Annons

Vad gäller vid tillgång till förmånsbil och tjänstebil?

Många av oss har idag förmånsbil. I flera fall är förmånsbil ett villkor för anställning eller viktigt förhandlingsverktyg. Men hur förmånligt är det egentligen? Och vad är det som gäller.

Tjänstebilen är en förutsättning i många yrken och fungerar även som fortskaffningsmedel till och från jobben för den anställde. Men i vilken utsträckning får man använda tjänstebilen privat? Och när blir tjänstebilen att betrakta som en förmånsbil?

Som anställd är det i stort alltid förmånligt med förmånsbil på sista raden, men hur är det för egenföretagare? När blir förmånsbilen en tveksam förmån?

Redovisaren reder ut begreppen kring företagsbilen här,

  • Vad är tjänstebil?
  • Vad är förmånsbil?
  • Hur hanteras drivmedelsförmånen?
  • Vad innebär bonus-malus?
  • Vad gäller angående parkering och garageplats?

"Frågor om förmånsbil tillhör en av de vanligaste frågorna vi får in till oss varför vi ville göra en enkel klargörande artikel. Att utvecklas genom läsarfrågor är en central del av vår innehållsstrategi" - Olle, Redovisaren.nu

För dig som använder bil i tjänsten finns även Lonefakta.se som har en nyligen uppdaterad artikel som avhandlar hur man för körjournal.

Redovisaren och Lönefakta är webbplatser som drivs av New Media Publishing. Redovisaren är vägvisaren bland olika leverantörer och 

NewMediaPublishing.se är en byrå och ett digitalt mediehus som bildades 2017. Verksamheten består i huvudsak i att driva webbportaler och lexikon med företagare och ekonomer som målgrupp.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera