1515

Lipidor: First Patient In for Phase III trial of Calcipotriol Spray, a new high-comfort, high-control anti-psoriasis spray

Stockholm, Sweden 4 October: Psoriasis is a chronic disease affecting 2-4% of the world’s population. A new anti-psoriasis spray now in a Phase III trial offers more comfort to patients, and improves dose control. The first patient has now entered the trial.

Lipidor’s Calcipotriol Spray is being evaluated over 8 weeks of treatment in a randomized multicentre placebo-controlled Phase III trial. The primary endpoint is to assess the therapeutic equivalence of the Calcipotriol Spray with comparator product. In total 266 patients with mild to moderate psoriasis will be enrolled in the trial.

“We are pleased to have enrolled the first patient in this Phase III trial, which has been designed to support registration in Europe, North America and other major markets.”, says Lipidor CEO Ola Holmlund. “We believe that Calcipotriol Spray formulated using our patented AKVANO® technology will offer a great advantage compared to standard treatments regarding patient comfort and dose control”.

The lipid-based AKVANO® formulation has unique properties and in a previous study carried out at a Swedish Psoriasis Society Clinic, 74% of psoriasis patients preferred AKVANO® spray over conventional cream treatment.

The world market for psoriasis products is estimated to reach 21 BUSD by 2022. Patient comfort and dose control is a challenge for creams and ointments, the most common dosage forms used today. There is a tremendous opportunity for a new psoriasis product based on an improved delivery technology to play a key role on the market.

Lipidor is looking for licensing partners for registration and market introduction of its Calcipotriol Spray, which is protected by granted patents and patent applications.

Cerbios-Pharma SA is the cGMP API manufacturer of Calcipotriol and supplier of clinical trial material for the phase III trial, while Cadila Pharmaceuticals is responsible for the clinical phase III trial, carried out at 10 centers in India.

Dr. Rajiv Modi, Chairman of the Board and Managing Director of Cadila Pharmaceuticals Ltd says: “We are driven by research-based innovations that provide care and affordable solutions to our patients. Our partnership with Lipidor will help to bring forward a superior solution for psoriasis which will ensure greater compliance and efficacy.”

FOR FURTHER INFORMATION, PLEASE CONTACT:

Ola Holmlund, CEO,                                                                     

Email: Ola.holmlund@lipidor.se     

Mob: +46 (0)725 070369

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ImpactfondenAnnons

Här är fonden som ger investerare en möjlighet att finansiera omställningen till hållbarhet

Magnus Rosén, förvaltare av Impactfonden och Marko Rado, assisterande fondförvaltare.
Magnus Rosén, förvaltare av Impactfonden och Marko Rado, assisterande fondförvaltare.

FN:s klimatpanel pekar tydligt på ett brådskande behov av att ställa om till långsiktig hållbarhet och begränsa den globala uppvärmningen. 

Nu lanseras Impactfonden – en högräntefond – som finansierar utvalda företags önskan att bedriva hållbara verksamheter och projekt.

Läs mer om Impactfonden 

Idag arbetar många företag aktivt med hållbarhet, men det räcker inte. Magnus Rosén, förvaltare av Impactfonden, menar att en viktig väg framåt är att öka finansieringen av hållbara projekt och verksamheter – men minska den för fossilindustrin och kravställa den för byggindustrin. 

– Byggindustrin står för cirka 38 procent av globala koldioxidutsläpp. Att via kravställd finansiering hjälpa de bolag som vill förändra detta och agera hållbart är centralt för fonden – även om det bara blir som en droppe i havet, säger han.

Hållbara obligationer ska finansiera projekt och verksamheter med positiv påverkan på miljö och samhälle och i förlängningen även klimatet. 

– Fonden investerar i företag med långsiktiga och ansvarsfulla ägare som vill vara med att driva på en hållbar utveckling, säger Magnus. 

Sker via obligationslån

Fonden följer de FN-stödda PRI-riktlinjerna och beaktar de 17 Globala Hållbarhetsmålen varav en utvald grupp av dessa som hållbara samhällen och energi, jämlikhet och välbefinnande premieras. Alla investeringar följer praxis för ESG. 

– Investeringarna sker via obligationslån till stora och företrädelsevis börsnoterade företag, där kapitalet ska användas i hållbara projekt och verksamheter. Följer företagen inte lånevillkoren ska lånen återbetalas eller innehaven avyttras, säger Marko Rado, assisterande fondförvaltare. 

Marko berättar att fonden handlas på alla fondplattformar och via PAM Capital som är det förvaltande bolaget. Fonden har relativt fria placeringsregler gällande ratingbetyg men inte avseende företagens ambitioner att bidra till hållbarhet! 

– Impactfonden är öppen för alla som söker ett hållbart investeringsalternativ där avsikten är att göra investeringar för framtiden, avslutar han.

Läs mer om PAM Capital   

Historiskt förvaltningsresultat är ingen garanti för framtida avkastning och de pengar som investeras i fonden - efter att investerare tagit del av fondbestämmelserna - kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka investerat kapital.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Impactfonden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?