Annons

TerraNet Holding AB (publ) Bokslutskommuniké 1 januari 2017 – 31 december 2017

Fjärde kvartalet
1 oktober – 31 december 2017

 • Intäkterna uppgick till 1 293 (1 189) TSEK
 • Rörelseresultat uppgick till -16 090 (-20 518) TSEK
 • Periodens resultat uppgick till -16 125 (-20 518) TSEK
 • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -10 688 (-8 034) TSEK
 • Koncernens likvida medel uppgick till 62 379 (4 399) TSEK
 • Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,67 (-1,54) kr

Helåret
1 januari – 31 december 2017

 • Intäkterna uppgick till 5 570 (2 669) TSEK
 • Rörelseresultat uppgick till -58 641 (-37 577) TSEK
 • Periodens resultat uppgick till -58 676 (-37 577) TSEK
 • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -53 509 (-22 317) TSEK
 • Koncernens likvida medel uppgick till 62 379 (4 399) TSEK
 • Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till –2,86 (-3,34) kr
 • Styrelsen föreslår att ingen utdelning utgår för verksamhetsåret 2017

VD:s kommentarer

TerraNet driver för närvarande utvecklingsprojekt åt strategiska kunder som syftar till licens- och royaltyintäkter med start 2019. Sammantaget utvecklas detta enligt plan, såväl inom affärsområdet Industrial IoT som inom Consumer IoT.

Samtliga leveransmål som kunderna haft under perioden har blivit uppnådda enligt plan med hög kundnöjdhet. Vår kassa står fortsatt stark med 62 miljoner i likvida medel.

Bolaget under januari i innevarande kvartal tecknat föravtal och påbörjat utvärderingsprojekt i Kina med flera av de ledande internet-, mobil- och betalkortsleverantörerna däribland Tencent Gaming, Oppo, Vivo och AliPay. Tencent är världens största utvecklare av interaktiva spel med över 200 miljoner registrerade användare, Oppo och Vivo är Kinas två största mobiltelefontillverkare med en årstakt vardera på ca 80 miljoner sålda telefoner. AliPay är sett till transaktionsvolym ensamt nu större en VISA, Mastercard och American Express tillsammans för mobila betalningslösningar.

TerraNet har i februari fått en order på 1,2 MSEK avseende offlinebaserad kommunikation från en världsledande verktygsleverantör inom maskinentreprenad.

Terranet har tre produktlinjer och patentfamiljer när det gäller framförallt offlinebaserad streaming samt relativ positionering. Dessa produktlinjer utgörs av en mjukvarumodul avsett för aktiv säkerhet när det gäller bättre bränsleekonomi för lastbilar i konvoykörning samt kollisionsvarning för personbilar i trafikkorsningar. En annan produktlinje är ett mjukvaruverktyg, connectivity SDK, för olika Smartphonebaserade steamingtjänster i offline mode med och utan molnstöd. Den tredje produktlinjen är en inbäddad mjukvarumodul för Dynamic Audio Control (DAC) för avancerad offlinebaserat radiosamband integrerat i hörselskydd för civilt och militärt bruk.

På Consumer IoT-sidan gynnas bolaget särskilt av Alphabets och Googles senaste release av sitt operativssystem Android Oreo 8.1. I denna lanseras den s.k WIFI-Awarestandarden för uppkoppling utan internet mellan närliggande telefoner samt strömning av högupplöst HD video mellan abonnenter. Genom att ha aktivt bidragit till utvecklingen av denna globala standard samt gjorda investeringar de senaste tre åren är TerraNet mycket starkt rustat.  Terranet är också först ut på marknaden med olika tillämpningar på denna standard. Lanseringen i Kina drivs tillsammans med Qualcomm. Terranet har även fortsatt starkt fokus att utveckla dessa funktioner, tjänster och affärer med ledande multimediadistributörer i Indien där vardera har fler än 100 miljoner användare.

Inom såväl maskin-till-maskin som bil-till-bil kommunikation fortsätter bolaget sin industrialisering av dessa produktlinjer i befintliga kundleveransprojekt- och marknadsföringskampanjer inom bil- och tillverkningsindustrin.

Terranet är i världsklass inom GNSS oberoende relativ positionering. Bolaget utvärderar för närvarande olika kompletterande modeller och partnerskap för att ytterligare stärka ställningen på denna tillväxtmarknad. Marknaden drivs väsentligen av utvecklingen och den ökande efterfrågan på självkörande fordon där ökad noggrannhet och personsäkerhet är en systemkritisk parameter.

TerraNet har under helårsperioden haft kostnader om 70 Mkr. Dessa avser i huvudsak kostnader för utveckling och marknadslansering för framtida licensintäkter.

Pär-Olof Johannesson
VD

För ytterligare information kontakta:

Pär-Olof Johannesson
CEO
+46 70 332 32 62

Anna Gallon
CFO
+46 72 303 98 88

FNCA Sweden AB
Certified Adviser
+46 8 528 00 399

Kalendarium:

Delårsrapport januari-mars       16 maj 2018
Årsstämma 17 maj 2018 
Delårsrapport januari-juni 22 augusti 2018

Årsredovisningen för 2017 beräknas finnas tillgänglig från och med den 19 april både på bolagets hemsida samt på bolagets huvudkontor i Lund. Information om tidpunkt och plats för årsstämman kommer att kommuniceras tillsammans med kallelsen.

Vänligen kontakta styrelsens ordförande, christian.lagerling@gpbullhound.com, med eventuella synpunkter på val av styrelseledamöter inför årsstämman.

Denna information är sådan information som TerraNet Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 februari kl 8.00 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
TerraNet Bokslutskommuniké 1 januari 2017 – 31 december 2017 (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?