1515
Annons

Tectona Capital ökar takten och tar upp obligationslån

Styrelsen för Tectona har beslutat att ge ut en företagsobligation. Likviden från obligationsemissionen skall till i huvudsak användas till ytterligare investeringar i hyresobjekt på bolagets huvudmarknad Panama, en av världens snabbast växande regioner. En mindre del av kapitalet skall användas för att återbetala ett tidigare obligationslån på 2,9 MKR.

Huvudsakliga villkor för obligationen är:

Ränta 7%

Löptid 2 år

Teckningstid 24 maj till den 15 juni 2018

Maxvolym 8 mkr.

För fullständiga villkor och ytterligare information besök bolagets hemsida tectona.se eller kontakta bolagets VD Johan Skålén på email info@tectona.se.

"Soliditeten i bolaget var vid utgången av första kvartalet 89 %, och det är väldigt få fastighetsbolag som har en så pass hög soliditet som vi har. Genom att öka belåningen kommer vi kunna investera i fler lönsamma hyresobjekt som ger oss en avkastning som överstiger kostnaden för obligationslånet. Vi kommer därmed kunna erbjuda obligationsinnehavarna en bra avkastning samtidigt som vi ökar vinsten per aktie" säger Johan Skålén, VD för Tectona Capital AB (publ).

Denna information är sådan information som Tectona Capital AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 maj 2018.

Tectona Capital AB investerar i hyresfastigheter på den snabbväxande marknaden Panama City.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release
Teaser Obligation Tectona


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?