Annons

Sciety reser nytt kapital till medicinteknikbolag inom neurologi och cancer

För drygt två veckor sedan fulltecknades nyemissionen om närmare 10 mkr i CARTANA. Bolaget har utvecklat reagenser för att analysera vävnadsprover vid utveckling av nya läkemedel och är baserat vid Karolinska i Stockholm. Det nya kapitalet ska användas till försäljning av CARTANAS första produkt som är inriktad på hjärnforskning och till produktutveckling inom cancerområdet. 

I emissionen deltog investerare i Sciety-nätverket tillsammans med Almi Invest och bolagets befintliga ägare. Flera av bolagets nya aktieägare har erfarenhet inom forskning, affärsutveckling och investeringar inom life science.  

”Intresset för bolaget har varit stort och med två fullsatta investerarluncher fulltecknades emissionen. CARTANA är ett högteknologiskt bolag med flera patent, påbörjad försäljning och en global marknad, vilket stämmer väl in i Sciety-nätverkets investeringsprofil”, berättar Andreas Lindblom, VD för Sciety.

Bolaget har testat sin produkt på fem pilotkunder varav ett stort läkemedelsbolag. Parallellt med den påbörjade kommersialiseringen utvecklar bolaget en uppgraderad version med ökad sensitivitet och högre hastighet samt en version för cancerforskning.

”En av tre personer som lever i Sverige idag beräknas drabbas av cancer under sin livstid och antalet personer som lever med demens globalt förväntas tredubblas till 152 miljoner år 2050. Våra produkter kan bidra med viktig information i utvecklingen av nya behandlingar av sjukdomar som drabbar hjärnan och cancersjukdomar. Med nytt kapital i bolaget ser vi nu fram emot att expandera på marknaden för hjärnforskning och att öka takten i vår produktutveckling inom cancerområdet”, berättar Malte Kühnemund, VD och grundare av CARTANA. 

 

Sciety

www.sciety.se

Presskontakt

Andreas Lindblom, VD för Sciety: andreas.lindblom@sciety.se, tfn. 0703 75 73 73.

Malte Kühnemund, VD för CARTANA: malte@cartana.se, tfn. 0700 943 733.

 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?