1515
Annons

Sensori tecknar distributörsavtal till ett värde av 94 miljoner SEK med Derma Wise Skin Care Ltd i Kanada

Sensori ingår idag avtal med det kanadensiska hälsoföretaget Derma Wise Skin Care Ltd gällande försäljning och marknadsföring av den medicintekniska produkten Antinitus. Kontraktet är på fem och ett halvt år med möjlighet till förlängning och den estimerade försäljningen under de år kontraktet löper beräknas till cirka 94 miljoner SEK med 8,6 miljoner SEK redan under de första 18 månaderna.

Den svenska innovationen och medicintekniska produkten Antinitus är nu klar för lansering i Kanada, som är en prioriterad marknad för bolaget då Antinitus redan är registrerad i landet, vilket innebär att produkten kan lanseras inom 6 – 8 veckor. Marknadstester genomförda av Derma Wise har fallit väl ut och de har erhållit exklusivitet gällande distribution av tinnitusplåstret.

-       Det är mycket glädjande att Derma Wise valt att samarbeta med oss. Deras väletablerade kanaler - några av de största kedjorna inom retail - säkerställer att vi kommer att nå ut brett på marknaden, såväl online som i fysiska butiker, säger Torbjörn Kemper, vd Sensori.

Derma Wise lansering av Antinitus i Kanada beräknas starta i slutet av november 2018 och då initialt med försäljning direkt mot slutkund via deras handelspartners online: Well.ca, Walmart.ca och Amazon.ca samt Derma Wises egen online-plattform shopify. I steg två adderas de stora varuhusens apoteksavdelningar, däribland Walmart med 409 butiker.

-       We are pleased to be partnering with Antinitus AB to bring this innovative first in class medical device for the relief of tinnitus to the Canadian market, säger Warren Brander, vd Derma Wise Skin Care Ltd.

-       Moving forward we will continue to proactively seek opportunities that can leverage new and existing sales pathways to provide accelerated financial returns, fortsätter Warren Brander. 

Även London Drugs 82 butiker, Costco Canadas 100 butiker, Drug Trading med cirka 2500 mindre butiker samt den exklusiva kedjan Rexall med 200 butiker kommer att inkluderas. Antinitus beräknas vara listad/finnas på ovan säljställen cirka 6-18 månader från dagens datum.

I den avslutande fasen inkluderas försäljning till läkemedelsindustrin samt professionen; läkare, audionomer.

De initiala omkostnaderna för Sensori är mycket små, då Antinitus kommer att paketeras lokalt. Alla kostnader beträffande paketering, försäljning och marknadsföring bekostas av distributören i Kanada. Den beräknade försäljningen för Sensori är 8,6 miljoner SEK de första 18 månaderna sedan rullande 12 månader: 13,7 miljoner SEK, 20,5 miljoner SEK, 22,8 miljoner SEK, 28,6 miljoner SEK. Totalt värde under de kommande fem och ett halvt åren uppgår till cirka 94 miljoner SEK. 

Om Derma Wise Skin Care Ltd

Derma Wise säjer och utvecklar högkvalitativa, differentierade hälsoprodukter.

Produktkatalogen inkluderar medicinska hjälpmedel, naturliga hälsoprodukter (NPN; Health Canada), FDA OTC-produkter och nyskapande produkter inom personlig hälsa, med fokus på mun-och öronhälsa samt matsmältning och dermatologi.

För mer information vänligen besök www.therawise.com

För frågor vänligen kontakta:

Torbjörn Kemper, vd, +46 76 111 39 80, torbjorn@sensori.se

Torsten Engevik, CFO, +46 73 820 25 40, torsten@sensori.se 

Om Sensori AB 

Sensori är ett svenskt företag som tillverkar, marknadsför och säljer hjälpmedel för att minska besvären av tinnitus. Det helägda dotterbolaget Antinitus AB är legal tillverkare av Antinitus®, ett halvmåneformat plåster som fästs bakom örat och med hjälp av ett unikt och patenterat raster som fungerar som foto-biomodulator (en sorts ljusterapi) för hörselsystemet. Antinitus® är en medicinteknisk produkt. Sensori AB (publ) handlas på NGM Nordic MTF, kortnamn SORI MTF, med Gunther & Wikberg Fondkommission som Mentor.

Denna information är sådan information som Sensori AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande kl. 15.00 tisdagen den 9 oktober 2018.
För mer information om Sensori, vänligen besök www.sensori.se

Sensori AB (publ)
Nybrogatan 39
114 39 Stockholm
Sweden
+46 (0)8 611 00 66
www.sensori.se 
Följande bilagor finns för nedladdning:
Öppnas som pdf

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Mpya Sci & TechAnnons

Nischad specialistkompetens på rekordtid

Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.
Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.

I en pandemi, där man snabbt behöver ta fram vaccin, handlar det om att hitta specialistkompetens på kort tid. Det som i vanliga fall tar år har nu tagit månader. Mpya Sci & Tech har dragit sitt strå till stacken.

För att ta fram ett vaccin på rekordtid har läkemedelsindustrin kraftsamlat och delat kunskap på ett helt nytt sätt. En viktig faktor har varit att snabbt få in specialister för att kunna göra de omställningar som krävs. Ett av företagen som har varit med och stöttat läkemedelsbolagen i att hitta nischad specialistkompetens på rekordtid är Mpya Sci & Tech.  

– Vår verksamhet bygger på att matcha kompetens mot behov, och just i dessa tider har det varit extra viktigt att ha rätt kompetens redo för att bistå kunderna snabbt, säger Ellinor Crafoord, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech.    

Mpyas specialister är ute på många olika uppdrag. Jonas Bonn, QA specialist för datoriserade system, jobbar just nu på Valneva och vittnar om tajta deadlines och högt ställda krav på den kompetens som anlitas. Maria Andersson, specialist inom validering, beskriver en liknande situation på Novavax där hon är på uppdrag just nu. Maria jobbar med att validera en analysmetod av Novavax-vaccinet. En annan Mpya-konsult, Anna Thaung, QA-specialist på Novavax, berättar om vikten av tvärfunktionellt arbete. 

– Det är viktigt med nätverksmöjligheter när det går så fort. Både med konsultkollegor och kollegor i mitt valideringsnätverk. Det breddar min kunskap. 

Kompetensen att hitta rätt kompetens blir allt mer värdefull. Det handlar inte om att skaffa fram resurser – fler med samma kompetens – utan om att hitta kompletterande kunskap och nischade specialister som tillsammans med personal på läkemedelsbolagen kan utveckla nya lösningar.  

– Exakt, säger Ellinor Crafoord, och för att klara det behöver man vara öppen och nyfiken, men också modig. Vi ger våra konsulter svåra uppdrag, men vi stöttar dem helhjärtat och ser till att miljön ”här hemma” är stimulerande och trygg. 

Jonas Bonn fyller i. 

– Det är tydligt att kunskapsdelning hör framtiden till. Att samarbete över företagsgränser kommer ge världen bättre lösningar snabbare. 

Om Mpya Sci & Tech
Mpya Sci & Tech är ett konsult- och rekryteringsföretag inom teknik och naturvetenskap grundat 2019 med ambitionen att ge specialister en miljö att trivas och utvecklas i. Inte bara vad gäller kunskapsdelning och förkovran, utan också vad gäller ett hållbart yrkesliv där alla delar av livet får plats. ”The more life you live, the more passion you bring to work.” Mpya Sci & Tech har sin hemmabas i Stockholm, Uppsala och Göteborg och har över 80 anställda. Läs mer om Mpya Sci &Tech här. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mpya Sci & Tech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?