Annons

Bokslutskommuniké 2017: Fortsatt expansion med bevisad affärsmodell

I bokslutskommunikén 2017 redovisar Victoria Park en hög aktivitetsnivå, vilket genererar en fortsatt positiv värdeutveckling.

 • Fortsatt hög renoveringstakt skapar värde.
 • Effektiv och skalbar förvaltningsmodell med social dimension.
 • Attraktivare och tryggare bostadsområden genom förtätningsprojekt.

JANUARI-DECEMBER 2017

 • Intäkterna ökade med 28 procent till 1 062 Mkr (832).
 • Förvaltningsresultatet ökade med 49 procent till 328 Mkr (220), motsvarande 1,37 kr per aktie (0,96).
 • Resultatet efter skatt uppgick till 1 901 Mkr (1 217), motsvarande 7,83 kr per aktie (4,98).
 • Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändringar av rörelsekapital ökade med 49 procent till 342 Mkr (230).
 • Belåningsgraden uppgick till 52,5 procent (57,3).
 • Substansvärdet ökade med 48 procent till 29,65 kr per aktie (20,08).
 • Styrelsen föreslår en höjd utdelning om 0,40 kr (0,30) per stamaktie, vilket är en ökning om 33 procent, samt 20,00 kr (20,00) per preferensaktie.

– Årets förvaltningsresultat ökade med hela 49 procent, och vi kan nu allt mer se och realisera skalfördelar i vår verksamhet, samtidigt som de senaste årens betydande investeringar i energibesparande åtgärder ger avkastning i form av lägre kostnader. För att nå vårt övergripande mål om en fastighetsportfölj om 20 miljarder senast år 2020 arbetar vi kontinuerligt med att identifiera och genomföra fler förvärv som passar in i vår modell, och träffar regelbundet representanter för både kommunala och privata aktörer i detta syfte, säger Victoria Parks VD Peter Strand.

PRESENTATION IDAG KL 10.00

Idag kl. 10.00 kommer Victoria Park ge en presentation, som kan följas via audiocast på bolagets hemsida.
Från Victoria Park medverkar VD Peter Strand och CFO Tommy Åstrand. För att ställa frågor under presentationen, ring 08 505 564 74.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

VD Peter Strand, telefon 070 588 16 61, e-post peter.strand@victoriapark.se
CFO Tommy Åstrand, telefon 070 545 59 97,e-post tommy.astrand@victoriapark.se

BILAGA: Victoria Park AB Bokslutskommuniké 2017

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Victoria Park AB ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom Peter Strands försorg, för offentliggörande den 15 februari 2018 kl. 07.30.

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag, som med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar värden i en växande fastighetsportfölj på tillväxtorter i landet. 
Victoria Parks fastighetsbestånd uppgår till 1 062 000 kvadratmeter, fördelat på 13 500 lägenheter, med ett marknadsvärde om 15,4 miljarder kronor. Aktierna i Victoria Park är upptagna till handel på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

Victoria Park AB (publ) Box 2, 201 20 Malmö, Tel 040 16 74 40, Org. nr 556695-0738, Säte Malmö, www.victoriapark.se/bolaget 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Victoria Park Bokslutskommuniké 2017 (PDF)
Victoria Park Bokslutskommuniké 2017 20180215 pressmeddelande


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Staples Solutions ABAnnons

Staples ska halvera sina kunders klimatavtryck - det kan vara så enkelt att det börjar med en penna

Hållbara arbetsplatser blir ännu viktigare efter Covid-19. Den nya standarden för kontor efter COVID-19 Hur kommer våra arbetsplatser att se ut när ekonomin återhämtar sig efter Covid-19? Blir det större fokus på klimat och hållbarhet, eller mindre? 

– Intresset för klimat, miljö och hållbarhet kommer sannolikt att öka. Under krisen har många fått tillfälle att fundera över sin arbetssituation och hur arbetsplatsen kan utvecklas, och jag tror att det kommer att skynda på förändringen. Vår kanske viktigaste uppgift framgent är att hjälpa våra kunder att skapa bästa möjliga förutsättningar att ställa om till ett hållbart arbetsliv, säger Patrik Schedvin, vd på Staples Solutions. 

På vilket sätt kan Staples bidra till omställningen? 

– Det handlar om allt från utformning, inredning och utrustning av arbetsplatsens olika delar till att klimatoptimera transporter och förpackningar och erbjuda produkter med mindre miljöpåverkan. Vi vill hela tiden göra det enklare för våra kunder att göra genomtänkta och mer hållbara val, säger Patrik Schedvin. 

Halverad klimatpåverkan på fem år 

Under de kommande fem åren ska Staples, tillsammans med sina kunder, halvera klimatavtrycket för allt som köps hos Staples. Fokus ligger på transportförbättringar, cirkulära lösningar och att reducera produkternas klimatpåverkan. Redan nu finns fler än 4 200 artiklar i företagets Easy on the Planet-sortiment från utvalda ansvarsfulla leverantörer. 

Samtidigt fortsätter Staples att minska klimatpåverkan från den egna verksamheten och att utveckla sitt eget Hållbarhet.

– Vi var först i vår bransch med både ISO 14001 och ISO 26000 så vi har en bra och etablerad grund att stå på. För att fortsätta leda utvecklingen satsar vi också stora resurser på att öka våra medarbetares kompetens inom miljö och hållbarhet. Nu vill vi få med både kunder och samarbetspartners på resan, och den är utan slut, säger Patrik Schedvin. 

Kort om Staples

Som ledande leverantör av kontorsmaterial och integrerade lösningar för små, medelstora och stora företag har Staples gedigen kunskap om arbetsplatser. Med ett brett utbud av produkter och lösningar som kan skräddarsys samarbetar våra experter med dig för att säkerställa att din arbetsplats har allt som behövs för att användas optimalt – when your space works, everything works.

 

Mer från Staples Solutions AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Staples Solutions AB och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?