1515

Itiviti och ULLINK fullföljer samgåendet och bildar ny global aktör för kapitalmarknaden – Torben Munch utnämnd till koncernchef

Styrelsen för Itiviti AB meddelar att bolagets sammanslagning med ULLINK slutfördes den 14 mars 2018.

Sammanslagningen av Itiviti och ULLINK skapar en fullserviceleverantör inom teknologi och infrastruktur för globala och regionala aktörer inom finansbranschen. Företaget får en årlig omsättning på över USD 200 miljoner med 1 000 anställda och lokal närvaro i finansiella centra i Europa, Asien-Stillahavsområdet och Amerika. 

Avsikten att slå samman Itiviti och ULLINK kommunicerades gemensamt av bolagen och ägaren Nordic Capital den 28 november 2017. 

Styrelsen har utnämnt Torben Munch till koncernchef för den sammanslagna organisationen. 

– Torben Munchs ledarskap har varit ovärderligt i arbetet med att bygga upp Itiviti från spridda verksamheter till ett sammansvetsat team och för att utveckla ett helgjutet erbjudande som svarar mot såväl marknadens krav som den enskilda kundens behov, säger Per E. Larsson, styrelseordförande för Itiviti.
– Torben har byggt ett fantastiskt lag och har framgångsrikt kombinerat en skarp strategisk blick och ett starkt engagemang för nöjda kunder med en affärsmässig talang som ligger helt rätt i vår dynamiska och konkurrenspräglade bransch. Nu när vi förenar ULLINK och Itiviti och ställer in siktet mot nästa nivå gläds vi åt att Torben tagit sig an att leda vårt nya sammanslagna team på denna spännande resa. 

Itivitis fusion med ULLINK är ett samgående mellan två jämlika parter som från starten blir erkänt som en ledande kraft inom teknologi och tjänster för kapitalmarknaden. Till den nya organisationen bidrar företagen med liknande branscherfarenheter, där båda bygger på starka traditioner som teknikledare. Genom sammanslagningen får kunderna tillgång till branschens bredaste utbud av lösningar och tjänster, med stöd för alla tillgångsslag samt olika roller och funktioner inom trading (high-touch, low-touch, market making, konnektivitet). Hela portföljen är baserad på modern, flexibel teknologi som byggts för bästa prestanda och kontinuerligt uppdaterad för efterlevnad av marknadens regelverk. Bolagets affärsmässiga fokus kommer att ligga på tillväxt och expansion, och styras av kundernas krav på en teknologipartner som både kan tillgodose dagens behov och stödja deras strategiska utveckling för framtiden.  

Styrelseordförande Per E. Larsson tillägger: 

”Då ULLINK:s CEO Didier Bouillard har valt att lämna företaget vill jag tacka honom för hans betydande insatser, inklusive hans stöd för att underlätta detta samgående. Jag önskar Didier lycka till i hans fortsatta gärning.” 

CEO Torben Munch kommenterar:

”När vårt företag nu går in i en ny fas är jag tacksam för möjligheten att leda en organisation med fantastiska meriter, sett till allt det som ULLINK och Itiviti tillsammans bidrar med. När vårt nya team ska formas av våra gemensamma talanger och resurser vill jag gärna dela vår entusiasm för sammanslagningen med alla våra kunder. Men ytterst blir vi alltid bedömda efter vad vi levererar. Det är våra produkter, lösningar och tjänster som ska bekräfta att vi växer till att bli en ännu mer kompetent leverantör och partner, den som bäst kan tillgodose kraven från kundens affär, möjliggöra deras strategiska satsningar, liksom självklart att leverera ett pålitligt dagligt stöd till finansiella institutioner på både sälj- och köpsidan. Utrustad med insikten om de fantastiska kvaliteterna hos ULLINK och Itiviti har jag all anledning att tro att vår resa kommer att bli framgångsrik.”

Om Torben Munch
Torben Munch utnämndes till Itivitis förste CEO i februari 2016 och flyttade då från Orc Group dit han rekryterades som CEO 2012. Han är i dag även styrelseordförande för Vizrt Group. Från 2001 var Torben Chief Operating Officer och Executive Vice President på SimCorp A/S och dessförinnan Managing Director för SimCorp GmbH från 1996. Torben har också erfarenhet från ledande befattningar på Unibank (Nordea) och LEC (IBM) samt som extern styrelseledamot för Equipos Group, TIA Technology A/S och Traen A/S (Formpipe). Han har en ekonomexamen från Köpenhamns universitet.

Mediakontakter:

Per E. Larsson, Chairman of the Board,
Itiviti AB
Tel: +46 8 506 477 79

Torben Munch, CEO
Itiviti Group AB
Tel: +46 506 477 35
E-mail: torben.munch@itiviti.com 


Om Itiviti

Itiviti är en världsledande leverantör av teknologi till kapitalmarknadens aktörer. Tradingfirmor, banker, mäklare och institutionella kunder använder Itivitis lösningar och kunnande för att effektivisera sin dagliga verksamhet och för att skapa bestående konkurrensfördelar på globala marknader. Med 13 kontor och mer än 400 kunder över hela världen, har Itiviti ett track record av att leverera innovativa finansiella infrastrukturlösningar som täcker alla tillgångsklasser, över geografiska områden och regioner med olika lagstiftning. Vi erbjuder anpassningsbara plattformar och lösningar som gör det möjligt för kunderna att ta initiativet för att möta konkurrens liksom utmaningar från nya regelverk. För mer information besök www.ititviti.com.

Om ULLINK
ULLINK grundades 2001 och är en global leverantör av marknadsledande teknik för multi-asset trading och infrastruktur för buy-side och sell-side marknadsaktörer, inklusive NYFIX, en av branschens största FIX-baserade trading communities. Med över 150 av världens största banker och mäklare som kunder, ger bolaget konsekvent och tillförlitlig tillgång till de mest aktuella och innovativa handelslösningarna som finns tillgängliga. Deras multi-asset-lösningar gör att kunderna kan ansluta till sina önskade marknader, handla när och var de vill, samtidigt som de kan följa global reglering. Från sina 10 kontor som täcker alla stora globala finanscentrum kan medarbetarna ge råd om de bästa sätten att ta itu med kundernas utmaningar och användandet av sin teknik. För mer information, vänligen kontakta connect@ullink.com eller besök www.ullink.com.

Om Nordic Capital
Nordic Capital är en ledande private equity-investerare i Norden med ett starkt engagemang för att skapa starkare och hållbara företag genom operationella förbättringar och transformativ tillväxt. Nordic Capital fokuserar på utvalda regioner och sektorer där Nordic Capital har stor erfarenhet och bevisade framgångar. Huvudsektorerna är hälsa- och sjukvård, teknik och betalningslösningar, finansiella tjänster, industrivaror- och tjänster, samt konsument- och detaljhandel. De huvudsakliga regionerna är Norden, norra Europa och globalt för hälsa- och sjukvård. Sedan starten 1989 har Nordic Capital investerat 11 miljarder euro via åtta fonder. Nordic Capitals fonder är baserade på Jersey och får rådgivning från rådgivningsbolag i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien. För mer information om Nordic Capital, besök www.nordiccapital.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Peak Asset ManagementAnnons

Framgångsreceptet: relationsorienterad boutique-firma

Snabbfotad diskretionär kapitalförvaltning med en familjär känsla och transparent prismodell – det är kärnan i Peak Asset Management kunderbjudande. Bolaget befinner sig just nu i en expansiv fas och växer genom nya förvärv. 

Peak Asset Management är en av få kvarvarande små kapitalförvaltare på den svenska marknaden – som dessutom går som tåget. Nu bryter bolaget ny mark genom att bredda och förbättra sitt kunderbjudande, de växer organiskt och letar dessutom efter olika typer av förvärv. Framtiden ser minst sagt ljus ut för boutique-firman som i dag är väletablerad i både Stockholm och Malmö och som snart kommer att positionera sig på fler orter. 

Lär känna bolaget – det här är Peak Asset Management 

Blickar vi för en snabb stund bakåt, i bolagets tio år långa historia, är det tydligt att Peak Asset Management länge legat i framkant inom en rad olika områden och att de tidigt anammat lösningar som i dag är branschstandard. 

– Vi var till exempel flera år före många andra aktörer på marknaden när vi beslutade oss för att uteslutande fokusera på provisions- och incitamentsfri rådgivning. För åtta år sedan introducerade vi en enkel och helt transparent arvodesmodell som där och då lade grunden för bolagets resa, säger Fredric Clason.

En transparent arvodesmodell 

En avsaknad av transparens med dolda avgifter och provisioner, där kunderna inte vet vad de betalar för, är tyvärr fortfarande ett vanligt förekommande problem på marknaden. Det handlar i mångt och mycket om en informationsasymmetri som kan leda till intressekonflikter. Men, för Peak Asset Management är ekvationen enkel: en transparent arvodesmodell ökar också kundens förtroende för finansmarknaden i stort. 

– Hos oss betalar kunden ett arvode som är baserat på förvaltat kapital, vi behåller aldrig några provisioner, allt är nettolösningar. När vi har gjort ett bra jobb tar vi också ut ett prestationsarvode. Tydligare än så kan det inte bli. Går det inte bra för kunden går det heller inte bra för oss, säger Mattias Åström, vice vd och partner, som efter sommaren kommer ta över rollen som vd på bolaget då Fredric Clason tillträder som styrelseordförande.

Kreativa, familjära och snabbfotade 

Peak Asset Management fokuserar i princip uteslutande på diskretionär förvaltning med tre miljoner som minimibelopp. De erbjuder även ett ”light-erbjudande” för kunder med ett mindre kapital, där personlig och relationsorienterad rådgivning fortfarande står högst upp på agendan. För kunder som vill vara med i beslutsprocessen erbjuds även rådgivande förvaltning.

Skräddarsydda förvaltningslösningar  

– Våra kunder får verkligen vad de betalar för, det vill säga en hög riskjusterad avkastning. Vi går veckovis igenom alla portföljer och når framgång tack vare att vi är kreativa och snabbfotade. Peak Asset Management är tillräckligt stora för att våra kunder ska känna sig bekväma och trygga, men också tillräckligt små för att varje kund ska känna sig unik, sedd och kontinuerligt uppmärksammad, säger Mattias Åström och avslutar: 

– Vi tummar aldrig på en nära, personlig relation. I och med vår låga personalomsättning kan vi också garantera långsiktig rådgivning och förvaltning från en och samma förvaltare. Dessutom finns vi tillgängliga dygnets alla timmar. Jag brukar säga att vi inte har några egentliga öppettider – våra kunder kan alltid nå oss. 

Fakta:

Peak Asset Management är en partnerägd boutique-firma där bolagets ägare medinvesterar tillsammans med kunderna på lika villkor. 

Peak Asset Management drivs utifrån principen om att alltid sätta kundernas intressen främst, genom genuin rådgivning och ett brett erbjudande. 

Peak Asset Management är en fristående, snabbfotad och modern investeringsrådgivare.

Läs mer här! 

Mer från Peak Asset Management

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Peak Asset Management och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?