1515
Annons

Framgång för Fondia Oyj på Financial Times (FT) Innovative Lawyers Awards-listan

Juristbyrån Fondia Oyj har utsetts till ett av de mest innovativa företagen inom juridik i Europa. Bolaget belönades vid FT Innovative Lawyers Award-evenemanget i London 4 oktober 2018. Undersökningsresultaten bevisar också efterfrågan på den typ av verksamhet som Fondia erbjuder.

Fondia Oyj:s Legal Department as a Service (LDaaS) och plattformen MyFondia belönades med en tredje plats i den internationella FT Innovative Lawyers Awards-tävlingen torsdag 4 oktober 2018. Bolagets verkställande direktör Salla Vainio konstaterar att framgången i tävlingen är ett bevis på Fondias genuina innovativitet.

– Vi är stolta över det vi åstadkommit, det här är en vinst som vi alla gemensamt har jobbat för, glädjer sig Vainio.

FT Innovative Lawyers Awards arrangerades i år för 12:e gången. Till listan över kandidater valdes bland över 800 sökande 87 europeiska advokatbyråer, företag som erbjuder juridiska tjänster samt juristavdelningar hos företag. Fondia har nått framgång i denna tävling för juridiska innovatörer även tidigare: 2013 vann bolaget kategorin för den mest innovativa strategin och 2015 hamnade företaget på en andra plats i kategorin för företag som i största grad förändrat marknaden. Med på listan fanns i år även två andra nordiska byråer förutom Fondia.

Framgång handlar om samarbete

Som en del av den ständiga utvecklingen av affärsverksamheten genomförde Fondia förra sommaren en undersökning om inköp av juridiska tjänster. Över hundra verkställande direktörer svarade på enkäten. Undersökningsresultaten visade att det finns efterfrågan på innovativa och transparenta juristbyråer som Fondia både i Finland och i Sverige. Fondias löpande juridiska tjänst Legal Department as a Service (LDaaS) kombinerad med den digitala plattformen MyFondia erbjuder kunderna en förutsägbar prissättning, smidig kommunikation och bättre hantering av resurser för juridiska tjänster.

– Även om juridiska tjänster allmänt anses vara dyra, vet över 40 % av kunderna inte ens priset på det de köper i förväg. Hela 80 % av alla som svarade tyckte att transparens och kommunikation är avgörande vid val av byrå. Kunderna ska känna sig trygga och förstå vad de köper, fortsätter Vainio.

– Framför allt företag i tillväxtfas har ofta begränsade resurser för inköp av juridiska tjänster och har ännu inte heller någon större erfarenhet av att köpa juridiska tjänster. Vi agerar på sätt och vis som underleverantörer på marknaden genom att med hjälp av LdaaS kombinera kunnandet inom respektive affärsverksamhet motsvarande interna juridiska avdelningar med juridisk expertis inom olika områden.

LdaaS och plattformen MyFondia, som belönades av Financial Times ansedda jury, har utvecklats av Fondias erfarna jurister och IT-personal – pragmatiskt och i samarbete med kunden, konstaterar Vainio.

För mer information

Salla Vainio, koncern-vd, +358 20 720 5429

Niclas Gottlieb, VD, Fondia Sverige, +46 70 773 44 55

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Prostatype GenomicsAnnons

Gentest och AI ger bättre beslutsunderlag vid prostatacancer

Varje år får ungefär 1,3 miljoner män jorden runt diagnosen Prostatacancer, i Sverige drabbas årligen ca 10.000 män. Hittills har det saknats exakta metoder för att avgöra hur farlig cancern är och hur den bäst behandlas. Prostatype är ett nytt genetiskt test som använder artificiell intelligens för att bättre bedöma vilken behandling som passar den enskilda patienten.

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen hos män i västvärlden och en växande sjukdom i många länder. I de fall initiala tester visar på att patienten har en mindre aggressiv cancer räcker det ofta med regelbundna kontroller. Tumören finns där, men utvecklas så långsamt att den inte kommer att påverka patientens livskvalitet i någon större utsträckning under dennes livstid. De patienter som lider av ett mer aggressivt sjukdomsförlopp får ofta behandling i form av operation eller strålning, med tillhörande biverkningar och kraftigt sänkt livskvalitet.

Gentestet Prostatype finns tillgängligt för patienter och läkare, läs mer här.  

– Svårigheten idag är att välja rätt behandling för alla de som ligger i gråzonen. Ungefär 70 procent av alla patienter ligger i låg- och mellanrisksegmentet, och där kan testet Prostatype ge en objektiv bedömning av hur aggressiv cancern är, och därmed ett individanpassat beslutsunderlag avseende vilken behandling som ska väljas, säger Fredrik Persson, VD på Prostatype Genomics.

Prostatype är ett marknadsgodkänt gentest som identifierar patientens genetiska fingeravtryck genom att via vävnadsprov mäta information från cancerstamcellens gener. Resultatet ger en unik bild av hur aggressiv cancern är vilket minskar risken för över- eller underbehandling. Externa valideringar visar att Prostatype omklassificerar cancerns aggressivitet i hela 35 procent av alla granskade sjukdomsfall.

Prostatype Genomics noterades i November 2020 på Nasdaq First North Growth Market, och marknadsför idag testet i Norden och på ett antal nyckelmarknader i Europa.

 – Under första halvåret 2022 kommer vi att intensifiera marknadsbearbetningen i Storbritannien, Tyskland, Spanien och Italien. Vi har nu också kommit en bra bit på vägen med att förbereda vår kommande lansering i USA. Den affärsmodell vi erbjuder är mycket lönsam för både Prostatype Genomics och våra samarbetspartners, men också för vården som helhet då besparingarna för minskad överbehandling är avsevärda, det är en verklig win-win, avslutar Fredrik Persson.

Läs mer om varför Prostatype Genomics är ett spännade företag att investera i här. 

Om Prostatype Genomics  
Prostatype Genomics grundades 2007 och har utvecklat Prostatype, en färdig gentestprodukt som finns tillgänglig för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer. Testet är utvecklat av en forskargrupp på Karolinska Institutet och tillhandahålls av Prostatype Genomics AB. Prostatype Genomics är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn PROGEN.

Lär dig mer om Prostatacancer hos Cancerfonden.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Prostatype Genomics och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?