Annons

Globalt genombrott för Enerfy - blir norm för att mäta smart bilkörning i FIA:s nya mästerskap

Greater Than är stolta att meddela att Fédération Internationale de l’Automobile, huvudorganisationen för sporter som Formel 1 och Rally, har valt Enerfy som teknisk plattform för FIA Smart Driving Challenge - ett internationellt mästerskap i smart bilkörning. För Greater Than innebär samarbetet en global expansion som stärker bolagets position som leverantör av AI-baserade bilförsäkringar.

Genom samarbetet ska FIA och Greater Than skapa en global community där förare kan mötas, mäta och jämföra sin bilkörning för att i längden skapa ett mer hållbart körbeteende. Målet är att med distributionskraften från motorsportvärlden, där FIA SDC är den första tävlingen i sitt slag, skapa ett världsomspännande arbete för säkrare trafikmiljö. Trafiksäkerhet är en stor del av FIA:s arbete, som man bland annat utför på uppdrag av FN under projektet FIA Action for Road Safety.

- Vi har alltid varit fast beslutna om att ta en världsledande position och att göra skillnad på global nivå. Att vår teknik blir internationell norm för att mäta smart bilkörning och att vi tillsammans med FIA kommer att jobba mot det viktiga målet att öka trafiksäkerheten i världen är oerhört stort, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than.


Motorsport för en säkrare trafikmiljö

 Greater Thans AI-baserade teknik Enerfy kommer att utgöra tävlingsplattform för mästerskapet, vilket innebär att det svenska bolaget ska mäta, poängsätta och distribuera deltagarnas körresultat via en app. Tekniken används redan i flertalet användarbaserade bilförsäkringar, men blir nu en ny norm för att utvärdera smart bilkörning på global nivå. 

 - Att den internationella motorsportscenen nu använder samma teknik som våra försäkringskunder är den bästa valideringen som går att få. Det ger oss enorm potential att växa, säger Liselott Johansson.

Event Director för tävlingen är den svenska Rally-ikonen Tina Thörner, som blir ytterst ansvarig för att leda det operativa arbetet med serien tillsammans med FIA och motorklubbar från hela världen. 

 - FIA SDC blir som ett ”motorvärldens e-sport”, men med ett högre syfte. Det är helt unikt att motorvärldens giganter står enade i ett så omfattande initiativ och det ärofyllt att få vara en del av satsningen, säger Tina.

FIA och Greater Than kommer introducera initiativet och bjuda in till testkörningar av tekniken på Place de La Concorde i Paris under Mondial Paris Motor Show mellan den 2 och 14 oktober 2018.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Lindberg, PR Manager Greater Than 
+46-70 322 51 69
johanna.lindberg@greaterthan.eu
www.greaterthan.eu 
www.enerfy.se


För mer bildmaterial, vänligen besök Greater Thans pressrum.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelandet i PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?