1515

Kjetil Aasen, en framstående norsk privat investerare, investerar i FrontOffice Nordic AB (publ)

Den välrenommerade norska analytikern och privata investeraren Kjetil Aasen har via bolag investerat ca 4,3 MSEK i FrontOffice Nordic AB (publ) (FrontOffice) nyemission. 

Enligt norska affärstidningen Dagens Naeringsliv är Kjetil Aasen god för minst 830 MNOK och har byggt upp sin förmögenhet genom att investera i undervärderade tillgångar. Kjetil Aasen har tidigare framgångsrikt investerat och grundat flertalet startups inom spelbranschen, bland annat spelbolaget NIO Inc, vilket via omvänt förvärv blev Gaming Innovation Group (GIG) som handlas på Oslobörsen. Aasen är också stor aktieägare i de noterade läkemedelsföretagen PCI Biotec Holding och Photocure som arbetar med banbrytande medicinsk teknik.

FrontOffice nyemission på 10 MSEK är redan övertecknad och investeringen sker i den pågående övertilldelningen som bolaget nyligen annonserade om 8 MSEK. Nyemissionen med möjlighet till övertilldelning stänger fredagen 9 mars klockan 23.00. 

Att en av Norges mer kända privata investerare kliver in i FrontOffice är självklart en mycket  positiv nyhet och ett bevis på att vi gör rätt saker. Vi hoppas att denna nyhet kan bidra till att fler personer får kännedom om oss och vår verksamhet. ” säger Johan Lund VD, FrontOffice Nordic AB (publ).

Läs mer om Kjetil Aasen i Dagens Neringliv (17/12/2017)
https://www.dn.no/nyheter/2017/12/17/1649/Bors/statistiker-fra-nordfjord-naermer-seg-milliarden 

För att delta i emissionen besök: https://www.frontofficenordic.se/nyemission/

För att se emissionsfilmen: https://www.facebook.com/FrontOfficeNordic/videos/951319835023707/

För mer information kontakta:
Johan Lund
Verkställande direktör


FrontOffice Nordic AB (publ)
070 - 55 653 54
johan@frontofficenordic.se
www.frontofficenordic.se


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SAVRAnnons

Så undviker du avgifterna som äter ditt fondsparandes vinst

76 procent av vuxna svenskar sparar i fonder, antingen privat eller genom tjänstepensionen. Dock är kunskapen låg om vad fondavgiften kostar, hur den påverkar ens vinst samt hur man enkelt kan minimera sina fondavgifter.

När man köper en fond, betalas i de allra flesta fall en avgift i ersättning till fondförvaltaren. Ju mer aktivt förvaltad fonden är, desto högre är i regel avgiften. Vad många inte vet är att fondförmedlarna, exempelvis banker och nätbanker, ofta tar ut ett arvode för att sälja fonderna vidare till sina kunder. Denna fondprovision, även kallad kickback, är ofta lika stor som ersättningen till fondförvaltaren. Förenklat kan man därför säga att hälften av fondavgiften man betalar går till förvaltaren av fonden, och hälften går till banken. 

Miljarder i provision till bankerna

Enligt SVT betalade svenska sparare och framtida pensionärer ca 35 miljarder kronor i avgifter under 2020. En betydande del av dessa avgifter går till de förmedlande bankerna, och utgör en stor del av deras vinster. 

Detta system är kritiserat och till och med förbjudet i länder som Storbritannien, Nederländerna och Schweiz. Så sent som i februari 2021 meddelade Finansinspektionen att de vill att fondprovisioner ska förbjudas, bland annat för att de anser att det finns en intressekonflikt mellan spararna och förmedlarna: Genom att rekommendera fonder med dyra avgifter, tjänar fondförmedlaren mer pengar.

Halvera dina fondavgifter och optimera din vinst

Spartjänsten Savr ger rabatt på fondavgifterna: Istället för att ta en fondprovision, ger Savr tillbaka provisionen till dig som sparare. Där behöver du inte starta ett helt nytt sparande, utan kan enkelt flytta ditt befintliga innehav till plattformen för att ta del av de rabatterade avgifterna. Läs mer om erbjudandet och hur en flytt går till på savr.com.

Om Savr:

Savr är spartjänsten som ger sina kunder 30-50% rabatt på fondavgifterna jämfört med bankerna, men med samma statliga garantier och skydd som banken.

Till skillnad från banker och nätbanker betalar Savr tillbaka fondprovisionen till sina kunder. Detta resulterar i att de kan erbjuda samma fonder som bankerna, men till lägre avgifter. Istället för fondprovision tar de endast en fast plattformsavgift på 0,09%.

Savr har över 65 000 sparare, och var 10:e minut flyttas ett sparande till savr.com.

 

Mer från SAVR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SAVR och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?