1515
Annons

Scandinavian Business Group ökar marknadsandelar i Skandinavien.

Scandinavian Business Group har under första halvan av 2018 ökat sin marknadsandel i segmenten nybildning av aktiebolag respektive enskild firma och har nu 15 % marknadsandel i segmentet enskild firma. Tillväxten sker främst i nätkanalerna via siterna starta-enskildfirma.se och starta-aktiebolag.se Företagets mål är att under 2019 bli största förmedlare för nybildning av Enskild Firma i Sverige samt uppnå en dubbling av marknadsandelen till minst 30 %.

”Vi ser ett ökat intresse från kunderna, framförallt i fråga om nyregistrering av enskilda firmor. Många i segmentet är förstagångsföretagare och har behov av hjälp för att komma igång på ett bra sätt. Vi har därför lagt ett fokus på att ta fram en bra och prisvärd tjänst så att våra kunder kan fokusera på sin verksamhet istället för administrativt krångel” Säger Samir Mdalla, VD för Scandinavian Business Group.

Om Scandinavian Business Group

Scandinavian Business Group är en bolagsgrupp med säte på Malta och en av de ledande aktörerna inom bolagsförmedling för den skandinaviska marknaden. Målgruppen är främst småföretagare i Sverige och Norge. Via sidor som f-skatt.se och starta-handelsbolag.se erbjuder företaget bolagsetableringstjänster i flertalet bolagskategorier t.ex. Aktiebolag och Enskild Firma.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Svenska solparksutvecklaren Helios Nordic signerar avtal om fyra solcellsparker till danskt solenergiföretag i tid med skenande elpriser i Södra Sverige

Helios Nordic Energy AB som utvecklar solcellsparker har på kort tid etablerat sig som en av de ledande aktörerna inom branschen. Idag signeras avtal om att leverera projekträttigheter till fyra solcellsparker till den danska solenergiföretaget Nordic Solar.

Projekten är lokaliserade i södra Sverige, varav tre i elprisområde SE3 och ett projekt i elprisområde SE4. Totalt kommer de fyra projekten ha en installerad effekt på ca 220 MWp.

Efter att solcellsparkerna har driftsatts under 2023, -24 och -25 kommer de tillsammans att stå för utsläppsminskningar om ca 132 000 ton CO2 och generera el motsvarande årsförbrukningen för ca 44 000 hushåll. Solcellsparkerna byggs utan några subventioner och på helt marknadsmässig grund.

”Solcellsparker är ett utmärkt sätt att på ett snabbt och klimatvänligt sätt öka eltillförseln. Vi på Helios är på väg att etablera oss som ledande inom detta segment av solcellsbranschen- och det är verkligen glädjande att vi lyckas vinna förtroendet från internationella investerare att både leverera och förvalta deras projekt, säger Magnus Rahm, Projektchef på Helios Nordic Energy AB”

Förutom att Helios levererar tillståndsklara projekt kommer man även att tillhandahålla projektledningstjänster under byggnation, samt teknisk och kommersiell förvaltning under driftsfas.

”Hela teamet på Helios är väldigt stolta över denna transaktion och partnerskapet med Nordic Solar som vi tycker kompletterar våra kompetenser och ambitioner på bästa möjliga sätt. Vi ser fram emot att tillsammans bidra till massor med ny förnyelsebar elproduktion till södra Sverige, till fördel för såväl svenska elkonsumenter som för klimatet, säger Andreas Tunbjer, VD på Helios Nordic Energy AB”

Nikolaj Holtet Hoff, VD på Nordic Solar, tillägger:

“Vi ser en enorm efterfrågan på grön energi och den accelererande övergången från fossil till grön energi, inte minst i Skandinavien, har skapat ett vakuum som kräver en markant och ökande produktionskapacitet. Därför är vi glada att kunna presentera fyra helt nya solcellsparker i södra Sverige, vilka kommer att byggas av Helios Nordic Energy, som är en stark svensk utvecklare.”

Setterwalls Advokatbyrå har varit rådgivare åt säljaren i denna transaktion

För mer info kontakta Andreas Tunbjer, vd Helios Nordic Energy AB andreas.tunbjer (at) heliosnordic.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?