1515
Annons

EUROPAS FRÄMSTA FÖRETAG TÄVLAR I FINALEN AV EUROPEAN BUSINESS AWARDS

Den 22 - 23 maj går finalen av årets utmärkelse i European Business Awards av stapeln i Warsawa, Polen, där 289 finalister från 34 länder i Europa tävlar. European Business Awards (EBA) är Europas största och mest prestigefyllda utmärkelse för företag och sponsras av RSM. Finalisterna i varje kategori utsågs tidigare i år till Nationella vinnare i respektive land.

För första gången i tävlingens 11-åriga historia kommer juryutfrågningen att ske live, där 55 domare från hela Europa kommer att utse en vinnare i varje kategori.

Kategorivinnarna, vinnaren i den offentliga omröstningen samt utmärkelsen Lifetime Achievement Award kommer att tillkännages vid en galaceremoni på kvällen den 23 maj.

Adrian Tripp, VD för European Business Awards säger: “Årets final representerar Europas mest framgångsrika företagare. Finalen är ett fantastiskt tillfälle att träffas och knyta kontakter med andra framgångsrika företagare och tillsammans fira alla fantastiska framgångar. Jag önskar samtliga finalister stort lycka till i finalen.”

Jean Stephens, VD för RSM International, säger: “European Business Awards visar på ett tydligt sätt den ypperliga affärskompetens som finns runtom i Europa. Det är uppenbart att Europa har ett blomstrande näringsliv som är hungrigt på fortsatt tillväxt och framgång trots den osäkra marknad som råder idag. Jag önskar dem all lycka i finalen.”

Samtidigt som juryutfrågningarna pågår kommer detta tvådagars event att innehålla en rad seminarier och workshops ledda av rutinerade moderatorer och ämnesexperter. Dessutom kommer framstående akademiker, politiker, ambassadörer samt över 500 företagsledare från de mest framgångsrika företagen i Europa att delta på evenemanget.

RSM, som är huvudsponsor för EBA-utmärkelsen, är världens sjätte största nätverket för revision, skatt och rådgivning. I Europa har RSM kontor i 43 länder. Alla medarbetare arbetar som ett integrerat team som delar med sig av sina kunskaper, insikter och resurser och bygger starka kundrelationer med en djup förståelse för kundens verksamhet.

EBA har i år engagerat över 110 000 företag från 34 länder. Tävlingens främsta syfte är att ge erkännande och marknadsföring till företagsframgångar runt om i Europa och därtill stärka nätverkandet mellan dessa företag. Sponsorer, förutom RSM, är ELITE, Germany Trade & Invest, PR Newswire, Bureau Van Dijk och SDL Managed Translation.

Tävlingskategorier 2017/2018:

 1. The RSM Entrepreneur of the Year Award
 2. The ELITE Award for Growth Strategy of the Year
 3. The Award for Innovation
 4. The Germany Trade & Invest Award for International Expansion
 5. The Social Responsibility and Environmental Awareness Award
 6. The New Business of The Year Award
 7. The Workplace and People Development Award
 8. The Customer and Market Engagement Award
 9. The Digital Technology Award
 10. The Business of the Year Award with Turnover € 0 - 25M
 11. The Business of the Year Award with Turnover €26M - 150M
 12. The Business of the Year Award with Turnover €150M +Våra svenska finalister ser du här: https://www.rsm.global/sweden/sv/news/nordiska-vinnare-prisades-i-european-business-awards

För ytterligare pressinformation, kontakta:

EBA: Vanessa Wood, tfn. +44 (0) 796 666 6657 eller epost, vanessa.wood@businessawardseurope.com

RSM: Lena Hellberg, lena.hellberg@rsm.se

För ytterligare information om finalen, gå in på www.businessawardseurope.com/summit2018

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Energy Sourcing TechnologyAnnons

Sänkta elkostnader för industrin – med digital lösning

Ökade elpriser, rekordstora prisskillnader och en alltmer oförutsägbar elmarknad gör att elinköpet i dag är ett av de allra viktigaste inköpen att hålla koll på – och regelbundet se över för industri och offentlig sektor.

– Nu finns det en ny modern och digitaliserad lösning för att hantera situationen. Vinnaren, eller kanske minst smärtsamt, blir det för den som kan hantera kort- och långsiktiga strategier samtidigt, säger Magnus Kjellin, vd på Energy Sourcing Technology som har specialiserat sig på systemstöd för upphandling, styrning och uppföljning av elinköp.

Ta kontroll över din elaffär

Samhället står inför en av sina största förändringar inom energiområdet sedan elektrifieringens intåg för mer än hundra år sedan. Förnyelsebarhetsresan i samhället kanaliseras till att den befintliga elproduktionsapparaten delvis behöver ställas om, och att elproduktionen behöver dubbleras. Utöver det ska elnät förstärkas och helt nya tekniska lösningar uppfinnas, testas och kommersialiseras.

– Det är ingen liten utmaning eller omställning vi står inför, säger Magnus Kjellin.

Detta innebär att elinköpare måste kunna hantera både kortsiktiga strategier för inköp och riskhantering samt långsiktiga strategier för hur man vill vara med och påverka samhällets utveckling. Förutom påverkan handlar det också om olika typer av investeringar i exempelvis vindkraft, solceller eller annan teknik.

Tekniken hittar en miljard

I dag arbetar Energy Sourcing Technology med sin SaaS-lösning mot industri och offentlig sektor, där elinköp är en stor del av affären. Men fungerar elmarknaden i dag optimalt för att alla Sveriges elinköpare ska kunna hantera sitt elinköp på ett kostnadseffektivt och tryggt sätt? Enligt Magnus Kjellin är svaret nästan.

– Det finns en både fungerande börsmarknad och en OTC-marknad för elkontrakt och gröna certifikat. Det är kanske den viktigaste förutsättningen. De handlade volymerna hade gärna fått vara större men den viktigaste förutsättningen är ändå att marknadsplatsen finns, säger han och fortsätter:

– Genom att prissäkra lite av sitt framtida elbehov successivt undviker elköpare att exponera sig fullt ut mot det rörliga kontraktspriset. Det viktigaste är att göra ett medvetet och genomtänkt val. Det vi kan göra nu med hjälp av tekniken som ger helt nya insikter och affärsmöjligheter, säger han.

Magnus Kjellin är vd på Energy Sourcing Technology.
Magnus Kjellin är vd på Energy Sourcing Technology.

Industri och offentlig sektor, som kommuner, landsting och statliga myndigheter förbrukar el, för uppskattningsvis 15-25 miljarder kronor varje år. Magnus Kjellin förklarar att tidigare avsaknaden av professionella verktyg för att hantera styrning och uppföljning av elinköpet  har inneburit att kostnaderna varit 5-10 procent för höga för elinköparna. Det motsvarar någon miljard per år.

– Som elköpare måste man engagera sig i styrning av elinköpet och i avtalstecknandet. Den som skriver på ett standardavtal från en elleverantör är nästan alltid en ekonomisk förlorare. Det handlar exempelvis om hur prissättningen av elkontrakt sker och det handlar om helt obalanserade bestämmelser kring skyldigheter och rättigheter, säger han.

– Dels så rapporteras ofta genomförda prissäkringar en gång i månaden vilket gör det väldigt svårt och tidsödande att kontrollera i efterhand, dels är avtalen formulerade på ett sätt som ger elleverantören i princip helt fria händer att sätta vilket pris som helst, säger han.

Omställningen en stor utmaning för alla som handlar med el

Leif Borgstedt är ansvarig för elhandeln på Scania, vars mål är att vara helt fossilfria till år 2025. Han konstaterar att omställningen till ett hållbart samhälle med fossilfria produkter är en stor utmaning för alla som handlar med el.

– Att kunna hantera flera olika typer av gröna energiprodukter, finansiella lösningar i kombination med hög rörlighet på priserna kommer att bli vardag för de energiansvariga. Det kräver en bredare kompetens i hanteringen av energiaffären och ställer även högre krav på ett flexibelt och bra systemstöd, säger han.

Det har inte funnits någon enkel lösning på problemet tidigare, varken för offentlig eller privat sektor. Men med hjälp av Energy Sourcing Technology’s IT-verktyg kan en stor del av handeln automatiseras och det är enkelt att hålla koll på att villkor och avtal följs och säkerställa att det inte finns några dolda marginaler i priset. Men framför allt har det inneburit en tidsvinst i det dagliga arbetet.

– Jag har fått en extra halvtid som jag kan lägga på att jobba med elinköps- och hållbarhetsfrågorna, säger han.

Hitta kostnadsbesparingar för era elinköp – läs mer om Energy Sourcing Technology 

 

Mer från Energy Sourcing Technology

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Sourcing Technology och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?