1515

Deras chatbot svarar på lönefrågor om timmar och friskvård!

IT-konsultföretaget Dynabyte har med hjälp av affärssystemet PE Accounting gjort det möjligt för sina anställda att fråga en chatbot om bland annat friskvårdsbidraget för att göra informationen mer tillgänglig och minska administrationen. Tjänsten kallar de för Dynabot och den svarar även på frågor om timmar, utbildning och arbetsredskap.  


Dynabytes chatbot svarar på frågor om bland annat friskvårdsbidrag och timbank. Datan hämtas via integrationer med PE Accountings öppna API.

Det är oftast inte helt enkelt att som anställd ha koll på hur mycket pengar man egentligen har kvar på friskvårdsbidraget och andra siffror som direkt berör den enskilda anställde. Det kan lätt bli fel och tar tid att reda ut som kan användas till något mer värdefullt. Dynabyte som är ett etablerat IT-konsultföretag med stora innovationsuppdrag löste detta genom att skapa en chatbot som hämtar data från PE Accounting, ett system och tjänst som ligger i framkant när det gäller innovation och automatisering inom bokföring och redovisning.

- Vi tror på transparens och delaktighet i allt vi gör. Chatboten gör det enkelt att själv ha koll på sina siffror utan att behöva jaga rätt på en chef eller ekonomiansvarig. Utöver chatbotten låter vi även anställda ta del av hur det går för hela företaget genom väldigt tydliga och bra rapporter som annars bara är tillgängliga för ledning och styrelse. Vi vill verkligen skapa så mycket frihet som möjligt för våra anställda. PE Accounting ligger långt fram när det gäller möjligheten att bygga integrationer och ta del av all ekonomisk data i realtid. En förutsättning för att kunna skapa en självgående organisation och modern öppen företagskultur, säger Rasmus Kjellman, CEO på Dynabyte.

En förutsättning för att kunna automatisera och skapa smarta tjänster såsom Dynabytes chatbot är att systemen använder ett öppet API. Det innebär att det går att skicka data mellan systemen genom så kallade anrop. PE Accounting som varit Di Gaseller två senaste åren har sedan starten 2010 drivit automatiseringen av bokföring och växer stadigt bland annat med hjälp av smarta integrationer skapade tillsammans med kunder och partners.

- De bästa innovationerna kommer genom bra samarbeten. Vi har varit aktiva i snart åtta år och ofta har våra kunder haft en stor del i hur vi valt att utveckla vår tjänst. Vårt fokus är ekonomiprocesserna, det vill säga hur en affärshändelse ska kunna bli bokföring och tillgängliga rapporter så enkelt som möjligt, utan onödig administration. Dynabyte har tagit det ett steg till och använder vår tjänst på ett sätt som förändrar hur hela deras företag arbetar, tänker och fokuserar framåt. Det är imponerande och känns på samma gång ganska givet. Varför ska man behöva fråga sin chef om något som man själv har lovats via sin anställning? Och varför ska en ekonomiansvarig svara på enkla frågor som en chatbot kan lösa? Siffrorna finns ju där, man måste bara ta ett steg till och göra det mer tillgängligt, säger Olle Rydqvist, CEO på PE Accounting.

Läs casestudie Dynabyte och PE Accounting

Om Dynabyte

Dynabyte är ett IT-konsultföretag med fokus på systemutveckling och drygt 75 anställda som hjälper kunder i teknikens absoluta framkant. Spotify, Tele 2 och Riksbanken är några av deras större kunder. Dynabyte utmärker sig genom att alla på företaget har möjlighet att vara en del av ledningsbeslut och hela företaget kan följa allt ifrån resultatrapporter till hur många män och kvinnor som arbetar på företaget. Transparens och delaktighet genomsyrar hela företaget och Dynabyte har även omfattande kompetensutvecklingsprogram med återkommande föreläsningar och event.

Läs mer om IT-konsulterna Dynabyte

Om PE Accounting

PE Accounting gör det möjligt för företagsledning och ekonomiansvariga att ha total kontroll över siffrorna och följa hur det går för företaget live, var de än befinner sig. PE Accounting hanterar allt ifrån fakturor, tid- och projektrapportering och utlägg till löner och rapporter. Tjänsten är fullt skalbar för företag med 5 till 500 anställda. Systemet sköter det mesta och specialister på ekonomi och system ingår som rådgivare och support. Allt till ett fast pris per månad. PE Accounting är optimerat för tjänsteföretag och har bland annat växande företag som Trustly, Adtraction, Kvadrat, Castra, Doctrin och Dynabyte som kunder.

Läs mer om redovisningsbyrån och systemleverantören PE Accounting

 

Presskontakt

Magnus Serratusell Wallin

magnus.wallin@accounting.pe

0704384776

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ToyotaAnnons

Experimentstaden som kan avslöja vår framtid

Vätgasdrivna och självkörande fordon, assistansrobotar och artificiell intelligens som övervakar invånarnas hälsa.

Snart påbörjar Toyota-koncernen bygget av Woven City, en prototypstad driven helt av vätgas. 

Det är här framtidens lösningar ska formas.

En värld bortom utsläpp och begränsningar – det här är Beyond Zero 

Den omfattar 175 hektar och ligger vid foten av det vackra och berömda berget Fuji i Japan. 

Det är här som Toyota, i samarbete med många andra företag, planerar att utveckla tekniska lösningar för automatisering, robotar, personlig mobilitet, smarta hem och artificiell intelligens. Det låter som science fiction, men är det inte.  

Woven City är redan uppritad i detalj digitalt. Senare i år påbörjas själva bygget av staden som på sikt ska bli ett hem för cirka 2 000 invånare. 

Flera länder storsatsar

Den nya staden ska drivas helt av vätgas, en teknik som EU-kommissionen tror kan bidra till att rädda klimatet och man har därför lanserat en satsning på över 4 000 miljarder kronor som en del i klimatpolitiken. 

Flera länder och företag storsatsar också på vätgasbaserad teknik som kan generera kraft till bland annat industrier och bostäder samt fungera som bränsle till fordon.

Men medan de flesta företag är på försöksstadiet för att utforska teknikens möjligheter, finns det en aktör som ligger i framkant – Toyota.

Den japanska tillverkaren upptäckte tidigt bränslecellsteknikens och vätgasens enastående förmåga. Redan 2014 presenterades Toyota Mirai, världens första serietillverkade bränslecellsbil. Drygt sju år senare lanseras nu nästa generation av Mirai, med djärvare design, förbättrade köregenskaper och bättre prestanda.

Räckvidden är 65 mil. Bilen tankas på 4-5 minuter och det bästa av allt – dess enda restprodukt är vattenånga.

Vätgas ska ”städa” transportsystemen

Men Toyotas satsning på bränslecellsteknik och vätgas innefattar långt mycket mer än personbilar. Förhoppningen är att bränslecellsteknik ska kunna bidra till att ”städa” en stor del av världens transportekosystem. Exempelvis går det att uppnå koldioxidneutralitet i lastbilar och tunga transporter, tåg, bussar, taxibilar, fartygstrafik samt industriella processer. Vart gränserna går för bränslecellsteknikens förmåga är en central fråga för forskarna i Woven City att ta reda på.

Robotiserat logistiksystem

Det finns även mycket annat på agendan. Tanken är att i skarpt läge forska fram och testa lösningar som gör livet i en stad enklare, säkrare, mer hållbart och glädjerikt. 

Ett exempel är det robotiserade logistiksystemet. Under staden kommer ett sinnrikt system av kulvertar att byggas, där självkörande distributionsfordon åker runt och fraktar varor till rätt huskropp. Väl där tar vagnen hissen upp och levererar godset i en ”postlåda” vid lägenheten.

Samhället i Woven City kommer att vara sammanlänkat med tre olika typer av gator. Vissa blir helt avsedda för självkörande fordon, andra för fotgängare med personliga mobilitetsfordon och en tredje kategori blir rena gågator. 

Invånarna får tillgång till den senaste tekniken, som assistansrobotar. Hemmen ska vara utrustade med sensorer kopplade till AI-baserade system som underlättar vardagslivet och hjälper de boende att upprätthålla en god hälsa.

Toyota har hela tiden sagt att de välkomnar nya partners och företag som vill bidra till utvecklingen. En tanke är att låta forskare från hela världen få flytta in i staden och arbeta med sina egna projekt.

Tror på olika lösningar

Även om Woven City och bränslecellsteknik är central i Toyotas forskning och utveckling, tror man inte att en enda teknisk lösning räcker i framtiden. 

Det krävs istället parallella spår där elhybrider, laddhybrider, elbilar och bränslecellsbilar täcker olika behov. 

Fram till 2025 ska Toyota ha lanserat 40 nya eller uppdaterade elektrifierade fordon – vilket i så fall blir det största elektrifierade modellprogrammet på marknaden.

Satsningen är ett led i Toyotas manifest Beyond Zero som syftar till att bidra till ett bättre samhälle och en bättre värld. 

- Miljövänliga tekniker måste användas av tillräckligt många för att få genomslag, därför måste vi tänka nytt, konstaterar Toyotas koncernchef Akio Toyoda.

Visste du att…

… i Woven City kommer hus att byggas av trä och byggnadstekniken blandar traditionellt japanskt hantverk med de senaste rönen.

… de boende i Woven City kommer att kunna ta del av den allra senaste tekniken med robotar och artificiell intelligens – allt med människans behov och önskningar som utgångspunkt.

… parkmiljö kommer att prägla Woven City. Fotgängare, långsamtgående mobilitetshjälpmedel och självkörande transportmoduler samsas men hålls samtidigt isär.

En värld bortom utsläpp och begränsningar – det här är Beyond Zero 

 

Mer från Toyota

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toyota och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?