1515
Annons

NCAB AVSER ATT NOTERAS PÅ NASDAQ STOCKHOLM

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL AUSTRALIEN, KANADA, JAPAN ELLER USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDET ELLER DISTRIBUTIONEN SKULLE VARA OLAGLIG. VÄNLIGEN SE VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV PRESSMEDDELANDET. NCAB Group AB (publ) (“NCAB” eller “Bolaget”), en marknadsledande leverantör av mönsterkort, offentliggör idag sin avsikt att genomföra ett erbjudande av Bolagets aktier (“Erbjudandet”) samt att notera aktierna på Nasdaq Stockholm (“Noteringen”).

  •  Nasdaq Stockholm har godkänt NCAB:s ansökan om upptagande till handel under förutsättning att sedvanliga villkor uppfylls
  •  Erbjudandet kommer att innefatta en försäljning av befintliga aktier erbjudna av Säljande Aktieägarna samt en nyemission av aktier i Bolaget till ett värde om cirka 100 miljoner kronor (före transaktionskostnader)
  • Ett prospekt förväntas registreras Finansinspektionen och offentliggöras omkring den 24 maj 2018 och första dagen för handel beräknas till omkring den 5 juni 2018

Bolaget och Huvudaktieägarna[1] har beslutat att genomföra en ägarspridning av aktierna i Bolaget genom en nyemission och en försäljning av befintliga aktier av Säljande Aktieägarna[2]. Bolagets styrelse har därför ansökt om upptagande till handel av Bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Noteringen förväntas främja NCAB:s fortsatta tillväxt och operationella strategi, bland annat genom en förbättrad tillgång till kapitalmarknaden såväl som genom en diversifierad ägarbas av nya svenska och internationella aktieägare. Nasdaq Stockholm har godkänt NCAB:s ansökan om upptagande till handel under förutsättning att sedvanliga villkor uppfylls.

Hans Ståhl, VD för NCAB, kommenterar:

“Att bli ett noterat bolag är ett logiskt steg för oss nu när vi har nått tillräcklig storlek, lönsamhet och mognad. Jag är stolt över alla på NCAB som har bidragit till att utveckla verksamheten till ett marknadsledande företag med global räckvidd. Noteringen är en kvalitetsstämpel som kommer göra det möjligt för oss att attrahera fler större kunder och genomföra ytterligare förvärv.”

Christian Salamon, Styrelseordförande i NCAB, kommenterar:

“Det har varit fantastiskt att delta i utvecklingen av NCAB sedan 2007 och att samarbeta med ledningsgruppen och många mycket kompetenta medarbetare. Det finns en kultur av teknisk specialisering, samarbete och hängivenhet till kunderna. Jag är särskilt stolt över de höga betyg NCAB får av sina kunder och medarbetare. Jag tror också att det medvetna arbetet NCAB gör inom hållbarhet är en viktig del av framgången. Det blir spännande att fortsätta utveckla NCAB tillsammans med många nya ägare i en publik miljö”

Hans Ramel, Partner på R12 Kapital och styrelseledamot i NCAB, kommenterar:

“Sedan vår investering 2007 har mycket hänt samtidigt som visionen och kulturen är desamma. Mönsterkortsmarknaden är en riktigt intressant niche där NCAB har utvecklat ett starkt fotfäste. Med börsnoteringen och nyemissionen kan detta utvecklas i en ny fas. Vi kommer vara en aktiv huvudägare i NCAB inom en överskådlig framtid.”

Erbjudandet i korthet

Erbjudandet kommer att innefatta en försäljning av befintliga aktier erbjudna av Säljande Aktieägarna samt en nyemission av aktier i Bolaget till ett värde om cirka 100 miljoner kronor (före transaktionskostnader). Bolaget avser använda nettolikviden för att stärka sin balansräkning och på så sätt skapa förutsättningar för NCAB att fortsätta implementera sin tillväxtstrategi samt att fortsätta göra selektiva förvärv i linje med dess förvärvsstrategi.

Huvudaktieägarna kommer efter Erbjudandet fortsatt ha ett väsentligt aktieinnehav i Bolaget. R12 Kapital och Gogoy AB, ägt av Bolagets styrelseordförande, har uttalat att de avser kvarvara som aktieägare i Bolaget på lång sikt.

Aktierna kommer att erbjudas till kvalificerade investerare i Sverige och internationellt (utanför USA) samt till allmänheten i Sverige.

Fullständiga villkor för Erbjudandet kommer att ingå i prospektet hänförligt till Erbjudandet, som förväntas publiceras omkring den 24 maj 2018. Första dagen för handel beräknas till omkring den 5 juni 2018.

Om NCAB

NCAB en marknadsledande leverantör av mönsterkort som tar på sig fullständigt leverantörsansvar mot sina kunder med sin starka fabriksnärvaro i framför allt Kina. NCAB grundades 1993 som ett tradingbolag av mönsterkort. Sedan företaget grundades har verksamheten präglats av en entreprenöriell och kostnadseffektiv kultur och har över tiden visat en stark tillväxt och god lönsamhet.

NCAB har lokal närvaro i 15 länder och kunder i cirka 45 länder världen över. Från 2008 till 2017 har intäkterna ökat från 374 miljoner kronor till 1 400 miljoner kronor, motsvarande en genomsnittlig årlig tillväxttakt om 16 procent. Ökningen av intäkterna har drivits av både organisk tillväxt och förvärv. Organisk tillväxt och förvärv ingår i NCAB:s tillväxtstrategi och under den ovan nämnda perioden förvärvades och integrerades fyra bolag.

Per den 31 mars 2018 hade NCAB 365 anställda.

Om R12 Kapital

12 Kapital är ett svenskt investeringsbolag som ägs av sex privatpersoner. Den största ägaren är Robert af Jochnick med familj. R12 Kapitals investeringar är fokuserade på, men inte begränsade till, Skandinavien. Den nuvarande portföljen består av nio bolag.

Rådgivare

Carnegie Investment Bank AB (publ) är Sole Global Coordinator och Bookrunner. Roschier Advokatbyrå AB är legala rådgivare till Bolaget och Huvudaktieägarna. Baker & McKenzie Advokatbyrå KB är legal rådgivare till Carnegie.

[1] ”Huvudaktieägarna” refererar till R12 Kapital AB, Gogoy AB (ägt av Bolagets styrelseordförande) och Hans Ståhl (Bolagets VD).

[2] ”Säljande Aktieägarna” refererar till Huvudaktieägarna samt ett antal andra aktieägare, innefattande vissa styrelsemedlemmar och ledande befattningshavare som säljer aktier i Erbjudandet.

För mer information, vänligen kontakta:

Gunilla Öhman, IR Manager

Telefon: +46 707 63 81 25

E-mail: gunilla.ohman@ncabgroup.com

Denna information lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, 14 maj 2018 kl. 06:00 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FinsharkAnnons

Uppstickaren som hajar open banking

Open banking har öppnat för helt nya möjligheter att ta betalt utan kostsamma mellanhänder. Intresset för direktbetalningar växer lavinartat, och med en smart, säker och prisvärd lösning kan Finshark konkurrera med de stora drakarna.  

Tilltron till tekniken ökar. Fler och fler branscher får upp ögonen för möjligheterna. Banker och storbolag vill ha en del av marknaden. Många faktorer samverkar till att utvecklingen inom open banking går oerhört fort just nu, och mitt i hypen finns det snabbväxande svenska fintechbolaget Finshark.

– Samhället är fortfarande bara i startgroparna och open banking kommer att fortsätta växa, både för att det pushas från lagstiftarens håll och för att tekniken är mycket mognare och stabilare jämfört med för bara ett år sedan, säger Adnan Sporo, vd och grundare av Finshark.

Finshark utvecklar dataprodukter och betalningslösningar och de representerar en ny generation inom lösningar för direktbetalning från konto till konto. Jämfört med den första generationens open banking-företag så är Finsharks innovativa lösningar snabbare, billigare och säkrare. De underlättar både för den som ska betala och för den som ska ha betalt. 

– Vi erbjuder helt enkelt en bättre teknisk lösning än våra konkurrenter, säger Adnan Sporo.

Tar bort alla mellanhänder

Att ta betalt kan vara en dyr affär. I en traditionell betalningsprocess, oavsett om den sker via kort, swish eller en buy now pay later-lösning, så är det många som ska ha betalt. Det är något som försvinner med open banking. 

– Finsharks drivkraft är att ta bort mellanhänder, föråldrad teknik och föråldrade ramar. Vi tar bort alla extra lager av kostnader och komplexitet genom att flytta pengar direkt mellan konsumentens och handlarens konton, säger Adnan Sporo.

Till skillnad från många andra open banking-lösningar så nöjer sig dock inte Finshark med att bara flytta pengar från a till b. I deras system analyseras också transaktionen i realtid för att upptäcka eventuella riskbeteenden.

– Hittills har våra konkurrenter enbart fokuserat på att flytta pengar utan att bry sig om var de kommer från, om det finns risk för penningtvätt, terroristfinansiering eller något sådant. Att vi analyserar kontot i realtid är betydligt säkrare och helt i linje med Finansinspektionens AML-krav, säger Adnan Sporo.

Framtiden ser ljus ut för Finshark. Som ett av de mest innovativa företagen inom open banking har företaget högt ställda mål, men Adnan Sporo tvivlar inte på att de kommer att nå dem:

– Inom två-tre år är vårt mål att vara den ledande europeiska aktören inom open banking!

Om Finshark:

Finshark grundades 2019 och har snabbt utvecklats till en av de mest innovativa spelarna inom open banking. Alla som är intresserade av nästa generations betalnings- och datalösningar kan kontakta dem via sales@finshark.io.

finshark.io 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Finshark och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?