1515

Xspray Pharma gets go-ahead from the Swedish MPA for clinical study

Xspray Pharma has obtained approval from the Swedish Medical Products Agency (MPA) to carry out a previously announced clinical study of the formulation of the company’s product candidate HyNap-Dasa. The study is part of Xspray’s clinical program and will be completed during the third quarter. The objective is to confirm the bioequivalence of the optimized formulation developed by Xspray, based on the company’s patented RightSize-technology. 

“We are pleased with the progress of the project and following the decision of the MPA, we can now proceed with our plan for clinical studies,” commented Per Andersson, CEO of Xspray Pharma.

The current study is intended to confirm the formulation of the product candidate HyNap-Dasa. The results will form the basis of the following registration studies. The results from the current study are expected to be available by the end of the third quarter.

HyNap-Dasa is the first in a portfolio of product candidates that Xspray Pharma is developing with the target to haver products ready to launch on the US market during 2020-2026. All of the product candidates in the portfolio are versions of cancer drugs currently on the market, based on protein kinase inhibitors (PKI) and used for cancer treatments.

For further information, please contact:

Per Andersson, CEO, Xspray Pharma AB (publ)
Mobile: +46 (0)706 88 23 48
E-mail: per.andersson@xspray.com

About Xspray Pharma             

Xspray Pharma AB (publ) is a product development company with several product candidates under clinical development. Xspray uses its innovative RightSize-technology in order to develop improved and generic versions of already marketed cancer drugs, primarily protein kinase inhibitors (PKI), for treating cancer. The segment is the second largest within the oncology department and the drug prices are very high. Through its innovative technology, Xspray can enter the market as first competitor to the original drugs available today without the hindrance of secondary patents. Xspray’s goal is to have up to seven products ready for launch on the American market, with a first product launched at the latest by 2021. The company has patents on production technology, equipment and the resulting products. The shares in Xspray Pharma (publ) are traded on Nasdaq First North Stockholm and Redeye is the Certified Adviser for the company.

Xspray Pharma AB (publ)

Gunnar Asplunds Allé 32

171 63 Solna

www.xspray.com 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Xspray Pharma gets go-ahead from the Swedish MPA for clinical study

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?