Annons

Clavister och Europeiska investeringsbanken i förhandlingar om upp till 20 miljoner euro i finansiering

Den kombinerade finansieringen från Europeiska investeringsbanken och Tagehus möjliggör för Clavister att snabbare nå globala marknadsandelar samt att accelerera utvecklingen av marknadsledande innovationer.

9:e november 2017, Örnsköldsvik, Sverige. Clavister (NASDAQ: CLAV), en ledande leverantör av högpresterande nätverkssäkerhet, kan idag meddela att bolaget förhandlar med Europeiska investeringsbanken (EIB) om ett potentiellt finansieringsavtal om upp till 20 miljoner euro att utbetalas i ett antal delbelopp. Avtalet - vilket är föremål för godkännande av båda parter och slutförhandling avseende de finansiella villkoren - ger Clavister finansiella resurser att genomföra sin strategi för att öka sina marknadsandelar och trygga en fortsatt hög kundnöjdhet genom vidareutveckling av innovativa lösningar och plattformar för cybersäkerhet.

Detta avtal skulle innebära att Clavister genomför sitt omfattande finansieringspaket som också inkluderar det nyligen träffade avtalet med Tagehus Holding AB om ett lån om 50 Mkr. Tillsammans bidrar dessa två finansiella aktörer med en finansieringslösning om upp till 250 Mkr som finansierar bolagets tillväxtplan.

”Vi är oerhört glada att se vår finansieringsstrategi potentiellt kan förverkligas tillsammans med dessa två starka aktörer som skapar ett värde för oss som sammantaget är större än de ingående delarna. EIB är en ledande och globalt respekterad aktör när det gäller att finansiera europeiska innovativa tillväxtföretag och som har stor potential att bidra ekonomiskt till EU. Att EIB och Tagehus ser Clavister som ett sådant intressant tillväxtföretag visar styrkan i vår affärsplan och vår innovativa teknologi”, säger Clavisters VD och koncernchef John Vestberg.

Som en del av låneavtalet förutsätts att Clavister, i tillägg till räntebetalningar, kommer att utfärda teckningsoptioner till EIB. Bolaget strävar efter att slutföra förhandlingarna före den extra bolagsstämman den 11 december 2017, som kallats till enligt tidigare pressmeddelande.

För mer information om den här pressreleasen kontaktas:
John Vestberg, President and CEO
john.vestberg@clavister.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?