1515

ANSYS to Acquire OPTICAL Simulation Leader OPTIS

Acquisition will extend ANSYS’ portfolio to physics-based optical simulation and enhance ANSYS’ sensor simulation capabilities for autonomous vehicles

PITTSBURGH – March 22, 2018 – ANSYS (NASDAQ: ANSS), the global leader and innovator of engineering simulation software, announced today that it has entered into a definitive agreement to acquire OPTIS, a premier provider of software for scientific simulation of light, human vision and physics-based visualization. The acquisition of OPTIS will extend ANSYS’ industry-leading multiphysics-based portfolio into the increasingly important area of optical simulation. The transaction is expected to close in the second quarter of 2018. Management will provide further details regarding the transaction and its impact on the 2018 financial outlook after the closing.  

Headquartered in La Farlède, France, OPTIS develops physics-based software that simulates light and human vision. Other vendors consider the aesthetics of light, but OPTIS bases its solutions on real-world physics to give the most accurate simulation possible. Its customers include a who’s who of the automotive industry, including Audi, Ford, Toyota and Ferrari as well as business leaders in other fields like Boeing, Airbus, GE, Swarovski and L’Oreal.

Engineering simulation plays an increasingly important role in sensor development as the industry races to develop safe autonomous vehicles. ANSYS has created simulation solutions specifically for autonomous vehicle sensor development, and will extend its market leadership with the OPTIS acquisition. The addition of OPTIS’ capabilities to the ANSYS portfolio will result in a comprehensive sensor solution for the market, covering visible and infrared light, electromagnetics and acoustics for camera, radar and lidar.

OPTIS has also developed a photo-realistic virtual reality and closed-loop simulation platform, which will help speed the development of autonomous vehicles. Using this VR backbone – combined with other ANSYS solutions – automotive manufacturers can simulate the environment driverless vehicles are navigating, including road conditions, weather and one-way streets.

“For nearly half a century, ANSYS has been the leader in engineering simulation solutions,” said Eric Bantegnie, ANSYS vice president and general manager. “Like ANSYS, OPTIS is a technology leader, and together we’ll deliver pervasive engineering simulation to a new set of companies while extending simulation to next-generation use cases like cameras and lidar development for autonomous vehicles. On a personal level, I’ve had the opportunity to know many members of the OPTIS team, and they are fantastic people. I’m looking forward to bringing them into the ANSYS family.”

“Combining OPTIS’ physics-based solutions for optical simulation with ANSYS’ deep and broad portfolio will be a competitive advantage for our customers and the entire industry,” said Jacques Delacour, OPTIS president and CEO. “The entire OPTIS family is looking forward to working closely with ANSYS and its impressive customer community around the world.”

Media
Amy Pietzak
+1 724.820.4367
amy.pietzak@ansys.com


Investors
Annette Arribas
+1 724.820.3700
annette.arribas@ansys.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Peak Asset ManagementAnnons

Framgångsreceptet: relationsorienterad boutique-firma

Snabbfotad diskretionär kapitalförvaltning med en familjär känsla och transparent prismodell – det är kärnan i Peak Asset Management kunderbjudande. Bolaget befinner sig just nu i en expansiv fas och växer genom nya förvärv. 

Peak Asset Management är en av få kvarvarande små kapitalförvaltare på den svenska marknaden – som dessutom går som tåget. Nu bryter bolaget ny mark genom att bredda och förbättra sitt kunderbjudande, de växer organiskt och letar dessutom efter olika typer av förvärv. Framtiden ser minst sagt ljus ut för boutique-firman som i dag är väletablerad i både Stockholm och Malmö och som snart kommer att positionera sig på fler orter. 

Lär känna bolaget – det här är Peak Asset Management 

Blickar vi för en snabb stund bakåt, i bolagets tio år långa historia, är det tydligt att Peak Asset Management länge legat i framkant inom en rad olika områden och att de tidigt anammat lösningar som i dag är branschstandard. 

– Vi var till exempel flera år före många andra aktörer på marknaden när vi beslutade oss för att uteslutande fokusera på provisions- och incitamentsfri rådgivning. För åtta år sedan introducerade vi en enkel och helt transparent arvodesmodell som där och då lade grunden för bolagets resa, säger Fredric Clason.

En transparent arvodesmodell 

En avsaknad av transparens med dolda avgifter och provisioner, där kunderna inte vet vad de betalar för, är tyvärr fortfarande ett vanligt förekommande problem på marknaden. Det handlar i mångt och mycket om en informationsasymmetri som kan leda till intressekonflikter. Men, för Peak Asset Management är ekvationen enkel: en transparent arvodesmodell ökar också kundens förtroende för finansmarknaden i stort. 

– Hos oss betalar kunden ett arvode som är baserat på förvaltat kapital, vi behåller aldrig några provisioner, allt är nettolösningar. När vi har gjort ett bra jobb tar vi också ut ett prestationsarvode. Tydligare än så kan det inte bli. Går det inte bra för kunden går det heller inte bra för oss, säger Mattias Åström, vice vd och partner, som efter sommaren kommer ta över rollen som vd på bolaget då Fredric Clason tillträder som styrelseordförande.

Kreativa, familjära och snabbfotade 

Peak Asset Management fokuserar i princip uteslutande på diskretionär förvaltning med tre miljoner som minimibelopp. De erbjuder även ett ”light-erbjudande” för kunder med ett mindre kapital, där personlig och relationsorienterad rådgivning fortfarande står högst upp på agendan. För kunder som vill vara med i beslutsprocessen erbjuds även rådgivande förvaltning.

Skräddarsydda förvaltningslösningar  

– Våra kunder får verkligen vad de betalar för, det vill säga en hög riskjusterad avkastning. Vi går veckovis igenom alla portföljer och når framgång tack vare att vi är kreativa och snabbfotade. Peak Asset Management är tillräckligt stora för att våra kunder ska känna sig bekväma och trygga, men också tillräckligt små för att varje kund ska känna sig unik, sedd och kontinuerligt uppmärksammad, säger Mattias Åström och avslutar: 

– Vi tummar aldrig på en nära, personlig relation. I och med vår låga personalomsättning kan vi också garantera långsiktig rådgivning och förvaltning från en och samma förvaltare. Dessutom finns vi tillgängliga dygnets alla timmar. Jag brukar säga att vi inte har några egentliga öppettider – våra kunder kan alltid nå oss. 

Fakta:

Peak Asset Management är en partnerägd boutique-firma där bolagets ägare medinvesterar tillsammans med kunderna på lika villkor. 

Peak Asset Management drivs utifrån principen om att alltid sätta kundernas intressen främst, genom genuin rådgivning och ett brett erbjudande. 

Peak Asset Management är en fristående, snabbfotad och modern investeringsrådgivare.

Läs mer här! 

Mer från Peak Asset Management

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Peak Asset Management och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?