Annons

OrganoClick lanserar OrganoTex® textilimpregnering för konsument med Naturkompaniet som första återförsäljare

OrganoClick har sedan ett flertal år levererat biologiskt nedbrytbara industriella impregneringsprodukter för textil under varumärket OrganoTex®. Nu lanseras OrganoTex® textilimpregnering för konsument för att göra kläder eller textiler vattenavvisande. Produkterna kommer säljas som en Spray-On produkt som appliceras för hand eller som en Wash-In produkt som appliceras i tvättmaskin. Försäljning mot konsument kommer ske via återförsäljare inom sport, outdoor och mode med Naturkompaniet som första återförsäljare.

OrganoTex® Spray-On och Wash-In har utvecklats under ett flertal år och designats för att ge god vattenavvisning samtidigt som de är biologiskt nedbrytbara. Tekniken baseras på OrganoClicks patenterade och prisbelönta teknik för modifiering av textilfibrer och är helt fri från problematiska perfluorerade ämnen (PFAS), cykliska siloxaner eller isocyanater som ofta används i dagens textilimpregneringar. Flera av dessa ämnen misstänks vara cancerframkallande och hormonstörande och är extremt långlivade i naturen.

”Vi är oerhört stolta av att efter många års utveckling kunna lansera en miljöanpassad, säker textilimpregneringsprodukt för konsument med hög funktionalitet. Med Naturkompaniet som första återförsäljare på den svenska marknaden når vi precis den målgrupp av miljömedvetna friluftsintresserade konsumenter som har stort behov av vattenavvisande kläder men även vill värna om miljön. Vi kommer nu fortsätta rulla ut produkten till andra återförsäljare under året”, säger Mårten Hellberg, VD OrganoClick AB.

Naturkompaniet är en ledande rikstäckande outdoor-kedja med drygt 30 butiker i Sverige som ingår i Fenix Outdoor koncernen som även har varumärken som Fjällräven och Tierra. OrganoTex® Spray-On och Wash-In kommer säljas i samtliga butiker fr.o.m. april 2018. 

För mer information, var vänlig kontakta:

Mårten Hellberg, VD

08 684 001 10

marten.hellberg@organoclick.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?