1515

Framgång för Fondia på Financial Times (FT) Innovative Lawyers Awards-listan

Juristbyrån Fondia har utsetts till ett av de mest innovativa företagen inom juridik i Europa. Bolaget belönades vid FT Innovative Lawyers Award-evenemanget i London 4 oktober 2018. Undersökningsresultaten bevisar också efterfrågan på den typ av verksamhet som Fondia erbjuder.

Fondias Legal Department as a Service (LDaaS) och plattformen MyFondia belönades med en tredje plats i den internationella FT Innovative Lawyers Awards-tävlingen torsdag 4 oktober 2018. Bolagets koncern-vd Salla Vainio konstaterar att framgången i tävlingen är ett bevis på Fondias genuina innovativitet.

– Vi är stolta över det vi åstadkommit, det här är en vinst som vi alla gemensamt har jobbat för, glädjer sig Vainio.

FT Innovative Lawyers Awards arrangerades i år för 12:e gången. Till listan över kandidater valdes bland över 800 sökande 87 europeiska advokatbyråer, företag som erbjuder juridiska tjänster samt juristavdelningar hos företag. Fondia har nått framgång i denna tävling för juridiska innovatörer även tidigare: 2013 vann bolaget kategorin för den mest innovativa strategin och 2015 hamnade företaget på en andra plats i kategorin för företag som i största grad förändrat marknaden. Med på listan fanns i år även två andra nordiska byråer förutom Fondia.

Framgång handlar om samarbete

Som en del av den ständiga utvecklingen av affärsverksamheten genomförde Fondia förra sommaren en undersökning om inköp av juridiska tjänster. Över hundra verkställande direktörer svarade på enkäten. Undersökningsresultaten visade att det finns efterfrågan på innovativa och transparenta juristbyråer som Fondia både i Sverige och Finland. Fondias löpande juridiska tjänst Legal Department as a Service (LDaaS) kombinerad med den digitala plattformen MyFondia erbjuder kunderna en förutsägbar prissättning, smidig kommunikation och bättre hantering av resurser för juridiska tjänster.

– Även om juridiska tjänster allmänt anses vara dyra, vet över 40 % av kunderna inte ens priset på det de köper i förväg. Hela 80 % av alla som svarade tyckte att transparens och kommunikation är avgörande vid val av byrå. Kunderna ska känna sig trygga och förstå vad de köper, fortsätter Vainio.

– Framför allt företag i tillväxtfas har ofta begränsade resurser för inköp av juridiska tjänster och har ännu inte heller någon större erfarenhet av att köpa juridiska tjänster. Vi agerar på sätt och vis som underleverantörer på marknaden genom att med hjälp av LdaaS kombinera kunnandet inom respektive affärsverksamhet motsvarande interna juridiska avdelningar med juridisk expertis inom olika områden.

LdaaS och plattformen MyFondia, som belönades av Financial Times ansedda jury, har utvecklats av Fondias erfarna jurister och IT-personal – pragmatiskt och i samarbete med kunden, konstaterar Vainio.

Mer information:

Salla Vainio, koncern-vd, +358 20 720 5429

Niclas Gottlieb, VD, Fondia Sverige, +46 70 773 44 55

Om Fondia:

Fondia är en affärsjuridisk full service byrå som grundades 2004 och en föregångare i utnyttjandet av nya service modeller och teknologier inom juridik. Fondia är stolt för att vara en annorlunda tjänsteleverantör inom affärsjuridik med sin huvudprodukt Legal Department as a Service, LDaaS. Medan de traditionella aktörerna inom branschen oftast efbjuder sina tjänster på timbasis och case per case, erbjuder Fondia färdigt paketerade service koncept som kunden kan köpa i enlighet med sina egna behov. Fondia har lyckats att skapa ett nytt sätt att erbjuda juridiska tjänster och utnyttja nya digitala arbetsmiljöer i sina service modeller. Fondia har drygt 200 LDaaS-partners och över hundra anställda. Huvudkontoret finns i Helsingfors och de andra kontoren i sju andra finska städer och i Tallinn och Stockholm.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från CoinSharesAnnons

”Bitcoin har ett betydande socialt värde”

Christopher Bendiksen är forskningschef inom Bitcoin på CoinShares.
Christopher Bendiksen är forskningschef inom Bitcoin på CoinShares.

Intresset för Bitcoin växer, men världens första kända kryptovaluta är mycket mer än en investering. Den menar Christopher Bendiksen, forskningschef inom Bitcoin på CoinShares, som är en finansiell aktör inom kryptovalutor.

– Bitcoin kan hjälpa till att skapa en bättre värld. Den har ett betydande socialt värde och det finns många fall där kryptovalutan har använts för att lyfta fram bland annat frihet och jämställdhet, säger han.

Läs mer om Bitcoins ESG-värde här. 

Kryptovalutaförvaltaren CoinShares, mest känd för sin XBT Provider-linje av börshandlade kryptovalutaprodukter (ETP) som listades på Nasdaq Stockholm 2015, anses i dag vara expert på ämnet. Men det är många som fortfarande har fördomar kring investeringar i kryptovalutor som till exempel Bitcoin. Alex Gladstein, Chief Strategy Officer, på Human Rights Foundation, har en annan syn på saken. 

– Bitcoin är en av de mest kraftfulla investeringar som du kan göra med fokus på humanitära och mänskliga rättigheter. Genom att stödja Bitcoin stödjer du frihet, säger han. 

Alex Gladstein förklarar också att vi som bor i västerländska länder tar vår frihet för given.

– Vi har demokrati, en stabil valuta och jämställdhet i samhället, men många människor runt om i världen har inte sådana privilegier. De lever med korrupta regeringar och diskriminering. 

Investerare måste tänka om

Miljö-, social- och företagsstyrning har blivit en allt viktigare beslutsfaktor för investerare. Det är en utvärdering av ett företags kollektiva samvete kring sociala och miljömässiga faktorer och är mer känd under benämningen; environmental, social and governance, ESG. 

ESG-investeringar har blivit mycket populära den senaste tiden och många har upptäckt de sociala fördelar som Bitcoin kan innebära.

– Tyvärr har mer eller mindre hela diskussionen om ESG och kryptovalutor kretsat kring miljö vilket har gjort att investerare bara får en bråkdel av den nödvändiga analytiska bakgrunden som de behöver för att kunna göra en holistisk ESG-baserad utvärdering, säger Christopher Bendiksen, forskningschef på CoinShares. 

Alex Gladstein är Chief Strategy Officer på Human Rights Foundation.
Alex Gladstein är Chief Strategy Officer på Human Rights Foundation.

Alex Gladstein betonar att investerare måste tänka om när de tittar på Bitcoin utifrån ESG. Det finns flera exempel där Bitcoin har främjat både entreprenörskap och jämställdhet i utvecklingsländer. Ett bra exempel är Roya Mahboob, grundare och vd på Afghan Citadel Software Company, och en av Afghanistan första kvinnliga tech-entreprenörer. 

– Sommaren 2013 betalade hon sina kvinnliga mjukvaruingenjörer i Bitcoin för att stärka deras självförtroende och ge dem en känsla av ekonomisk frihet samt förhindra att pengarna gick till deras manliga familjemedlemmar, säger han. 

Finansierade universitetsstudier

En av kvinnorna valde att sälja sina Bitcoins för att fly till Tyskland. Det hon hade tjänat på 1,5 år är i dag värt ungefär 60 gånger den genomsnittliga årslönen i Afghanistan. 

– Royas syster erbjöd sig också att köpa tillbaka Bitcoins från kvinnorna som ville ha kontanter. Hon tog dessutom sin egen inkomst för att finansiera universitetsstudier på prestigefyllda Cornell i USA, säger Alex Gladstein.

De flesta vet att ESG handlar om hållbarhet, men Christopher Bendiksen på CoinShares påminner om att begreppet är mycket bredare.

– Investerare som vill påverka världen positivt genom investeringar kan inte längre bortse från faktorer som social hållbarhet och bolagsstyrning, säger han och fortsätter:

Den kraft och potential som Bitcoin har för att åstadkomma positiva och sociala förändringar går inte att hitta hos andra investerbara tillgångar. Detta är en anledning för investerare att titta bredare på ESG. 

Läs mer om Bitcoins värde från ett ESG-perspektiv. 

 

 

Mer från CoinShares

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CoinShares och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?