ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Pressrelease

Ahlsell förvärvar norsk leverantör inom tillfälliga elinstallationer

Ahlsell AS har ingått avtal om att förvärva Lenson Elektro AS med en årlig omsättning om cirka 22 MNOK.

Lenson Elektro AS (Lenson) levererar produkter inom tillfälliga elektriska installationer såsom el, belysning och klimat. Företaget ligger i Trondheim och har fem anställda. Lensons primära marknad är Norges centrala regioner. Bolaget är privatägt och Ahlsell förvärvar 100% av aktierna.

Lenson har stor erfarenhet inom elteknik med särskild expertis mot kunder inom entreprenad, installation samt bygg och anläggning. "Förvärvet stärker erbjudandet till våra kunder då vi får tillgång till kompetens inom tillfälliga elinstallationer i Norge", säger Johan Nilsson, VD för Ahlsell AB. "Förvärvet ger oss möjlighet att leverera produktkonceptet över alla våra försäljningskanaler; butiker, e-handel och direkt distribution", fortsätter Johan Nilsson.

Förvärvet möjliggör också fortsatt expansion för Lenson. ”Vi ser fram emot att bli en del av Ahlsell och därmed erbjuda våra kunder ett ännu bredare produktsortiment med leveranser i hela Norge”, säger Stein Erik Wang, VD för Lenson Elektro AS.

Tillträde beräknas ske i början av oktober och ha marginell positiv påverkan på Ahlsells resultat.


För ytterligare information kontakta:
Johan Nilsson, VD och koncernchef
08 685 70 00, Johan.Nilsson@ahlsell.se

Karin Larsson, Chef för IR och extern kommunikation
08 685 59 24, Karin.Larsson@ahlsell.se

Ahlsell AB (publ), noterat på Nasdaq Stockholm, är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Vårt unika erbjudande omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Vi omsätter cirka 25 miljarder SEK och 97 procent av intäkterna kommer från våra tre huvudmarknader Sverige, Norge och Finland. Med cirka 5 000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Cision News
Läs mer om publicering på DI.se
Tyck till