1515

Zenergy genomför emission för att exekvera på rådande investeringsmöjligheter

Inte på många årtionden har efterfrågan varit större än vad den är idag på smarta och flexibla bostäder, utbildningslokaler och kontor. Sverige ligger efter med bostadsbyggandet och behöver enligt Boverkets rapport mer än 70 000 bostäder om året fram till 2025. EU har dessutom bestämt att alla nya byggnader från och med 2021 ska vara nära nollenergibyggnader. Dessa trender ser Zenergy som de viktigaste i byggbranschen.

Zenergy är ett svenskt företag grundat 2009, som tillverkar produkter så som byggbodar, entreprenadbomoduler och lokaler för kunder med speciellt högt ställda krav på kvalitet, låg energiförbrukning, smarta lösningar och brandsäkerhet.
 
Baserat på Bolagets patenterade och varumärkesskyddade ZIP-Element producerar och levererar Zenergy ZIP-Bostäder, ZIP-Entreprenadmoduler, ZIP-Skolor och andra ZIP-produkter till i huvudsakligen Skandinavien. Via dotterbolaget Zenergy ZIPRENT AB hyr Zenergy även ut sina produkter. Sammantaget erbjuder koncernen därmed kompletta lösningar till bostadsmarknaden, den offentliga sektorn och byggbranschen.
 
"Sammanfattningsvis så står Zenergy inför en mycket spännande framtid. Den underliggande efterfrågan i Sverige är mycket stark, vi har säkrat vår egen efterfrågan med samarbetsavtal och med CE-märkningen av ZIP-Elementet som vi erhöll i början av 2018 öppnas även Europamarknaden." säger Olle Magnusson, VD på Zenergy.
 
VD Magnusson ger även fyra anledningar till varför Zenergy är en bra investering:
 
”K-Fastigheter: Zenergy har ett nära samarbete med K-fastigheter som Bolaget har tecknat ett ramavtal med. Ramavtalet omfattar bland annat beställningsåtagande om 750 lägenheter (ordervärde 700 MSEK). Förutom de försäljningsmöjligheter ramavtal innebär, medför det även tillgång till mångårig kompetens och erfarenhet. Samarbetet genom ramavtalet med Karlsson Equity Holding AB och beställningsåtagandena är villkorat av att ett första byggprojekt om 26 lägenheter i Ödåkra blir godkänd vid slutbesiktning under 2018 ”Ödåkra projektet”.
 
Stora och väletablerade kunder: förutom statliga och kommunala kunder har Zenergy även större bolag såsom PEAB, Skanska, Wallenstam och K-fastigheter som kunder.
 
Stor marknadspotential: i de fem affärsområden där Zenergy verkar är marknadspotentialen stor. De främsta drivkrafterna är den svenska bostadskrisen och kommunernas växande behov av skolor och utbildningslokaler.
 
CE-märkning av ZIP-Elementet: i och med beviljandet av CE-märkning av Zenergys ZIP-element öppnas dörrarna till den europeiska marknaden.”
 

Erbjudandet i korthet:
 

Teckningsperiod: 4 juni– 18 juni.
Teckningskurs: 1,50 SEK.
Tecknings- och garantiåtaganden: Totalt uppgår garanti- och teckningsåtagande till 27,1 MSEK (ca 56 %).

För mer information:
Läs Teaser här
Läs Prospekt här
Gå till Teckna online här 


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?