1515

Powerbox tilldelas utmärkelsen ”Årets innovatör 2017” på Gnesta näringslivsgala

Powerbox (https://www.prbx.com), ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, har tilldelats Gnesta näringslivs utmärkelse ”Årets innovatör 2017”. Priset delades ut på Gnesta näringslivsgala 2018, som hölls på Södertuna slott den 3:e februari. Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer på Powerbox, tog emot priset från Anna Sandklef, enhetschef kommunikation och samverkan på Gnesta kommun. Gnesta näringslivs utmärkelser hyllar företag och entreprenörer för bidrag till lokal utvecklingen och för främjande av affärsutveckling och livskvalitet i Gnesta.

Powerbox grundades i Gnesta 1974 av en grupp passionerade strömförsörjningsentreprenörer. De fokuserade på optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer. Sedan dess har produktsortimentet, erfarenheten, kompetenserbjudandet och den geografiska utbredningen ökat till en nivå där företaget är världsledande inom krävande strömförsörjningslösningar. Det stadigt ökande antalet nöjda och återkommande kunder är det bästa beviset på företagets förmåga att leva upp till högt ställda förväntningar. Powerbox befinner sig i kontinuerlig utveckling, med nya lösningar för nya utmaningar i en föränderlig värld.

”Kreativitet och innovativt tänkande kring produktutveckling har placerat Årets innovatör som en ledare inom sin bransch - med internationella utmärkelser som följd. En framgångsrik resa mot högteknologiskt avancerade produkter som efterfrågas av företag over hela världen i behov av kraftlösningar” säger Anna Sandklef. ”Med huvudkontor i Gnesta och lokal verksamhet på 4 kontinenter har företaget blivit ett internationellt flaggskepp och en stolthet för företagare och övriga invånare i hela Gnesta kommun, en inspiratör för dagens och framtidens företagare!”

“Vi på Powerbox är oerhört glada över den här utmärkelsen. Det är en fin hyllning både till mer än 40 års engagerat arbete med att utveckla avancerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer och till vårt samarbete med entreprenörer och forskningsverksamhet i hela Sörmlandsregionen och specifikt Gnesta” säger Patrick Le Fèvre på Powerbox. ”Det är ett fint erkännande för pionjärandan och den höga innovationsnivå som varit drivande i företaget sedan starten 1974”.

Powerbox känner stolthet både i att leverera innovativa produkter som presterar under lång tid och svåra förhållanden, och i sitt samhällsengagemang där de tio principerna i FN:s Global Compact integreras i företagets arbetssätt och verksamheten drivs i linje med hållbarhet och socialt ansvar.

På bilden från vänster till höger; Patrick Le Fèvre, Powerbox CMCO, tar emot priset från Anna Sandklef, Enhetschef kommunikation och samverkan på Gnesta Kommun.

För mer information

Besök www.prbx.com
Kontakta Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer
+46 (0)158 703 00
marcom@prbx.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från MedicagoAnnons

Lektiner i kampen mot covid-19

Anton Edling, delägare och utvecklingschef.
Anton Edling, delägare och utvecklingschef.Foto:Patrik Lundin

Uppsalabaserade Medicagos tillverkning av lektin åt läkemedelsindustrin går just nu på högvarv. ”Vi expanderar både vår maskinpark och våra lokaler för att kunna möta vaccinbolagens efterfrågan”, säger Anton Edling, delägare och utvecklingschef.

När Medicago, som är ett familjeägt bolag verksamt inom bio- och medicinteknik, grundades 1995 var bolagets huvudverksamhet tillverkning av lektiner. Lektiner är kolhydratbindande proteiner med egenskaper som gör att de kan fästa till glykosylerade proteiner, till exempel från virus. En av bolagets produkter, ett lektin framrenat från linser, har visat sig fästa till covid-19-viruset och är därför mycket eftertraktat av vaccinbolag idag.

– Vi är en mindre aktör med cirka 50 anställda vilket bidrar till att vi också kan fatta beslut med väldigt kort varsel. Nu har vi till exempel snabbt ställt om vår produktion av lektiner för att kunna möta pandemins utmaningar. Detta eftersom flera stora vaccinbolag runt om i världen använder en teknik där våra lektiner är en del i processen för att framställa vaccin, säger Anton Edling och tillägger:

– Våra lektiner har tidigare använts vid till exempel tillverkning av ebola- och SARS-vaccin, men vi har inte haft tillverkning i sådan här stor skala tidigare. Nu utökar vi produktionen och befinner oss i en uppskalningsfas där vi expanderar vår maskinpark och våra lokaler och är i behov av att anställa ny kompetent personal.

Under årens lopp har produktportföljen utökats och i dag tillverkar Medicago även torra buffertar i tablett- och pulverform samt diagnostiska kit. Anton Edling berättar att även dessa produkter är bidragande i arbetet med att bekämpa pandemin. Medicagos buffertar används vid diagnostik av covid-19, och inom kontraktstillverkning – som är bolagets andra ben – har flera kunder valt att förlägga sin frystorkning av komponenter relaterade till covid-19 hos Medicago.

– Det är såklart oerhört motiverande att kunna vara en del i arbetet med att bekämpa pandemin. Jag känner en sådan anda genom hela företaget – att vi arbetar mot ett och samma mål som alla våra anställda kan ställa sig bakom, avslutar Anton Edling.

Fakta:
Medicago är ett familjeägt företag som grundades 1995, beläget i Uppsala och verksamt inom bio- och medicinteknik. Företaget är en väletablerad kontraktstillverkare enligt ISO9001 och ISO13485 åt både stora och små kunder. Medicago har också ett eget produktsortiment, med tillverkning av bland annat buffertar (SmartBuffers®), immunologiska reagenser och kit samt lektiner och bioaktiva proteiner, som marknadsförs och säljs över hela världen.

 

Mer från Medicago

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Medicago och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?