1515

Framgångsrik lansering av FixuTaxi i Finland

Finlands ledande taxiföretag, Cabonlines dotterbolag Kovanen, lanserade den 1 juni sin nya tjänst FixuTaxi (https://fixutaxi.fi/). Lanseringen är en del av förberedelserna inför avregleringen av taximarknaden i Finland om en knapp månad. Via en app kan man nu enkelt boka resor med FixuTaxi till fast pris.

”FixuTaxi erbjuder ett nytt alternativ att åka taxi i Helsingfors som är både smidigt och förmånligt”, säger Kovanens VD Topi Simola.

FixuTaxi-bilarna är främst sjusitsiga, miljövänliga hybrid-bilar. Priset hos FixuTaxi är oberoende av antalet resenärer och sällskap på upp till sex personer kan därmed resa för samma pris som en resenär.

”FixuTaxi har väckt stort intresse i Finland, säger Cabonlines VD Peter Viinapuu. Samtliga större medier har uppmärksammat lanseringen och den nya appen har hittills laddats ner av tusentals användare. Lanseringen av FixuTaxi ingår i våra förberedelser inför avregleringen i Finland som träder i kraft den 1 juli och vi är väl positionerade inför de förändringar av taximarknaden som kommer.”

Genom FixuTaxi expanderar Cabonline nu sitt nätverk till Finland. Kunder kan för första gången enkelt boka taxi från t ex flygplatsen i Helsingfors direkt via någon av TaxiKurirs, Sverigetaxis eller Cabonlines appar. Affärsresenärer kan dessutom, precis som i Sverige och Norge, betala sin taxiresa i appen med kreditkort eller mot faktura.  

FixuTaxi har nu lanserats i huvudstadsregionen och avsikten är att efterhand expandera till andra större städer i Finland.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Viinapuu, VD Cabonline Group, +46 70 420 5304

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?