1515
Annons

Powerbox vinner Power Product of the Year som erkännande för sina framsteg inom coreless strömförsörjningslösningar

Powerbox, ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, har tilldelats utmärkelsen Power Product of the Year vid den prestigefulla Electronics Industry Awards. Evenemanget, som organiseras av Datateam Business Media tillsammans med tidskriften CIE Magazine, uppmärksammar succéer inom elektronikindustrin och hyllar framstående företag, individer och produkter. Vid en prisutdelningsceremoni i Birmingham den 22 september mottog Patrick Le Fèvre,Powerbox Chief Marketing and Communications Officer, priset från Roy Phillips, Managing Director, Intelliconnect. 

Powerbox vinnande bidrag, GB350, är en “coreless” 350W buck-omvandlar modul för medicinska och industriella applikationer, som MRI scanners (magnetisk resonanstomografi) och partikelacceleratorer. Inför utmaningen att konstruera omvandlare för drift inuti en MRI scanner, med magnetfält på upp till 6 Tesla, övergav konstruktörerna på Powerbox helt och hållet magnetiska kärnor och skapade en lösning där induktorerna är ”coreless”, med luftkärna. Med 4-fas switching och en switchfrekvens på 600kHz, som ger resulterande frekvensen 2,4MHz, fungerar luftkärnor utmärkt. En digital processor styr hela enheten, från switch-parametrar till utspänningskarakteristik.

Amy Wallington, redaktör på CIE magazine, säger: ”Jag gratulerar Power Powerbox till Product of the Year utmärkelsen. Företaget ska känna stor stolthet över sin enastående prestation, speciellt då det är deras kollegor inom elektronikindustrin som röstat fram dem. Vi önskar Powerbox fortsatt framgång under kommande år med nya produkter och hoppas få se dem delta igen nästa år.”

“Det är utmärkande att Powerbox vunnit Electronics Industry Award för en så utmärkande innovativ produkt. Det är också en stark indikation på att den avancerade coreless teknologin som utvecklats av våra ingenjörer i Bremen globalt ses som spjutspetsteknologi för matning av medicinska applikationer,” säger Martin Sjöstrand, CEO för Powerbox. ”Det är med stor stolthet vi tar emot den här utmärkelsen för en produkt som bidrar till effektivare diagnostik och behandling inom sjukvården.”

Bild, från vänster till höger: Roy Phillips, Intelliconnect Managing Director; Nick Theodoris, Cosel Sales Director ; Patrick Le Fèvre, Powerbox Chief Marketing and Communication Officer ; Sean Collins, komiker och ceremonimästare.

For more information

Visit www.prbx.com
Please contact Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer
+46 (0) 158 703 00
marcom@prbx.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?