ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Actic förvärvar nio träningscenter - årlig omsättning om närmare 60 Mkr med god lönsamhet

Actic har tecknat avtal om att förvärva Må Bättre som driver nio träningscenter i Dalarna och Gävleborg. Verksamheten, som har omkring 8 600 medlemmar, omsätter närmare 60 miljoner på årsbasis med god lönsamhet. Konsolidering sker per 1 december.

”Må Bättre driver mycket attraktiva anläggningar i sin geografi och ger oss en än starkare lokal position, och inte minst i Falun där vi etablerar ett nytt viktigt kluster tillsammans med våra nuvarande anläggningar. Må Bättre har ett brett och välutvecklat erbjudande som vi dels kan utveckla ytterligare och dels bygga vidare på inom koncernen”, säger Christer Zaar, VD Actic.

De nio förvärvade anläggningarna, som ligger i Dalarna och Gävleborg, har omkring 8 600 medlemmar och erbjuder cirka 450 gruppträningsklasser i veckan. Må Bättre har ett brett erbjudande av olika träningsformer samt ytor för funktionell träning, och inte minst personlig träning. Verksamheten omsätter närmare 60 miljoner kronor på årsbasis med en EBITDA-marginal motsvarande omkring 20 procent.

”Vi har utvecklat Må Bättre kedjan till en väldigt bra verksamhet och ser nu att nästa steg ska tas och då är det en lämplig tid att lämna över ägandet till en etablerad aktör som har samma inriktning som vi har haft. Vi ser att våra medlemmar kommer att komma in i ett bra sammanhang och erbjudandet kan då breddas. Samtidigt får våra fantastiska medarbetare även en möjlighet att utvecklas i ett större företag”, uppger Patrik Schultz Vice VD/ Marknadschef Må Bättre.

”Förvärvet ska dels ses som ett led i Actics tillväxtstrategi, och dels ett mycket bra komplement till våra befintliga anläggningar. Vi ser en tilltagande konsolidering som bland annat påskyndas av branschens digitalisering, och vi har för avsikt att ta en aktiv roll i denna utveckling”, säger Christer Zaar, VD Actic.

Övertagande av de nio anläggningarna sker per första december 2017. Förvärvet kommer att ha en marginell effekt på koncernens resultat innevarande år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Niklas Alm, Investor Relations, niklas.alm@actic.se, 070-824 40 88

Informationen ovan är sådan som Actic Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktperson försorg, för offentliggörande den 1 november 2017 kl. 13:00.

Actic grundades 1981 (fd Nautilus Gym) och lanserade konceptet Gym & Bad. 1995 startades den internationella expansionen och Actic är idag en av de ledande aktörerna på gymmarknaden i Norden med bemannade gym. Actic driver 170 anläggningar med drygt 215 000 medlemmar i fem länder. Huvudmarknaderna är Sverige, Norge och Tyskland. Actic erbjuder en välutvecklad träningsmetod (HIT–High Intensity Training) där medlemmarna får personliga träningsprogram med uppföljning av välutbildad personal. Detta tillsammans med baderbjudandet differentierar Actic på marknaden.

Actics vision är att bidra till ett friskare samhälle genom att attrahera bredare målgrupper och därigenom utvidga marknaden. Medarbetarna på Actics anläggningar engagerar sig i det lokala samhället för att bidra till ett hälsosammare samhälle. Actic, som har sitt huvudkontor i Solna, Stockholm, har cirka 750 heltidsanställda och en nettoomsättning under 2016 om 802 miljoner kronor. Koncernen leds av CEO Christer Zaar.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer