ANNONS:
Till Di.se

Coeli Global Selektiv fyller tre år och får toppbetyget fem stjärnor av oberoende utvärderare Morningstar

Fonden Coeli Global Selektiv har belönats med toppbetyget fem stjärnor av Morningstar. Fondförvaltarna Andreas Brock och Henrik Milton fokuserar på att hitta välskötta och lönsamma företag med fortsatt potential och har med sin aktiva förvaltning lyckats leverera god avkastning.

Morningstar har belönat fonden Coeli Global Selektiv med fondbetyget fem stjärnor enligt sin objektiva utvärdering. Fem stjärnor är det högsta betyget som delas ut och ges bara till de 10 procent bästa fonderna i sin kategori. Sedan start i december 2014 ligger avkastningen på nästan 58 procent vilket motsvarar en årlig avkastning på 15,6 procent. Fonden är graderad med risknivå fem på en sjugradig skala.

Förvaltarna Andreas Brock och Henrik Milton har sedan fondens start fokuserat på att hitta vad de kallar världens finaste bolag. För Henrik Milton är det andra gången som hans arbete som globalfondsförvaltare belönas med fem stjärnor.

”Vi är mycket stolta över förtroendet att förvalta våra kunders pengar. Fondens mål är att över tid avkasta 15 procent per år och genom att investera i välskötta företag som växer så har vi under de här tre åren lyckats nå vårt mål. Att portföljen dessutom tar hänsyn till ett etiskt perspektiv är också något som våra kunder efterfrågar allt mer”, säger Andreas Brock.

Henrik Milton tillägger ”Det är otroligt inspirerande att få fem Morningstar-stjärnor och nu vill vi fortsätta skapa avkastning åt kunderna genom att investera i fina, lönsamma företag med växande vinst. Vi har idag en bättre portfölj än vad vi någonsin haft och nu i början av 2018 så åker vi till Argentina och Indien för att leta efter ännu fler spännande aktier.”

Fonden kan köpas direkt hos Coeli, Avanza, Nordet, PPM eller via någon annan av Coelis samarbetspartners. Läs mer på www.coeli.se

För ytterligare information kontakta:
Andreas Brock, andreas.brock@coeli.se , +46 8 50622345 eller Henrik Milton, henrik.milton@coeli.se, +46 8 50622305

Om Coeli
Coeli är en svensk kapitalförvaltare med inriktning på aktivt förvaltade fonder. Förvaltarteamen är specialister på fonder inom aktier, räntor, hedge, fastigheter och private equity. Coeli förvaltar mer än 13 miljarder kronor åt professionella och privata investerare och har institutionella kunder i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Belgien, Luxemburg, Storbritannien och Australien. Coelis fonder finns tillgängliga på Avanza, Fondmarknaden, MFEX, Nordnet, PPM, Länsförsäkringar, Skandia och Handelsbanken. Coeli har funnits sedan 1994 och är idag ett företag med cirka 70 anställda. Vi finns representerade med kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro. För mer information, besök Coelis hemsida www.coeli.se.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se?
Läs mer om publicering på DI.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies