales activities through its USD 10m fund raise completed in early 2018. Flexion Mobile Plc is listed on Nasdaq First North, Shortname: FLEXM. Certified Adviser is FNCA Sweden AB.

Official Site (http://www.flexionmobile.com/)

About YOOZOO Games

YOOZOO Games is a global entertainment company specializing in game development and distribution. The company is headquartered in Shanghai with offices in London, Berlin, Hong Kong, Singapore, and other major cities. Since its founding in 2009, YOOZOO has launched a multitude of highly successful products such as Legacy of Discord – Furious Wings and League of Angels, and has forged a strong global distribution network.

Official Site (http://www.yoozoo.com/)

Global Game Portal (https://www.gtarcade.com/)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från SileonAnnons

Banker behöver växla upp tempot när BNPL-marknaden växer

I takt med konsumenternas ökande efterfrågan på flexibla betaltjänster växer marknaden för Buy Now Pay Later (BNPL) snabbt runt om i världen. Samtidigt är det många banker som halkar efter i utvecklingen och riskerar att tappa marknadsandelar om de inte agerar fort.

– Vi ser att bolag som kan erbjuda BNPL-tjänster växer och tar marknadsandelar från retailbankernas kaka där konsumentkredit är en viktig del av verksamheten. Det här gör att alla internationella banker, inklusive de svenska, nu måste börja agera på konsumenternas förändrade köpbeteenden och efterfrågan, och också börja erbjuda BNPL-tjänster, menar David Larsson, vd på Sileon.  

Det pågår ett tydligt skifte på betal- och kreditmarknaden där de yngre generationerna styr efterfrågan på den digitala och flexibla upplevelsen som BNPL-lösningar tillför. Enligt en rapport från Insider Intelligence i februari 2022 väntas marknaden för BNPL-tjänster nå ett transaktionsvärde på 680 miljarder dollar globalt redan år 2025*. Det innebär en fördubbling av den marknadsstorlek man prognostiserade för några år sedan. För att hänga med i trenden bör man dock agera snabbt, något som kan vara utmanande för banker.

– Svårigheterna för bankerna är att möta den här utvecklingen själva, då många av dem sitter fast i gammal, komplex infrastruktur. Det gör att det krävs stora resurser och tunga IT-investeringar för bankerna om de själva internt ska bygga upp en BNPL-plattform, säger David Larsson. 

Kort ”time to market”

Svenska Sileon, som verkar på den internationella marknaden, erbjuder sina kunder en flexibel och innovativ BNPL-plattform. Genom plattformen kan banker få tillgång till en fullt skalbar BNPL-funktionalitet i egen regi. 

– En BNPL-tjänst måste vara flexibel och det måste gå snabbt att få ut erbjudandet till marknaden. Med vår modulära SaaS-lösning kan bankerna lansera sitt BNPL-erbjudande på endast några veckor. Vår tjänst är enkel att använda, fullt skalbar och går att anpassa med olika erbjudanden till olika kundgrupper på olika marknader och i olika länder, förklarar David Larsson. 

Till skillnad från att bygga en BNPL-plattform internt, blir det oftast betydligt snabbare, enklare och billigare för banker att använda Sileons SaaS-lösning. Då BNPL-tjänsten är fullständigt modulär kan Sileons kunder välja om de vill använda delar av den för att utöka sitt eget betalerbjudande eller satsa på en helhetslösning.

– Vi är ganska ensamma om det här erbjudandet på marknaden. Väljer man Sileon får man även en framtidssäkring på köpet, då vi ligger i framkant och ständigt utvecklar tjänsten för att hela tiden möta konsumenternas ständigt föränderliga behov. Våra kunder kan känna sig trygga i att det är det här vi kan och som vi alla verkligen brinner för, avslutar David Larsson.  

Om Sileon

Sileon är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ SaaS-baserad Buy Now Pay Later (BNPL) funktionalitet till banker, långivare och fintechs. Med Sileons modulära SaaS-lösning får kunder snabbt tillgång till en skalbar, kostnadseffektiv och API-baserad BNPL plattform – i egen regi.

Läs mer här 

*Statistik från Insider Intelligence, publicerad 3 februari 2022

 

Mer från Sileon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sileon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera