1515

Förändring av ledningsgruppen på Polygiene AB – ökat fokus på försäljningstillväxt, lönsamhet och organisationsutveckling

Styrelsen för Polygiene AB (publ) har utnämnt CFO Ulrika Björk till bolagets VD. Ulrika Björk efterträder Christian von Uthmann, som tar rollen som VP New Ventures & Strategies för Polygiene AB. Förändringen gäller från dagens datum. 

”Som internationell marknadsledare inom odörkontroll, representerar Polygiene en ny marknadskategori som får mer och mer uppmärksamhet av internationellt kända varumärken”, kommenterar Richard Tooby, styrelseordförande för Bolaget. ”Under den gångna tolvmånadersperioden har vi byggt ut den befintliga organisationen. Nu behöver vi ännu mer fokus på att ta hand om efterfrågan och att konvertera våra försäljningsuppslag till konkreta affärer. Genom att frigöra Christian från VD-uppgifterna, för att driva försäljningstillväxt, och befordra Ulrika till ny VD, att leda bolaget och att driva finansiell kontroll samt organisationsutveckling, så tror vi att vi har en ännu bättre set-up för att nå vår finansiella målsättning”, tillägger Richard Tooby.

Ulrika Björk har varit Bolagets CFO sedan maj 2017. Under denna tid har hon vunnit stort förtroende både inom Bolaget och hos Styrelsen. Ulrika Björk kom till Polygiene från en roll som CFO för Hemmakväll AB. Dessförinnan arbetade hon i olika positioner inom finans och redovising för bolag som IKEA, Stena Line och Kemira.

“Jag är oerhört motiverad inför den nya rollen. Genom vår listning på Nasdaq First North för nästan två år sedan har vi lämnat vår entreprenöriella fas bakom oss. Strukturellt finns det mer att göra för att bli en mer professionell organisation samtidigt som vi ska nå våra finansiella mål. Jag är mycket dedikerad att bidra med mina kompetenser för att bygga ett högpresterande bolag”, säger Ulrika Björk.

“Christian von Uthmann har varit med Polygiene sedan starten 2006. Hans drivkraft, energi och engagemang har varit ett viktigt fundament för att lägga plattformen för Polygiene. Utan hans målmedvetenhet hade Polygiene inte varit lika väl positionerat som det är idag”, säger Richard Tooby. ”I hans nya roll kommer Christian von Uthmann att fokusera på att snabbt utveckla nya och underpenetrerade marknadssegment, såsom Lifestyle, Footwear and Home Design”, tillägger Richard Tooby.

“Vi ser en stor efterfrågan från marknaden som vi behöver konvertera till konkreta affärer på ett mer fokuserat sätt. Jag är mycket motiverad att kunna bidra till att snabbt bygga en bredare plattform för Polygiene inom Lifestyle, Footwear och Home Design. Dessutom kommer jag generellt att stödja olika tillväxtinitiativ globalt”, säger Christian von Uthmann.

Denna information är sådan information som Polygiene AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 december 2017 kl 16.40 CET.


För pressbilder och mer information besök ir.polygiene.com  eller kontakta:
Bolagets IR på e-post: ir@polygiene.com
Richard Tooby, styrelseordförande, Polygiene.
Mobil: + 46 (0)70 219 31 05, e-post: rt@polygiene.com 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från RTSAnnons

Nöjdare medarbetare med en funktionell digital arbetsplats

Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.
Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Pandemin har varit en katalysator för utvecklingen av den digitala arbetsplatsen. När många arbetsplatser inte längre är knutna till en fysisk plats behöver företag säkerställa att system och teknik fungerar minst lika bra som när alla är på samma plats. Bolaget RTS har nolltolerans mot IT-strul och hjälper företag att göra den digitala omställningen funktionell och smidig.

RTS är en verksamhetsnära specialist inom IT som bl a säljer enheter, sköter logistik och återtag inom IT. Målet är att förse arbetsplatser med de plattformar som behövs för att teknik och system ska fungera säkert och smärtfritt. Bolaget är Nordens högst certifierade partner till VMware, som bl a har utvecklat en virtualiseringsplattform för applikationer och desktop.

VMware har flera lösningar som säkerställer en väl fungerande digital arbetsplats. Det centrala oavsett lösning är att de sätter användarens unika behov i fokus genom den mest säkra och enkla åtkomsten till användarnas arbetsverktyg på den enhet som passar användaren bäst vid varje givet tillfälle, samtidigt som silverfats-upplevelsen inte längre behöver innebära en utmattad IT-avdelning.

– Det bästa är att användarna själva inte behöver hantera systemen och från ett IT-perspektiv underlättar dessa program när folk vill använda olika typer av enheter, säger Fredrik Hallgårde, Team Leader för Digital Workspace på RTS.

Underlätta för användare

För att en digital arbetsplats ska fungera smärtfritt behöver man kunna hantera alla typer av enheter över internet via en molntjänst. Identitets- och kontohantering måste kunna fungera för att man ska kunna ha ett gemensamt konto som kan säkras och appliceras på alla tjänster.

– Oavsett om du är lagerarbetare, kör lastbil och använder digitala hjälpmedel i ditt arbete, jobbar hemifrån eller på kontor ska allt vara möjligt att hanteras på en och samma plattform. En användare ska inte behöva ringa servicedesk eller åka in till kontoret för att exempelvis ändra ett lösenord eller få ny mjukvara, säger Fredrik Hallgårde.

En konkurrensfördel

RTS tror att hur väl den digitala arbetsplatsen fungerar kan ha stor påverkan på anställdas inställning till sitt arbete. En smidig digital arbetsplats kan vara avgörande för om en anställd vill arbeta kvar eller till och med användas som konkurrensfördel vid ny rekrytering.

– Tänk dig att det istället gäller kontorsmiljön. Vill du sitta med fin utsikt eller i ett skrymsle? Det är viktigt att det är härligt att jobba, om inte så kommer de anställda så småningom söka sig bort från arbetsplatsen, säger Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Om RTS

RTS är en helhetsleverantör inom IT-produkter, lösningar och tjänster med högt kompetenta specialister inom framförallt klienter, datacenter, virtualisering och infrastruktur. RTS är den mest certifierade partnern till VMware i Norden och den enda med 4 st Master Service Competencies inom VMware-lösningar.

Läs mer om RTS här 

 

Mer från RTS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RTS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?