Annons

Paradoumo Gruppen skapar arkitektritade sjövillor med miljön i fokus – egen el och elbil

Paradoumo Gruppens målsättning är att skapa bostadsområden som är trygga och trivsamma och som dessutom är ekonomiskt och miljömässigt hållbara. Vid Glasberga Sjöterrass (https://www.paradoumo.se/portfolio_page/exklusivt-villa-och-radhusomrade-2/) uppför vi nu den första etappen med sju unika villor. Området ligger med direkt utsikt över Glasbergasjön. Tanken här är att skapa ett område med, varierade hustyper och vacker arkitektur med miljön i fokus.

De 170 kvm stora sjövillorna som är ritade av Arkitektbruket är fördelade på två luftiga plan och ligger vackert längs Glasbergasjöns strandkant. Den röda träfasaden i kombination med de generösa fönsterpartierna skapar både harmoni och rymd. Sjövillan har i sitt grund-utförande fyra rymliga sovrum, men kan lätt byggas om till fem. I huset är köket och bras– kaminen lika givna favoritplatser som det stora trädäcket som vetter mot sjön. Tack vare takets unika byggnadsintegrerade solcellslösning från SolTech Energy genereras el utan att kompromissa med vare sig funktion eller estetik.

 – Vi har valt att rita ett hus för framtidens familj som vill leva hållbart. Solcellstaket skapar möjlighet att ta tillvara solenergi samtidigt som elkostnaderna för boendet sänks. Enligt en beräkning från vår leverantör SolTech Energy görs en besparing på 20 % av elkostnaderna per år för en familj på bestående av fyra personer, berättar Paradoumo Gruppens vd Sargon Kerimo.

För samtliga familjer som flyttar in sjövillorna när de står klara under våren 2019 väntar ytterligare ett positivt besked. I samarbete med Volkswagen erbjuder Paradoumo en fri elbil under hela det första boendeåret. Vid tillträdet till huset väntar en Volkswagen E-Up på den egna uppfarten där även eluttaget till bilen finns installerat. Försäkring, trängselavgifter och en minimal fordonskatt är det enda de nya villaägarna behöver betala. 

  – Att få vara en del i Paradoumos miljötänk kring bygget av sjövillorna kändes som en självklarhet när vi fick frågan säger Krister Friberg, platschef, på Volkswagen Södertälje. Volkswagen har omfattande planer när det gäller elektrifiering och de här familjerna blir lite av pionjärer då deras hus alstrar el som också kan användas till vår utsläppsfria elbil. Det ska bli spännande att följa projektet på nära håll.

Paradoumo Gruppens miljösmarta sjövillor är belägna i familjevänliga Glasberga Sjöstad som omges av åkrar, ängar och skogsområden. I området finns två förskolor, temalekplats och bollplan. För att göra miljön extra trygg tillämpas ”Lugna-gatan-principen” med anpassad gatu- och trafikmiljö. På några minuters avstånd finns all service i form av butiker och restauranger vid Morabergs handelsplats.

För ytterligare information kontakta:
Marie Strand, Marknadschef, 072-021 72 27,
e-post: marie.strand@paradoumo.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?