Annons

Hur skulle det vara om ... eld och rök inte hade någon chans.

I detta uttalande vill FOAMGLAS® understryka vikten för hela byggsektorn – och speciellt för dem som har inflytande inom den – av att välja att använda oantändlig isolering.  

Peter Hellqvist, försäljningsdirektör vid FOAMGLAS® Nordic AB, understryker att följderna av många brandincidenter kan minimeras om man ägnar mer uppmärksamhet åt användning av brandsäkra material. ”Sedan 1942 har FOAMGLAS® tillverkat isoleringsplattor av glas och har som målsättning att främja användning av brandsäkra byggmaterial”, säger Peter Hellqvist.  

Brand har alltid förödande konsekvenser

”Varje brand är en katastrof. Incidenter är naturligtvis ännu mer katastrofala om omständigheterna är så olyckliga att det förekommer offer. Förutom direkta brännskador förekommer de skadliga effekterna av rök och giftiga ångor. I händelse av brand uppkommer giftiga ångor och tät rök från isoleringsmaterial av plast. Sikten i byggnaden försämras så att människor förlorar orienteringen och försätts i fara inom tre minuter. Dessvärre drabbas 70 % av offren av konsekvenserna av rök- och ångbildning. Rök och ånga transporterar värme och giftiga ämnen som gör det omöjligt att andas.” Förutom den mänskliga aspekten är de ekonomiska konsekvenserna av en brand vanligen mycket allvarliga. Mer än 70 % av de berörda företagen går i konkurs under de efterföljande åren. 

Socialt ansvar

Följderna av Grenfell-incidenten skulle ha blivit mindre dramatiska man inte hade använt brännbar isolering i den ventilerade fasaden. ”Hur hanterar man det om man är en av de personer som är ansvariga för konstruktionen”, frågar Peter retoriskt. ”Arkitekter, projektplanerare och byggare är ansvariga för att skapa säkra miljöer där människor kan bo och arbeta. Detta gäller särskilt för platser som sjukhus, skolor, daghem, vårdinrättningar och andra områden där många människor vistas.”

                  

FOAMGLAS®: ett säkert val

Där andra material bidrar till snabb spridning av brand och giftiga ångor, fungerar FOAMGLAS® cellglasplattor, som har den högsta europeiska klassificeringen A1 för brandskydd, som brandisolering genom att innesluta branden lokalt. Varje 50 mm isoleringsplatta av FOAMGLAS® ger ytterligare 30 minuter brandhärdighet. FOAMGLAS®-plattor har smältpunkt >1000 °C. 

(DIN 4102-17, med tjocklek > 80 mm).

I händelse av brand: 

- cellglas är oantändligt 

- ingen avgivning av giftig rök eller ånga  

- ingen tät rök 

- inga farliga brinnande droppar 

FOAMGLAS® är medlem av FSE (Fire Safe Europe). Engagerade specialister har främjat och arbetat för att förbättra känslighet och uppmärksamhet kring brandskydd. 

FOAMGLAS®: ett smart val 

Förutom sina flamskyddande egenskaper har FOAMGLAS® många goda egenskaper i fråga om hållbarhet och isolering. Med T3+ och den nya, förbättrade isoleringsförmågan med lambda 0,036 W/(m•k), finns det ingen ursäkt för att inte välja säkerhet.                                                                 

Vi finns på SMARTA STÄDER, Kista mässan, Stockholm

Från och med 22-23 November är du välkommen att besöka oss i monter C:15 och lära känna oss och vår produkt. 

Mer information om FOAMGLAS® och dess unika egenskaper finns på https://se.foamglas.com/sv-se/homepage 

Peter Hellqvist, Försäljningsdirektör, FOAMGLAS Nordic AB, tel. 0733 - 44 24 26. peter.hellqvist@foamglas.se

Björn Ask, Marknadschef,  FOAMGLAS Nordic AB, tel. 0701 – 48 91 46. bjorn.ask@foamglas.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från K2AAnnons

Vill leda fastighetsbranschen med skarpa hållbarhetsmål

Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.
Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.

Det går att göra lönsamma affärer utan att tumma på hållbarhetsmålen. Det menar fastighetsbolaget K2A som riktat in sig på Svanenmärkta hus och låter klimatfrågorna leda vägen framåt. Företaget har redan tuffa hållbarhetskrav, men siktar ännu högre.

Med en ny hållbarhetschef på plats vill fastighetsbolaget K2A fortsätta pusha gränserna för sitt hållbarhetsarbete – trots att man redan nu ligger i framkant. Företaget har en hög andel miljöcertifierade fastigheter, och var dessutom först i världen med att få sina aktier grönklassade av forskningsinstitutet CICERO Shades of Green.

– Detta innebär att en oberoende part har bedömt att K2A:s kapitalflöden och investeringar är i linje med en koldioxid- och klimatresilient framtid. Vi är väldigt stolta över våra gröna aktier som visar att vi vill accelerera vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin, hållbarhetschef på K2A.

K2A är det enda bolaget i världen som har en tredelad grön finansiering, där de gröna aktierna är en del och gröna lån och obligationer är två andra. Företaget har själv kontroll över hela värdekedjan – från produktionen av Svanenmärkta lägenhetsvolymer i trä, till långsiktigt ägande och förvaltning av färdigställda bostäder.

– Fördelen med att äga hela processen är att vi har full kontroll på materialflöden och aktivt kan reducera vår klimatpåverkan i varje steg av värdekedjan. Det gör det möjligt att ha ett långsiktigt arbetssätt som är hållbart både miljömässigt och finansiellt över tid, säger Karina Antin.

För K2A innebär hållbarhet inte bara satsningar för att kvalitetssäkra byggprocessen och minska klimatpåverkan, utan företaget tar också ett socialt ansvar och har som målsättning att ha de mest välmående hyresgästerna. Vi vill att samhället som påverkas av vår verksamhet också ska gynnas av den.

– Allt fler kommuner tar hållbarhetsaspekten i beaktande vid fördelning av mark och kraven på byggaktörer kommer att öka. Inom kort ser vi att hållbarhet i den här branschen är do or die, säge Karina Antin.

Många företag har i dag som målsättning att ha netto-noll utsläpp av växthusgaser år 2030. K2A vill gå längre än så och satsar på att bli klimatpositiva innan 2030.

– Vi kommer att sätta ännu vassare hållbarhetsmål framöver, och vi vill nå dit utan att behöva köpa utsläppsrätter. Vi ser redan nu att vi kan göra lönsamma affärer utan att tumma på vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin.

Fakta om K2A 

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget, äger, utvecklar och långsiktigt förvaltar hyresrätter för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. K2A är det första bolaget i världen med gröna aktier. Kontakt: info@k2a.se 

Läs mer om K2A:s viktiga och hållbara arbete här

 

Mer från K2A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med K2A och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?