ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Magnolia Bostad tecknar avtal om förvärv av Svenska Vårdfastigheter

Magnolia Bostad har idag ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Svenska Vårdfastigheter till en köpeskilling om 300 mkr. Förvärvet ger Magnolia Bostad kapacitet att bli en ledande aktör inom utveckling av vårdfastigheter.

Genom förvärvet ska Magnolia Bostad tydligare etableras inom utveckling av vårdboenden samtidigt som erbjudandet till kommuner och investerare breddas. Avsikten är att ta tillvara på potentialen i bolagets befintliga portfölj och komplettera satsningen som redan görs inom affärsområdet med ytterligare projekt, kompetens och medarbetare.

-Sveriges kommuner föredrar breda program och ett dedicerat samhällsbyggande. Genom denna affär blir vårt fokuserade vårderbjudande en del av en mycket stark helhet. Tillsammans med Magnolia Bostad kan vi fortsätta att bygga social infrastruktur, men nu också i kombination med bostäder och hotell, säger Dan T. Sehlberg, vd på Svenska Vårdfastigheter.

Köpeskillingen uppgår till 300 mkr och finansieras med eget kapital och lånat kapital, varav del av beloppet erläggs genom revers med löptid om ett år. Tillträde är beräknat till juli 2017 och villkorat av att Svenska Vårdfastigheters huvudsakliga långivare är positiva till ägarförändringen.

 

- Förvärvet tar oss ytterligare ett steg närmare mot att bli en samhällsutvecklare, samt leder till ytterligare riskminimering och synergieffekter vad gäller vår organisation, kostnader och samarbeten med kommuner, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.
 

För mer information, vänligen kontakta:
Dan T. Sehlberg, VD Svenska Vårdfastigheter
08-39 06 38, dan@svenskavardfastigheter.se

Fredrik Lidjan, VD Magnolia Bostad
070-223 43 47, fredrik.lidjan@magnoliabostad.se

OM SVENSKA VÅRDFASTIGHETER
Svenska Vårdfastigheter, grundat 2009 av Ulf Adelsohn och Dan T. Sehlberg, bygger och äger högkvalitativa, miljövänliga och arkitektoniskt stilsäkra fastigheter åt svenska kommuner och vårdbolag. Genom att fokusera på ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbara projekt skapas ett långsiktigt fastighetsbestånd med god och stabil avkastning. Läs mer på www.svenskavardfastigheter.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se?
Läs mer om publicering på DI.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies