ANNONS:
Till Di.se

Max, ICA och Axel Johnson nominerade till hederspris

Måndagen den 20 november delas Visa vägen-priset ut för tionde gången. Det prestigefulla hållbarhetspriset delas varje år ut av Samhall till den arbetsgivare och den eldsjäl som gör mest för att öppna arbetsmarknaden så att fler personer med funktionsnedsättningar kan få ett arbete. Till prisets tioårsjubileum har den namnkunniga juryn beslutat att även dela ut ett hederspris –  ”Alla tiders arbetsgivare” – till den arbetsgivare som bäst visat vägen mot en mer inkluderande arbetsmarknad sedan dess att priset instiftades.

Bland hundratals kandidater har den fristående Visa vägen-juryn utsett tre arbetsgivare som nu har chans att vinna det åtråvärda hederspriset. Vinnaren offentliggörs på en prisgala på Rival i Stockholm den 20 november. Vid sidan av prisutdelningen bjuder galan på inspirerande framträdanden av bland andra hotellkungen Petter Stordalen, näringsminister Mikael Damberg, sångerskan Louise Hoffsten samt hockeyhjälten Peter Forsberg.

– Det är en fantastisk resa som vi har fått uppleva de senaste tio åren. Allt fler arbetsgivare väljer att se kraften och talangerna hos personer som tidigare stängts ute från arbetsmarknaden. Nu vill vi lyfta fram och hylla de arbetsgivare som i våra ögon har gjort allra mest. De är vägvisare som inte bara skapat arbete för personer med funktionsnedsättningar – utan som också fått andra att följa i deras fotspår, säger Jan Scherman, ordförande i Visa vägen-juryn.

Nominerade till hederspriset ”Alla tiders arbetsgivare”:

Finalist: Axel Johnson 

Motivering: Genom ett både långsiktigt och tydligt hållbarhetsarbete har Axel Johnson visat affärsnyttan av ett aktivt mångfaldsarbete. Med en tydlig styrning och ett aktivt ledarskap har de breddat koncernens många arbetsplatser, inom en rad olika branscher och verksamhetsområden, så att de bättre speglar hur hela det svenska samhället ser ut.

Finalist: ICA

Motivering: Med en stark och positiv företagskultur har ICA skapat nya vägar till arbete för personer med funktionsnedsättningar i hela landet. Genom ett både engagerat och kommunikativt arbete har de bidragit till att bredda bilden av vilka som kan bidra på arbetsmarknaden och därigenom stärkt mångfaldsarbetet inom en hel bransch.

Finalist: Max Burgers

Motivering: Max Burgers har under lång tid arbetat både engagerat och målmedvetet för ett mer hållbart samhälle. I en både intensiv och krävande bransch har de visat att arbetslag inte bara fungerar – utan också stärks av en större mångfald. Genom ett aktivt arbete och utbildningsinsatser har Max Burgers bidragit till ett ökat engagemang hos generationer arbetstagare inom servicesektorn. 


Visa vägen-juryn består av:

  • Jan Scherman (juryns ordförande), diversearbetare i media, debattör och tidigare TV4-chef
  • Anna-Lena Bohm, vice ordförande Svenskt Näringsliv
  • Eva Nordmark, ordförande TCO
  • Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO
  • Kenneth Bengtsson, styrelseordförande i bl.a. Systembolaget
  • Mats Eliasson, marknadsdirektör Samhall
  • Peje Emilsson, grundare av Kreab, Demoskop, Kunskapsskolan och Silver Life

Läs mer om finalisterna, juryn och Visa vägen-galan på www.visavägen.se 

För ytterligare information eller frågor, vänligen kontakta:

Pressansvarig för Visa vägen-priset
Mail: press@samhall.se 
Tfn: 08-553 411 30

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se?
Läs mer om publicering på DI.se

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies