Annons

SwedSec återkallar rådgivares licens

Rådgivaren har registrerat information om ett sextiotal kunder i företagets system för insamlade kunduppgifter vid investeringsrådgivning, utan att ha varit i kontakt med kunderna. 

Rådgivaren har registrerat information om ett sextiotal kunders ekonomiska förhållanden i företagets system, utan att ha kontaktat kunderna och verifierat informationen. Hans agerande strider mot företagets instruktion om investeringsrådgivning och uppförandekod. Det strider också mot bestämmelser i lag och branschregler om att agera hederligt och professionellt. Agerandet strider även mot de grundläggande krav på sanningsenlighet som måste ställas på en licenshavare. Det har rört sig om upprepade överträdelser som avsett ett stort antal kunder. Dessutom tillkommer risken att någon annan rådgivare skulle kunna basera sin rådgivning på dessa uppgifter och att företagets anseende i och med det kunnat skadas.

SwedSecs disciplinnämnd ser allvarligt på rådgivarens agerande och återkallar hans licens. Med hänsyn till förmildrande omständigheter tidsbegränsas återkallelsen.

Disciplinnämndens hela beslut i anonymiserad form finns att läsa här > >

För ytterligare information kontakta:
Katarina Lidén, VD SwedSec Licensiering AB
08-56 26 07 15 eller katarina@swedsec.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?